Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:46 | London, Apr 26 14:46 | New York, Apr 26 10:46
Shanghai, Apr 26 22:46 | Tokyo, Apr 26 23:46 | Sydney, Apr 27 01:46

В Україні починають реалізацію концепції "зеленої економіки"

В Україні починають реалізацію концепції "зеленої економіки"




27 квітня 2011 в 09:40 - Роман Зайцев


В Україні починають реалізацію концепції "зеленої економіки"

Українські промислові підприємства зацікавлені в реалізації актуальною в даний час концепції "Зеленої економіки" і здійснюють заходи щодо зниження викидів шкідливих речовин в навколишнє середовище, лідируючи на цьому напрямі серед інших країн пострадянського простору.



"Я думаю, що ми - перша країна на пострадянському просторі, яка виділила "зелену економіку" в окремий сегмент, а цим шляхом іде весь цивілізований світ", - повідомила головний науковий співробітник Інституту проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАНУ Україні, професор Тетяна Галушкіна в рамках міжнародного екологічного форуму "Довкілля для України", що відбувся 19-21 квітня в Києві.

"Головне завдання для України - усвідомлення необхідності переходу до збалансованого розвитку в усіх секторах українського суспільства", - зазначила президент Всеукраїнської екологічної ліги Тетяни Тимочко в ході бізнес-форуму "Перспективи впровадження моделі" зеленої економіки "в Україні" в рамках міжнародної екологічної конференції.

У свою чергу, посол Королівства Норвегії в Україні Ослав Берстад додав, що на шляху впровадження "зеленої економіки" для України якісним прикладом може стати саме Норвегія - країна, яка ще недавно вважалася однією з самої забруднених в Європі, а зараз входить до рейтингу найбільш екологічно чистих країн світу. І це при тому, що саме Норвегія в трійці лідерів країн-експортерів нафти і газу, після Росії і Саудівської Аравії, а також має ряд промислових гігантів, підкреслив посол.

"Часто говорять, що забруднення навколишнього середовища відбувається за рахунок промисловості, але це не завжди так. Промисловість може і повинна адаптуватися до нових умов - саме тому в Норвегії більшість екологічних проблем вже вирішено. Цей досвід міг би стати прикладом для української економіки", - вважає О.Берстад.

Президент Всеукраїнської екологічної ліги Т.Тимочко навела низку успішних практик в Україну з впровадження "зеленої економіки", назвавши, зокрема - ВАТ "Запоріжсталь" як представника реального сектора економіки і лідера в сфері впровадження екологічних програм.

"Запоріжсталь" вже багато років демонструє прагнення до позитивних змін - це є дуже важливим прикладом для інших підприємств ", - констатувала Т. Тимочко, додавши, що прогрес підприємства в сфері охорони навколишнього середовища вражає: за останні 10 років викиди пилу в атмосферу знизилися на 41%, скид стічних вод - на 30%, на підприємстві підвищили повторне використання технічної води на 86%.

"Ми перше підприємство, принаймні, в Запорізькій області, яка добровільно погодився на екологічний аудит. Наш комбінат поставив для себе пріоритетні завдання, розробив з урахуванням всіх рекомендацій екологічну програму, і зараз ми стоїмо на шляху модернізації", - говорить заступник технічного директора , начальник управління з питань охорони природи і радіаційної безпеки меткомбінату Микола Силін.

За його словами, за останні 5-6 років на комбінаті відбулася глобальна реконструкція обладнання, зокрема, доменних печей. Також проведено один з етапів модернізації на аглофабриці з установкою електрофільтра, за рахунок якого утримується 2, 5 тис. тонн пилу. На стадії реалізації - будівництво технологічної газоочистки агломашин - почергово кожній з шести.

"У цілому для нас стоїть завдання - мінімізація відходів та максимальне використання їх у власному виробництві", - додав замтехдіректора.

У подальших планах реконструкції - заміна мартенівського способу виробництва сталі на киснево-конверторне, завдяки чому газоподібні викиди пилу в атмосферу знизяться приблизно на 50%, або на 13 тис. тонн.

Сформували в останні два десятиліття концепція "зеленої економіки" покликана забезпечити більш гармонійне узгодження між економічним, соціальним та екологічним компонентами розвитку країн.

В Україні починають реалізацію концепції "зеленої економіки"


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті