Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 15:52 | London, Apr 26 13:52 | New York, Apr 26 09:52
Shanghai, Apr 26 21:52 | Tokyo, Apr 26 22:52 | Sydney, Apr 27 00:52

Visa і MasterCard знизять комісію за обробку платежів за дебетовими картками

Visa і MasterCard знизять комісію за обробку платежів за дебетовими картками




20 грудня 2010 в 13:46 - Роман Зайцев


Visa і MasterCard знизять комісію за обробку платежів за дебетовими картками

Visa і MasterCard знизять комісію, яку магазини виплачують банкам за обробку платежів за дебетовими картками. Комісію доведеться знизити в зв'язку із змінами в законодавстві, що регулюють діяльність національних платіжних систем.



Нова комісія за обробку платежу дебетовою карткою не повинна перевищувати 12 центів, що приблизно на 70% нижче розміру середньостатистичної комісії за минулий рік.

"Найбільші платіжні системи і банки встановлюють комісію, яка ніяк не відображає дійсний розмір витрат на обслуговування платежу. Більш того, у ритейлерів немає ніякої можливості знижувати або взагалі відмовлятися від цієї комісії. Новий законопроект, анонсований Федеральною резервною системою (ФРС), змінить ситуацію, що склалася", - заявив один з авторів ініціативи сенатор-демократ Річард Дарбін.

Фінансовий ринок вкрай болісно відреагував на прийдешні зміни в галузі регулювання діяльності платіжних систем. Акції найбільших представників сектора, Visa і MasterCard, тільки за один день торгів минулого тижня впали на 10-12%. Цілком протилежною була реакція різних магазинів і торгових мереж. Численні національні об'єднання великих і дрібних рітейлерів заявили, що законопроект стане кроком вперед для розвитку торгівлі і допоможе скоротити вартість продукції для її кінцевих споживачів.

Нагадаємо, на сьогоднішній день американські рітейлери зазвичай виплачують банку - емітенту дебетової картки близько 1% від суми покупки. У минулому році банки зуміли заробити в такий спосіб $16,2 млрд.

Visa і MasterCard знизять комісію за обробку платежів за дебетовими картками


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Особливості тінізації фінансового сектору вітчизняної економіки Особливості тінізації фінансового сектору вітчизняної економіки Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом 10 цікавих фактів про борги 10 цікавих фактів про борги ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу 8 пунктів правильності вибору депозиту 8 пунктів правильності вибору депозиту Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Акції Акції "Луганськтепловозу" впали на 24,3% I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Укрнафта" розпочала зниження цін на пальне Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті