Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 13:54 | London, Apr 26 11:54 | New York, Apr 26 07:54
Shanghai, Apr 26 19:54 | Tokyo, Apr 26 20:54 | Sydney, Apr 26 22:54

Експерти прогнозують погіршення торгового сальдо

Експерти прогнозують погіршення торгового сальдо




13 січня 2011 в 18:25 - Роман Зайцев


Експерти прогнозують погіршення торгового сальдо

У 2011 році торгове сальдо погіршиться до рівня в 7-7,5 млрд. доларів, а Україна отримає нові геоекономічні вектори.



Про це йдеться у звіті Ukrainian Economic Trends Forecasts на 2011 рік, опублікованому аналітичною групою Da Vinci AG.

У компанії прогнозують незначну позитивну динаміку, зумовлену підписанням ЗВТ з ЄС і Туреччиною, а також можливою експансією українських товарів до країн Азії, Африки і на Балкани.

Аналітики компанії відзначають, що "локомотивом року" у зовнішній торгівлі 2010 року став турецький вектор.

"Туреччина стала одним з найбільш важливих українських зовнішньоекономічних партнерів. У 2011 році цей тренд лише посилиться, що вплине на торговий баланс в цілому"- сказано в звіті.

У компанії також відзначили непрості торговельні взаємини з країнами Європи.

"Європа поки що ще залишалася закритою для українських товарів і країни континенту більше імпортували в Україні, ніж експортували з неї. Лише Італія, Болгарія і Словаччина купують значно більше українських товарів, ніж продають в Україні".

У компанії позитивно оцінюють експансію українських товарів на Балканський півострів в 2010 році, проте попереджають про можливі проблеми в 2011 році.

"Балканський геоекономічний вектор був "знахідкою року" у сфері зовнішньої торгівлі", - зазначають експерти.

Експорт до Боснії і Герцеговини за 9 місяців виріс на 212%, до Македонії - на 126%, в Хорватії - на 92%, до Чорногорії - на 304%, Сербію - на 54%.

Аналітики компанії позитивно оцінюють перспективи українських товарів на ринках країн Азії.

У 2011 році обсяги прямих іноземних інвестицій зростуть.

На думку аналітиків компанії, в 2011 році очікується збільшення частки інвестицій з Кіпру, Британських Віргінських островів, Російської Федерації та Австрії.

У той же час, падіння частки інвестицій буде спостерігатися з США, Франції, Великобританії, Італії.

Приблизно на тому ж рівні залишаться частки інвестицій з Швейцарії, Польщі, Нідерландів, Швеції і Німеччини.

У звіті вказується, що за минулі шість років змінився лідер інвестицій в економіку Україну.

"У процентному співвідношенні на перше місце вийшов Кіпр, змінивши Німеччину. Переломний момент стався в 2007 році, коли співвідношення інвестицій з цих двох країн стало однаковим. Далі послідував різкий ріст інвестицій з офшорної юрисдикції. Інвестиції з Британських Віргінських островів мають тенденцію до зниження з незначною стабілізацією в період 2009-2010 років. У той же час, частка Кіпру демонструє зростання".

Аналітики стверджують, що, незважаючи на активне обговорення можливості перегляду відповідних договорів з Кіпром реальних кроків у даному напрямі зроблено не буде.

Основною причиною називається активна робота провладних і російських ФПГ з даною офшорною юрисдикцією.

Експерти прогнозують погіршення торгового сальдо


Новини Статті Аналітика
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті