Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 13:01 | London, Apr 26 11:01 | New York, Apr 26 07:01
Shanghai, Apr 26 19:01 | Tokyo, Apr 26 20:01 | Sydney, Apr 26 22:01

Україна хоче приєднатися до створення митного союзу в липні

Україна хоче приєднатися до створення митного союзу в липні




5 квітня 2011 в 14:00 - Роман Зайцев


Україна хоче приєднатися до створення митного союзу в липні

Україна може приєднатися до протоколу про створення митного союзу Єдиного Економічного Простору з Росією, Білоруссю й Казахстаном у липні.



Такий прогноз висловив повноважений Кабінету міністрів з питань співробітництва з Росією й державами-учасниками Співдружності Незалежних Держав, Євразійського економічного співтовариства та інших регіональних об‘єднань Валерій Мунтіян в в інтерв‘ю виданню "Коммерсант-Украина".

"Підписання договору про створення зони вільної торгівлі зі СНД очікується в травні цього року, а вже в липні, якщо буде відповідне рішення Конституційного Суду й завершиться проведення внутрішньодержавних процедур, ми зможемо приєднатися до протоколу про створення митного союзу", - повідомив Мунтіян.

"За нашими розрахунками, за перший рік повноцінної діяльності ЗВТ товарообіг України з країнами Співдружності повинен збільшитися приблизно на 35%", - додав чиновник.

За його словами, приєднуючись до Митного союзу, Україна буде змушена підвищити свої митні тарифи.

"Сьогодні в Україні середній вхідний тариф становить 4,5%, а в країнах МС - 10,25%. Ми не можемо відмовитися від членства в СОТ, адже воно теж дає нам певні вигоди. А це означає, що нам доведеться вести переговори з усіма 153 країнами-членами СОТ, домовляючись про зміну умов нашого членства. Природно, ці країни піднімуть питання про компенсацію втрат, які вони понесуть", - додав він.

Окрім того, Мунтіян повідомив, що приєднуючись до Митного союзу Україна хоче, щоб в результаті інтеграції росіяни зняли експортне мито на нафту - а це 300 доларів за тонну.

При цьому Україна не має наміру відмовлятися від євроінтеграції й наступним етапом буде підписання договору про зону вільної торгівлі між митним союзом та ЄС. "Ми прогнозуємо його підписання в 2015 році", - повідомив уповноважений.

"За підсумками 2010 року частка країн ЄС у зовнішньоторговельному обороті України становить 29,6%. Але ще більшу частину, 40,2%, займає торгівля з країнами СНД. Тому нам потрібна така модель, яка дозволить не втратити вже завойовані ринки і наростити обсяги за найбільш перспективним позиціях", - підкреслив Мунтіян.

В 2017 році Мунтіян спрогнозував підписання договорів про зону вільної торгівлі з організацією Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, з іншими об‘єднаннями й країнами регіону.

"В остаточному підсумку повинен бути створений єдиний спільний ринок Євразії. Зрозумійте, Європа переживає фазу економічного стиску, вона себе вичерпала, а розвиваються Китай, Індія, Сінгапур, і там повинен бути наш інтерес", - заявив Мунтіян.

Україна хоче приєднатися до створення митного союзу в липні


Новини Статті Аналітика
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі ЄС пропонує Україні вибрати Митний союз, чи зону вільної торгівлі Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті