Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 07:35 | London, Apr 26 05:35 | New York, Apr 26 01:35
Shanghai, Apr 26 13:35 | Tokyo, Apr 26 14:35 | Sydney, Apr 26 16:35

Китай підвищить експортні мита на рідкоземельні метали

Китай підвищить експортні мита на рідкоземельні метали




14 грудня 2010 в 16:06 - Роман Зайцев


Китай підвищить експортні мита на рідкоземельні метали

Влада Китаю ухвалила рішення підвищити в 2011 р. експортні мита на рідкоземельні метали. Нові зміни вступлять в силу з 1 січня 2011 р. Про це повідомляється в поширених сьогодні матеріалах Міністерства комерції КНР.



Тим не менш, як уточнили у фінансовому відомстві країни, підвищення податків на вивіз рідкоземельних металів торкнеться тільки деяких елементів зі списку експортованих. Докладніша інформація про зміну мита не наводиться.

У Мінфіні КНР також повідомили про те, що Пекін залишить без змін експортні мита на різного роду енергоємні товари, такі, як вугілля, нафта, добрива та кольорові метали. У той же час країна має намір підтримувати на низькому рівні імпортні мита на 600 різних видів ресурсів, матеріалів і ключових компонентів.

Нагадаємо, в листопаді ц.р. Євросоюз вкотре висловив своє занепокоєння щодо питання про експорт рідкоземельних металів з Китаю. Також Брюссель заявляв про свій намір домагатися від Пекіна рішення зберегти в колишньому обсязі експорт рідкоземельних металів, зберігати поставки та уникати дискримінації в експортній політиці країни.

На сьогодні, за даними Євросоюзу, в Китаї розташовані тільки 37% від усіх світових запасів рідкоземельних металів, проте країна забезпечує 97% від потреб у них. Проте 19 жовтня ц.р. в деяких засобах масової інформації з'явилися повідомлення про те, що з 2011 р. Китай планує істотно скоротити експорт рідкоземельних металів до 72% від колишнього обсягу з метою створення національного резерву даних видів сировини. Розвідані запаси рідкоземельних металів у Китаї в 1996 р. становили 43 млн т, однак уже до 2009 р. обсяг запасів скоротився до 27 млн т. Згідно зі статистикою Міністерства торгівлі КНР, китайських ресурсів вистачить ще на 15-20 років, якщо масштаби їх видобутку залишаться колишніми.

Китай постачає на експорт практично всі рідкоземельні метали, застосовувані в високотехнологічній промисловості. На КНР припадає 95% світових обсягів видобутку рідкоземельних металів і близько 60% їх споживання. Китай займає перше місце у світі за запасами вольфраму, індію та інших рідкісних металів. Запаси такої сировини мають також США, Канада, Австралія та інші країни, але вони призупинили видобуток, оскільки імпортувати дані метали з КНР виявилося вигідніше.

У групу рідкісноземельних елементів входять діспрозій, тербій, тулій, лютецій, ітрій та інші. Вони використовуються в різних галузях радіоелектроніки, у приладобудуванні, хімічній та оборонній промисловості.

Китай підвищить експортні мита на рідкоземельні метали


Новини Статті Аналітика
Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Нацбанк Білорусі з 1 червня 2011 р. підвищує ставку рефінансування до 16% річних Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
Лукашенко заборонив підвищувати ціни Лукашенко заборонив підвищувати ціни Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Перспектива китайського юаня стати світовою резервною валютою Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Потенційні ринки для інвестування Потенційні ринки для інвестування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично
ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 03.03.2011. Ринки відіграються після вчорашнього падіння

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті