Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 18:45 | London, Apr 26 16:45 | New York, Apr 26 12:45
Shanghai, Apr 27 00:45 | Tokyo, Apr 27 01:45 | Sydney, Apr 27 03:45

Ірландія рятує банківську систему

Ірландія рятує банківську систему




4 жовтня 2010 в 13:08 - Оксана Кадай-Гриців


Ірландія рятує банківську систему

Роман Абрамович виявився власником бондів компанії Irish Nationwide Building Society (INBS), рятувати яку уряд Ірландії вирішив за рахунок кредиторів.  



Житловий бум перетворив INBS з невеликої компанії в одного з найбільших кредиторів девелоперів, а криза підкосила її. Ірландська влада вклали в INBS 2,7 млрд євро, але для порятунку компанії потрібно ще стільки ж. Крім того, їм потрібно до 50 млрд євро на порятунок банків, у тому числі до 34 млрд - слабіші, націоналізованому Anglo Irish.
Тому ірландська влада, за словами міністра фінансів Браян Леніхан, готуэ законодавчу базу, для того щоб при порятунку INBS і Anglo Irish Bank «розділити відповідальність із власниками субординованих бондів». Одним з них виявилася Millhouse Capital, що управляє активами Абрамовича.
Представник Millhouse не повідомив виданню, скільки вона вклала в папери INBS. У серпні 2009 року INBS розмістила п’ятирічні субординовані бонди на 126 млн фунтів (173 600 000 доларів). До жовтня по ним діяли урядові гарантії, а зараз їх прибутковість до погашення - 28,1%.
Millhouse закликала ірландську владу переглянути рішення, пообіцявши оскаржити його законність. «Ми вважаємо, що будь-яка спроба перекласти збитки на власників субординованого боргу INBS призведе до величезних репутаційних втрат і в результаті до фінансових витрат для ірландських і європейських суверенних і фінансових інститутів», - заявив директор Millhouse Євген Попов.
Темпи зростання ірландської економіки в другому кварталі знизилися, ВВП у другому кварталі 2010 впав на 1,2% в порівнянні з показниками першого кварталу цього року. В кінці липня агентство Moody’s знизило суверенний кредитний рейтинг Ірландії на один щабель - з Aa1 до Aa2. Зниження рейтингу було продиктовано поступовим, але значним зменшенням фінансової спроможності уряду країни, заявив представник агентства Дітмар Хорнунг.
 

Ірландія рятує банківську систему


Новини Статті Аналітика
Банки відновлюють іпотечне кредитування Банки відновлюють іпотечне кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців На ринку іпотечного кредитування збільшилось число гравців Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Центробанк Японії пом’якшив політику після землетрусу Центробанк Японії пом’якшив політику після землетрусу Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Португалія розмістила облігації на 1 млрд. євро Португалія розмістила облігації на 1 млрд. євро Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Банки скоротили свої філій у 2010 р. на 32 % Банки скоротили свої філій у 2010 р. на 32 % Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті