Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 20:19 | London, Apr 26 18:19 | New York, Apr 26 14:19
Shanghai, Apr 27 02:19 | Tokyo, Apr 27 03:19 | Sydney, Apr 27 05:19

Кабмін докапіталізує Укргазбанк на понад 4 мільярди

Кабмін докапіталізує Укргазбанк на понад 4 мільярди




4 березня 2011 в 18:51 - Роман Зайцев


Кабмін докапіталізує Укргазбанк на понад 4 мільярди

Кабінет міністрів має намір докапіталізувати 17-й за розміром активів Укргазбанк. Про це йдеться в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, погодженого українською стороною та місією МВФ.



Кошти будуть внесені за рахунок облігацій внутрішньої державної позики, інформує "Дело".

"Що стосується Укргазбанку, ми плануємо провести його рекапіталізацію шляхом передачі йому державних облігацій на суму 4,3 млрд. гривень, згідно з висновками діагностичного дослідження, завершеного в кінці 2010 року", - йдеться в документі.

За запевненнями уряду, планується посилити управлінський склад цієї фінустанови "професіоналами високого рівня2, які, по ідеї, повинні відновити фінансову життєздатність Укргазбанку.

Кінцева мета, яка переслідується українськими чиновниками - їх продаж приватному інвестору.

"Якщо в будь-який момент НБУ за погодженням з урядом вирішить, що банки Укргазбанк і "Київ" не життєздатні, ми будемо готові вжити відповідні заходи, в тому числі провести їх об‘єднання з життєздатним банком або ж ліквідувати їх", - зазначається в меморандумі.

Як повідомлялося, у лютому Національний банк запропонував Міжнародному валютному фонду новий набір рішень з порятунку націоналізованих банків, а також щодо банку "Надра".

Зокрема передбачалося, що Укргазбанк повинен буде поглинути банк "Київ", якщо останньому не вдасться до кінця другого кварталу вийти на виконання всіх нормативних показників НБУ.

Укргазбанк створений в 1993 році. За даними НБУ, на початок жовтня 2010 року активи банку становили 14,5 млрд. гривень. Кредитний портфель - 11,8 млрд. гривень, з них 8,97 млрд. гривень - Кредити підприємствам і 2,86 млрд. гривень - населенню.

Зобов‘язання банку на цю ж дату становили 12,7 млрд., з них кошти юросіб - 1,34 млрд., фізосіб - 4,38 млрд. гривень. Статутний капітал банку - 5,7 млрд., власний - 1,8 млрд. гривень.

87,72% акцій фінустанови належать державі.

Кабмін докапіталізує Укргазбанк на понад 4 мільярди


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті