Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 12:52 | London, Mar 19 10:52 | New York, Mar 19 06:52
Shanghai, Mar 19 18:52 | Tokyo, Mar 19 19:52 | Sydney, Mar 19 21:52

МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції

МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції
Рейтинг: 0
Голосів: 0




30 травня 2011 в 16:40 - Роман Зайцев


МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції

Міжнародний валютний фонд (МВФ) спростував повідомлення в ЗМІ про те, що параметри економіки Греції не відповідають стандартам, обумовленим при виділенні Афінам міжнародної фінансової допомоги, передає Reuters.



"Недавні публікації в пресі, в яких є претензії на поінформованість про результати перевірки інспекції, невірні, - йдеться в офіційному повідомленні МВФ для преси. - Ми продовжуємо переговори з грецькою владою, добре просуваємося в цьому відношенні. Переговори, як очікується, скоро завершаться" .

Інформація про те, що Афіни "не вклалися" у цільові показники бюджету та сфери державних фінансів, з‘явилася в статті німецького щотижневого журналу Der Spiegel. Такі висновки нібито містяться в доповіді, підготовленій МВФ, Єврокомісією (ЄК) та Європейським центральним банком (ЄЦБ). Документ, як повідомив журнал, буде представлено Греції наступного тижня. За даними видання, спільна комісія МВФ, ЄК і ЄЦБ дійшла висновку, що дефіцит державного бюджету Греції виявився вищим, ніж очікувалося. Причина в тому, що грецький уряд витрачає більше, ніж обумовлено в угоді про фінансову допомогу, стверджує журнал. На додаток до цього податків до бюджету надходить менше, ніж планувалося.

У результаті Греція може не отримати наступного траншу допомоги, обсяг якого складе 12 млрд євро, передає Reuters. Якщо стан економіки Греції буде гіршим, ніж потрібно, МВФ може не надати Афінам ці 12 млрд євро, попередили у фонді.

Проблеми Греції можуть бути частково вирішені запуском приватизації майна, вважає член ради директорів ЄЦБ Юрген Старк. У всякому разі, розпродаж держмайна кращий від реструктуризації величезного держборгу країни (складає близько 330 млрд євро, більш як 150% ВВП), наголошує Старк.

Рейтингові агентства Moody‘s, Fitch і S & P попереджали, що будуть розглядати як дефолт навіть найбільш "щадні" програми реструктуризації держборгу Греції.

Греції довелося звернутися до ЄС і МВФ за фінансовою допомогою після того, як навесні 2010 року країна опинилася на межі дефолту (у 2009 році дефіцит бюджету країни досяг 12,7% ВВП). Після довгих обговорень було прийнято рішення про виділення Греції кредиту в 110 млрд євро.

В обмін на фінансову підтримку Афіни зобов‘язалися скоротити дефіцит держбюджету до 7,5% в 2011 році. За підсумками 2010 року показник склав 10,5%.

МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Греція перебуває на межі банківського краху Греція перебуває на межі банківського краху Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader Підсумки понеділка від інтернет-брокера iTrader
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції МВФ на шляху до реформування МВФ на шляху до реформування ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Греція може не отримати наступного траншу фінансової допомоги від МВФ Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх - це отримання того, що Ви хочете отримати. Щастя - це бажання мати те, чим Ви володієте.

Дейл Карнегі
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті