Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 18:49 | London, Apr 26 16:49 | New York, Apr 26 12:49
Shanghai, Apr 27 00:49 | Tokyo, Apr 27 01:49 | Sydney, Apr 27 03:49

Іран пригрозив розорити французьку автомобільну промисловість

Іран пригрозив розорити французьку автомобільну промисловість




13 жовтня 2010 в 15:50 - Уляна Роїк


Іран пригрозив розорити французьку автомобільну промисловість

Віце-президент Ірану Мохаммед Реза Рахімі пообіцяв довести до банкрутства компанію Peugeot, якщо вона вирішить припинити співпрацю з цією державою у зв’язку з міжнародними санкціями через тегеранську ядерну програму.  



"Якщо ми нахмуримо брови, то частина автомобільної промисловості Франції впаде", - цитує агентство AFP Рахімі.

За словами Рахімі, Тегеран у будь-який момент може припинити постачання компонентів для Peugeot, які випускаються на території Ірану, через що продажі компанії можуть скоротитися на $ 2,5 млрд.

В даний час компанія Peugeot співпрацює з іранським автовиробником Iran Khodro, на заводах якого збираються моделі 206 і 405, а також випускаються деякі запчастини. Крім того, іранська компанія співпрацює з Renault, випускаючи автомобілі Logan і компоненти для них.

Санкції проти Ірану були прийняті Радою безпеки ООН 9 червня 2010 року в зв’язку з небажанням держави припиняти дію заводів зі збагачення урану. Документ посилював санкції, прийняті ще в 2006 році, і розширював список іранських громадян і компаній, яким заборонено вести економічну діяльність за кордоном.

Крім того, на початку липня президент США Барак Обама ввів додаткові санкції, які забороняють американським банкам співпрацювати з іноземними організаціями, підозрюваними або викритими в роботі з Іраном. Після цього про припинення імпорту автомобілів на територію Ірану оголосили компанія Toyota і Kia. Формально вони не потрапляють під заборону, однак керівництво фірм прийняло рішення про підтримку санкцій у зв’язку з небажанням потрапити в "чорний" список американського уряду.

Незважаючи на те, що Франція підтримує міжнародні санкції проти Тегерана, компанії Peugeot і Renault офіційно не оголошували про наміри щодо припинення співпраці з Іраном.
 

Іран пригрозив розорити французьку автомобільну промисловість


Новини Статті Аналітика
Обсяг промвиробництва у Франції в березні знизився на 0,9% Обсяг промвиробництва у Франції в березні знизився на 0,9% Автомобілебудування як чинник інноваційного розвитку економіки регіону Автомобілебудування як чинник інноваційного розвитку економіки регіону Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader Підсумки торгового дня від інтернет-брокера iTrader
США ввели санкції проти США ввели санкції проти "Білоруснєфті" за співпрацю з Іраном Інвестиції в нерухомість за межами країни Інвестиції в нерухомість за межами країни Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Квартальний ВВП Франції за 2010 рік збільшився на 0,4% Квартальний ВВП Франції за 2010 рік збільшився на 0,4% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ВВП Франції за остаточними даними за IV квартал 2010 р. зріс на 0,4% ВВП Франції за остаточними даними за IV квартал 2010 р. зріс на 0,4% Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Іран скуповує золото і скорочує вплив долара на економіку країни Іран скуповує золото і скорочує вплив долара на економіку країни Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті