Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:35 | London, Apr 26 14:35 | New York, Apr 26 10:35
Shanghai, Apr 26 22:35 | Tokyo, Apr 26 23:35 | Sydney, Apr 27 01:35

НКРЗ хоче підвищити абонплату за місцевий зв’язок в Україні

НКРЗ хоче підвищити абонплату за місцевий зв’язок в Україні




5 березня 2011 в 13:24 - Роман Зайцев


НКРЗ хоче підвищити абонплату за місцевий зв’язок в Україні

У 2011 році Національна комісія регулювання зв'язку пропонує істотно підвищити тарифи на регульовані державою загальнодоступні телекомунікаційні послуги.



Відповідно до повідомлення регулятора, на засіданні у четвер, 3 березня, було взято за основу проект нових граничних тарифів, які має затвердити уряд.

При цьому комісія поки не опублікувала документ, однак повідомляє, що планує підвищення чинної абонплати за користування послугами місцевого телефонного зв‘язку паралельно зі збільшенням кількості нетарифікованих хвилин, включених до абонплати.

Як повідомляється, підвищення планується в два етапи протягом 2011 року - на першому етапі пропонується підвищити абонплату в найдешевшому і найпопулярнішому пакеті тарифів на 25% зі збільшенням кількості нетарифікованих хвилин з 200 до 400.

На другому етапі кількість безоплатних хвилин зросте до 600, а абонплата для мешканців міст виросте на 8%, а для мешканців сіл та селищ міського типу - на 25%.

Для користувачів передплачених пакетів без щохвилинної тарифікації місцевих дзвінків планується підняти тарифи на першому етапі на 10%, а на другому - ще на 40%.

Таким чином, до кінця року НКРЗ пропонує підвищити мінімальну абонплату в містах на 35% - до 26,64 грн на місяць з ПДВ, в селах - більше ніж на 56%, до 16,42 грн на місяць з урахуванням ПДВ, а для абонентів з тарифними планами без тарифікації місцевих розмов - на 54%: до 41,61 грн на місяць з урахуванням ПДВ у містах і до 18,51 грн на місяць з урахуванням ПДВ у селах.

При цьому регулятор обіцяє знизити плату за встановлення телефону, але не називає конкретний розмір зниження.

НКРЗ пояснює плановане підвищення "необхідністю забезпечення життєдіяльності ринку телекомунікацій", прагненням підняти тарифи на місцевий зв‘язок до рівня собівартості.

Нагадаємо, що попереднє підвищення тарифів на місцевий зв‘язок було затверджено навесні 2009 року. Тоді комісія ввела для абонентів можливість обирати тарифний план на послуги місцевого зв‘язку залежно від включеної в нього кількості безкоштовних хвилин.

Граничними тарифами було передбачено чотири тарифні плани для мешканців міст з 200, 400, 500 і 600 нетарифікованими хвилинами, за минулі майже два роки найбільшою популярністю користувалися найдешевші пакети з 200 хвилин і абонплатою в 19,73 грн.

У січні цього року оператори фіксованого зв‘язку на чолі з Укртелекомом звернулися до НКРЗ з пропозицією підвищити граничні тарифи. Володимир Олійник, який займав тоді пост голови регулятора в інтерв‘ю пресі спершу припустив підвищення тарифів, але через кілька днів рішуче відкинув таку можливість, запропонувавши операторам знижувати собівартість послуг.

Як повідомлялося, через два тижні президент повністю змінив склад комісії, призначивши туди кількох співробітників Укртелекому, приватизація якого повинна завершитися з дня на день.

НКРЗ хоче підвищити абонплату за місцевий зв’язок в Україні


Новини Статті Аналітика
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Лукашенко заборонив підвищувати ціни Лукашенко заборонив підвищувати ціни Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Ціни на пальне в Україні показали мляве зростання Ціни на пальне в Україні показали мляве зростання Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Газпром" каже, що ні про що з Україною не домовлявся Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті