Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 14:00 | London, Apr 26 12:00 | New York, Apr 26 08:00
Shanghai, Apr 26 20:00 | Tokyo, Apr 26 21:00 | Sydney, Apr 26 23:00

В Молдові жити краще ніж в Україні



6 вересня 2010 в 10:38 - Роман Зайцев


В Молдові жити краще ніж в Україні

Францію, згідно із рейтингом журналу International Living, названо найкращою країною для життя у світі, а Україна, згідно із оцінками експертів журналу, стала другою кращою країною в СНД.  



Журнал для тих, хто може вибирати місце проживання, International Living, обраховує свій рейтинг вже майже 20 років. Але психологи радять ставитися до подібних рейтингів із здоровим скептицизмом.

Оцінюючи комфортність життя у тій чи іншій країні, оглядачі часопису враховують такі фактори, як вартість проживання, культуру, економіку, довкілля, свободу, охорону здоров’я, інфраструктуру, безпеку та навіть клімат.

Високі показники з усіх цих факторів дозволили Франції вп’яте поспіль стати найкращою країною для життя. Як пишуть автори часопису, "виснажлива бюрократія та високі податки не змогли переважити напрочуд високу якість життя, зокрема і завдяки чи не найкращій у світі системі охорони здоров’я." На авторів часопису також справило враження вміння французів насолоджуватися життям, включно із двогодинною перервою на обід, а також середня вартість "сільського будиночка" у 100 тисяч доларів.

На другому місці після Франції із однаковою кількістю балів ідуть Австралія, Швейцарія та Німеччина, а завершує першу п’ятірку Нова Зеландія. Таким чином, серед п’яти найкращих країн для життя є дві колишні британські колонії. Саме ж Об’єднане королівство наразі посідає 25 місце, поступившись навіть Чехії. На загальний показник Британії найбільш негативний вплив мала загальна вартість життя.

Сполучені Штати Америки посіли 7 місце, але якби не загальний стан економіки та екології, а також нижчі, аніж у європейських країнах показники свободи, США упевнено увійшли б до першої п’ятірки.

Зовсім низький показник свободи нашкодив і ще одній супердержаві - Росії. За комфортністю життя вона стала лише п’ятою серед країн СНД. Негативно відбилися на загальному балі Росії і висока вартість життя, погана інфраструктура та низький рівень безпеки.

Автори рейтингу International Living також вважають, що найкращою країною для життя на пострадянському просторі, якщо не враховувати прибалтійські країни, є Молдова. Високі позиції цієї країни у загальному рейтингу забезпечені низькою вартістю життя та високим показником культури та розваг, що б це не означало. Саме ці показники не дозволили Україні вийти на перше місце серед країн СНД, хоча, як вважають оглядачі часопису, рівень свободи в Україні набагато вищий, ніж у Молдові.

Сусідами України у рейтингу з комфортності життя стали Багами та Гренада.

Найменш комфортне життя, за оцінками International Living, є у тих, хто живе у Судані, Ємені та Сомалі.

Утім, Сомалі також стала лідером рейтингу з нестабільності Failed States Index, який укладається американським часописом "Зовнішня політика." У цьому ж рейтингу Україна посіла 110 місце серед 177 країн світу. Водночас найстабільнішими державами у світі було названо скандинавські країни, Швейцарію та Ірландію.

За більш загальним індексом Людського розвитку, що складається ООН на базі трьох показників - ВВП на душу населення, тривалості життя та освіти, - Україна посіла 85 місце серед 182 країн світу. У попередньому рейтингу Україна була на 7 сходинок вище.

Однак незвжаючи на такі показники соціальні психологи стверджують, що рейтинги комфортності є досить суб’єктивними, бо беруть до уваги не тільки економічну, але й психологічну складову, - їх можна взяти до відома, але не сприймати, як істину в останній інстанції.

Те, як людина себе почуває у житті, має небагато спільного із фізичними складовими цього явища. Зручність залежить від традицій, від того, наскільки вас дратують чи не дратують сусіди власним рівнем життя, зрештою, від тих уявлень про комфортність, які тиражуються ЗМІ, стверджують психологи.

В Молдові жити краще ніж в Україні


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 02.04.2011. Ситуація залишається невизначеною Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 02.04.2011. Ситуація залишається невизначеною
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті