Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:14 | London, Apr 26 14:14 | New York, Apr 26 10:14
Shanghai, Apr 26 22:14 | Tokyo, Apr 26 23:14 | Sydney, Apr 27 01:14

Інвестори стурбовані тим, що економічна криза в Ірландії переріс у політичний



23 листопада 2010 в 15:13 - Христина


Інвестори стурбовані тим, що економічна криза в Ірландії переріс у політичний

Прем'єр-міністр Ірландії Брайан Коуен оголосив про намір розпустити кабінет і призначити на початок 2011 року нові вибори до парламенту через розпад правлячої коаліції.  



Це трапилося після того, як Партія зелених оголосила про вихід з уряду, а ряд незалежних членів парламенту заявили про намір блокувати новий бюджетний план.

Втім, уряд хоче встигнути в грудні, до розпуску парламенту, провести новий бюджет на 2011 рік, який є першим найважливішим умовою отримання країною 100-мільярдної фінансової допомоги від Євросоюзу і МВФ. Бюджет на майбутній рік передбачає скорочення витрат на 6 млрд євро.

Вирішення проблем Ірландії, в тому числі узгодження програми допомоги, може призвести до посилення тиску на Португалію та Іспанію, які стали черговим центром уваги ринків і регуляторів у низці проблемних периферійних країн єврозони. Португальські та іспанські політики намагаються дистанціюватися від порівняння їхніх країн з Ірландією.

Інвестори, між тим, як і раніше сильно стурбовані тим, що криза в Ірландії незабаром проявиться і в інших проблемних країнах ЄС. "Після підтвердження, що Ірландію будуть рятувати, ринки вирішили, що доведеться рятувати Португалію, а врешті-решт Іспанію або Італію", - зазначає іспанський брокер Banca March у своєму огляді.

Ринки нервують на фоні новин з Ірландії. Ціни на нафту знижуються в ході торгів у вівторок на фоні зростання долара до євро, викликаного побоюваннями, що вибори в Ірландії можуть призвести до зриву переговорів про надання їй міжнародної фінансової допомоги.

Крім того, інвестори знову стурбовані тим, що навіть у разі успіху переговорів очікуваної від Євросоюзу допомоги Ірландії може виявитися недостатньо для остаточної стабілізації боргових ринків і банківської системи єврозони.
 

Інвестори стурбовані тим, що економічна криза в Ірландії переріс у політичний


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка Огляд європейських ринків за 29.03.2011. Різноспрямована динаміка
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття. Огляд ринків Американського континенту за 24.03.2011. Прибутки компаній та допомога з безробіття.
НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику НБУ запевняє, що у своп-операціях немає ризику Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Необхідні умови для відкриття власного бізнесу Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото. Огляд ринків Американського континенту за 23.03.2011. «Чорне» та звичайне золото.
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті