Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 11:05 | London, Apr 26 09:05 | New York, Apr 26 05:05
Shanghai, Apr 26 17:05 | Tokyo, Apr 26 18:05 | Sydney, Apr 26 20:05

Китай продовжує просувати юань на світових ринках

Китай продовжує просувати юань на світових ринках
Рейтинг: 0
Голосів: 0




20 квітня 2011 в 12:54 - Роман Зайцев


Китай продовжує просувати юань на світових ринках

Китай докладає додаткових зусиль, щоб підвищити привабливість своєї валюти для транснаціональних компаній, і готує цілий ряд нових заходів для створення нової "фінансової екосистеми", центром якої буде юань. Про це пише The Wall Street Journal.



Народний банк Китаю в даний час розглядає нові правила, які полегшать процедуру репатріації коштів у юанях, отриманих в результаті офшорних операцій, заявив WSJ представник гонконзького ЦБ.

Подібний крок зніме обмеження, які не дають розвиватися юаневим ринкам в Гонконгу та іншим фінансовим центрам за межами материкового Китаю.

В даний час на ввезення значних сум будь-яких валют, включаючи юань, в КНР потрібно отримати дозвіл влади.

Ця система дозволяє Китаю краще контролювати курс юаню і запобігати спекуляції нацвалютою.

Після реформи валютного регулювання китайські та іноземні компанії отримають доступ до дешевого фінансування в Гонконзі за рахунок розміщення боргових зобов‘язань, номінованих у юанях, а потім зможуть ввезти ці кошти в КНР для фінансування своєї діяльності на її території.

Процентні ставки за кредитами для компаній в Китаї перевищують 6% річних, у той час як у Гонконгу середня ставка - 2,6%.

Крім того, скасування ряду обмежень наблизить вільну конвертацію юаня, що дозволить ринку, а не регуляторам визначати реальну вартість китайської валюти.

Разом з тим багато хто вважає, що, незважаючи на майбутнє пом‘якшення регулювання, повної конвертованості юаня чекати доведеться ще дуже довго.

Якщо всі плани Китаю увінчаються успіхом, то з часом використання юаня за межами КНР значно зросте, і розклад сил на світових валютних ринках вже ніколи не буде колишнім.

У кінцевому підсумку юань може змінити долар, який був основною резервною валютою світу з кінця Другої світової війни, в міжнародних розрахунках, і тоді з ослабленням попиту на долар в США можуть вирости реальні процентні ставки і вартість залучення коштів для всіх, включаючи федеральний уряд і споживачів.

Черговим підтвердженням того, що Китай відмовляється від "доларової залежності", є розширення використання юаню у зовнішньоторговельних операціях.

У першому кварталі 2011 року розрахунки по 7% зовнішньоторговельних операцій Китаю проводилися в юанях, рік тому цей показник дорівнював лише 0,5%.

Китай продовжує просувати юань на світових ринках


Новини Статті Аналітика
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Епоха нової резервної валюти Епоха нової резервної валюти Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Китай доріс до другого місця Китай доріс до другого місця Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Білорусь частково перейшла на долар і євро Білорусь частково перейшла на долар і євро Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Рецепт боротьби Китаю з інфляцією Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій
Білоруський рубель девальвував на 55% Білоруський рубель девальвував на 55% Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Слабкий долар може трансформуватися у зростання ринків, що розвиваються Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 07.04.2011. В очікуванні сезону оприлюднення звітності

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті