Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 19:12 | London, Apr 26 17:12 | New York, Apr 26 13:12
Shanghai, Apr 27 01:12 | Tokyo, Apr 27 02:12 | Sydney, Apr 27 04:12

Верховна рада заманює інвесторів індустріальними парками

Верховна рада заманює інвесторів індустріальними парками




18 жовтня 2010 в 10:10 - Роман Зайцев


Верховна рада заманює інвесторів індустріальними парками

У Комітеті Верховної ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва відбулася презентація законопроекту "Про індустріальні парки".  



Документ був підготовлений під керівництвом голови робочої групи "Національні проекти" комітету економічних реформ при президентові Владислава Каськіва, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Законопроект "Про індустріальні парки", зокрема, спрямований на істотне скорочення "часу до ринку" при створенні виробничих об‘єктів до 6 місяців", - заявив на презентації Каськів.

За словами депутата, інвестори отримають можливість розпочати діяльність вже на підготовленій земельній ділянці із необхідною інженерною інфраструктурою та комунікаціями.

Крім того, законодавчо передбачається можливість набуття права власності на земельні ділянки, які використовуються в рамках Індустріальних парків.

Також Каськів зазначив, що прийняття законопроекту, насамперед, передбачає істотне спрощення процедури отримання дозволів та ліцензій.

Ці функції на території індустріальних парків візьмуть на себе керуючі компанії, які і будуть представляти інтереси інвесторів у відносинах із контролюючими органами.

"Ми вважаємо, що реалізація законопроекту вже протягом 3-4 років дасть змогу створити понад 300 тис. робочих місць і залучити в економіку України не менше 8 млрд. доларів прямих іноземних інвестицій", - підкреслив Каськів.

Після прийняття Верховною радою закону "Про індустріальні парки", за словами Каськіва, буде розроблена і винесена на розгляд Комітету економічних реформ концепція проекту "Індустріальні парки Україні", який буде претендувати на статус національного проекту.

Щодо очікуваних показників, то, за словами депутата, в розрахунку на 1 індустріальний парк (площею 200 га) планується залучення не менше 200 млн. доларів інвестицій.

"Можна очікувати створення від десяти до декількох десятків компаній і від 2,5 до 10 тис. нових робочих місць", - повідомив він.

На думку експертів, в Україні можна створити 10-15 стратегічних національних (площа від 200 га), 20-25 регіональних та 175-200 локальних індустріальних парків.

Верховна рада заманює інвесторів індустріальними парками


Новини Статті Аналітика
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
"Нафтогаз" інвестує 2,4 мільярда у збільшення видобутку газу Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті