Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 13:08 | London, Apr 26 11:08 | New York, Apr 26 07:08
Shanghai, Apr 26 19:08 | Tokyo, Apr 26 20:08 | Sydney, Apr 26 22:08

Світовий банк ткнув Верховну раду носом у недоліки Податкового кодексу

Світовий банк ткнув Верховну раду носом у недоліки Податкового кодексу




16 грудня 2010 в 19:22 - Роман Зайцев


Світовий банк ткнув Верховну раду носом у недоліки Податкового кодексу

Податковий кодекс, прийнятий Верховною радою у грудні 2010 року, зберіг низку ключових проблем у сфері оподаткування України.



Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на заяву Світового банку.

"Окремі ключові проблеми податкової політики та адміністрування залишилися. Нові податкові пільги знижують податкову базу із податку на прибуток підприємств і з податку на додану вартість", - вказується в прес-релізі СБ.

Відповідно до прес-релізу, таким чином, заплановане зниження ставок прямих податків стає фіскально більш складним.

Крім того, на думку експертів банку, Податковий кодекс не використав можливість вирішити проблеми, пов'язані з існуючим звільненням від сплати ПДВ і спеціальними режимами, які в минулому були неефективні для стимулювання економічної діяльності або зниження цін на продукцію.

"Більше того, нова схема ПДВ для зернової та деревообробної продукції діє як податок на експорт і може таким чином стримувати зростання в цих секторах", - підкреслюється в прес-релізі.

СБ також відзначає, що відкладена реформа системи єдиного податку, яка призначена для охоплення малого бізнесу в усіх сферах діяльності і зниження ухилень від сплати податків.

Крім того, відповідно до прес-релізу, Податковий кодекс майже не знижує складність і громіздкість податкового адміністрування в країні.

Серед позитивних моментів, які відображені в документі, СБ зазначає: консолідацію податкового законодавства в єдиному кодексі, оптимізацію місцевих податків і реформування податку на прибуток для страхових компаній.

Як відомо, Податковий кодекс набирає чинності з 2011 року.

Документом, серед іншого, передбачається зниження ставки податку на прибуток з 25% до 23% в 2011 році, до 21% в 2012 році, до 19% в 2013 році і до 16% з 2014 року.

Крім того, ставка ПДВ з 2014 року також буде зменшена до 17% з нинішніх 20%.

Світовий банк ткнув Верховну раду носом у недоліки Податкового кодексу


Новини Статті Аналітика
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Новий проект СБ з енергозбереження допоможе Україні зменшити енергоємність на 50 відсотків Новий проект СБ з енергозбереження допоможе Україні зменшити енергоємність на 50 відсотків Управління міжнародними проектами у сфері науково - дослідних і дослідно - конструкторських розробок Управління міжнародними проектами у сфері науково - дослідних і дослідно - конструкторських розробок ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Світовий банк прогнозує кінець ери долара Світовий банк прогнозує кінець ери долара Роль держави у розв’язанні проблем інвестування інноваційної діяльності Роль держави у розв’язанні проблем інвестування інноваційної діяльності Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Світовий банк затвердив позику на енергозбереження в Українi Світовий банк затвердив позику на енергозбереження в Українi Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Світовий банк позичив Україні 200 мільйонів на енергозбереження Світовий банк позичив Україні 200 мільйонів на енергозбереження Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті