Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 19:54 | London, Apr 26 17:54 | New York, Apr 26 13:54
Shanghai, Apr 27 01:54 | Tokyo, Apr 27 02:54 | Sydney, Apr 27 04:54

"Метінвест" може викупити всі акції ММК Ілліча

"Метінвест" може викупити всі акції ММК Ілліча
За матеріалами: Економічна правда
Рейтинг: 0
Голосів: 0




21 лютого 2011 в 18:25 - Роман Зайцев


"Метінвест" може викупити всі акції ММК Ілліча

"Метінвест" або викупить частки ММК імені Ілліча і "Ілліч-Сталі" у колишніх контролюючих акціонерів "Ілліч-Сталі", або передасть їм частину своїх активів: по 25% Інгулецького ГЗК, Авдіївського КХЗ, "Краснодонвугілля" та Харцизького трубного заводу.



Про це йдеться у проспекті емісії єврооблігацій "Метінвесту", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Компанія в даний час обговорює з акціонерами, які раніше контролювали "Ілліч-Сталь", більш кращий шлях і точну структуру завершення цього кроку.

При цьому уточнюється, що після серії транзакцій у другому півріччі 2010 року "Метінвест" контролює 96% акцій ММК Ілліча: безпосередньо він володіє 74,6% акцій меткомбінату, і йому також належить 87,3% акцій ЗАТ "Ілліч-Сталь", яке володіє 24,49% акцій ММК Ілліча.

У проспекті пояснюється, що 18 червня 2010 року "Метінвест", ММК Ілліча і "Ілліч-Сталь" уклали інвестиційну угоду, згідно з яким "Метінвест" зобов‘язався інвестувати в розвиток меткомбінату 2 млрд. доларів протягом п‘яти наступних років.

Дана інвестиційна програма стала основою для переговорів з підготовки подальшого угоди і визначення точного варіанта об‘єднання та імплементації таких інвестицій.

У липні 2010 року "Метінвест" придбав 8,09% ММК ім. Ілліча у компаній MISA і SCM за 100, 9 млн. доларів.

Потім у липні-серпні того ж року "Метінвест" шляхом викупу акцій в результаті додаткової емісії акцій ММК Ілліча і "Ілліч-Сталі" на загальну суму 376 млн. доларів став власником 74,6%-вої частки ММК імені Ілліча і 75,14% "Ілліч-Сталь".

Операція з придбання акцій додаткової емісії завершена в листопаді 2010 року.

У грудні 2010 року "Метінвест" придбав додатково 12,12% акцій "Ілліч-Сталь" у ряду акціонерів компанії, збільшивши свою частку в ПрАТ до 87,3% і опосередковано збільшивши частку в ММК імені Ілліча до 96%.

Як повідомляв наприкінці листопада 2010 генеральний директор СКМ, мажоритарного акціонера "Метінвесту", Олег Попов, створення нової структури "Метінвесту", що припускає об‘єднання в партнерство ММК ім.Ілліча, трьох сировинних підприємств і ХТЗ, буде завершено в 2011 році.

У свою чергу, "Метінвест" повідомив про завершення операції з придбання прав власності на контрольні пакети акцій ПрАТ "Ілліч-Сталь" та ПАТ "ММК ім. Ілліча "17 листопада.

Згідно з офіційною інформацією ММК імені Ілліча, оприлюдненої в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, частка Metinvest BV в статутному капіталі ПАТ в даний час складає 74,6455%.

За оцінками СКМ, об‘єднана компанія в перспективі зможе випускати до 20 млн. тонн сталі на рік.

"Метінвест" може викупити всі акції ММК Ілліча


Новини Статті Аналітика
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Premarket від інтернет-брокера iTrader Premarket від інтернет-брокера iTrader
Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Yandex підтвердив ціну розміщення 25 доларів за акцію в рамках IPO на біржі Nasdaq Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ
Власник Правекс-Банку продасть акції на 7 мільярдів доларів Власник Правекс-Банку продасть акції на 7 мільярдів доларів Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ФДМУ продає 37,6% акцій ФДМУ продає 37,6% акцій "Львівської вугільної компанії" Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Метінвест" інвестує в ГЗК майже 5 мільярдів Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті