Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 12:55 | London, Apr 26 10:55 | New York, Apr 26 06:55
Shanghai, Apr 26 18:55 | Tokyo, Apr 26 19:55 | Sydney, Apr 26 21:55

Політична нестабільність в Італії може спровокувати розвал єврозони



2 грудня 2010 в 12:35 - Христина


Політична нестабільність в Італії може спровокувати розвал єврозони

Італія, безсумнівно, знаходиться в списку проблемних країн, і допомогти їй у разі чого буде дуже непросто - тут і до розвалу єврозони недалеко, вважає аналітик EIU Меган Грін.



"Політична нестабільність може серйозно зіпсувати імідж Італії в очах інвесторів. Тут не так важлива фігура Берлусконі (він цілком може піти), як наявність коаліції, здатної приймати управлінські рішення. Італія, безсумнівно, знаходиться в списку проблемних країн, і допомогти їй у разі чого буде дуже непросто - тут і до розвалу єврозони недалеко ", - сказала вона.

М. Грін зазначила, що 14 грудня місцевий парламент проведе голосування про довіру, в рамках якого Сильвіо Берлусконі може втратити посаду прем‘єра. За її словами, можлива зміна уряду турбує інвесторів.

"Одна з головних проблем Італії - вкрай повільні темпи зростання економіки. При збереженні інфляції на стабільному рівні максимальний приріст ВВП зараз може складати лише 1%, а це означає, що співвідношення боргу до ВВП буде невблаганно змінюватися в гіршу сторону. Зростає недовіра італійців до державної пенсійній системі, внутрішнє споживання знаходиться на вкрай низькому рівні, в країні процвітає ухилення від сплати податків", - вважає експерт.

Аналітик також зазначила, що на сьогоднішній день зовнішній борг Італії в абсолютному вираженні є одним з найвищих в усій єврозоні, а в найближчі три роки Риму потрібно рефінансувати свої зобов‘язання на суму 800 млрд. євро. За словами М. Грін, нинішнього розміру стабфонду ЄС на ці цілі явно не вистачить.
 

Політична нестабільність в Італії може спровокувати розвал єврозони


Новини Статті Аналітика
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Мінекономіки Білорусі чекає розгону інфляції до 33-39% Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
Нацбанк побачив додаткові інфляційні ризики Нацбанк побачив додаткові інфляційні ризики Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
S&P змінило прогноз по суверенному рейтингу Італії зі S&P змінило прогноз по суверенному рейтингу Італії зі "стабільного" на "негативний" Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті