Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 03:45 | London, Apr 26 01:45 | New York, Apr 25 21:45
Shanghai, Apr 26 09:45 | Tokyo, Apr 26 10:45 | Sydney, Apr 26 12:45

S&P може знизити рейтинг Португалії через повільне зростання її економіки



1 грудня 2010 в 12:05 - Христина


S&P може знизити рейтинг Португалії через повільне зростання її економіки

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's попередило про можливість зниження рейтингу Португалії. Як говориться в повідомленні агентства, зростають ризики кредитоспроможності країни через повільне зростання її економіки.



Парламент Португалії кілька днів тому схвалив бюджет на майбутній рік, який передбачає жорсткі заходи зі скорочення бюджетного дефіциту, що, на думку уряду, має знизити побоювання ринків стосовно країни.

Однак Standard & Poor‘s зазначає у своєму повідомленні, що в умовах зниження держвитрат заходи з підтримки економіки можуть виявитися недостатніми і ВВП Португалії в майбутньому році може впасти на 2%.

Агентство також оцінює наслідки рішення Євросоюзу про проведення з 2013 року реструктуризації облігацій країн, які змушені звертатися за зовнішньою фінансовою допомогою.

Зараз рейтинг Португалії - "А мінус", S&P поставило його на перегляд з можливістю зниження.

Європейський Центробанк і більшість країн єврозони настійно закликають Португалію звернутися за фінансовою допомогою до Євросоюзу. ЄЦБ і представники єврозони чинять тиск на Португалію, щоб та звернулася за фінансовою підтримкою. На думку Європейського Центробанку, це дасть змогу вберегти від подібного кроку Іспанію, країну з більш великою економікою. "Якщо Португалія скористається фінансовою допомогою, то це позначиться на користь Іспанії, так як вона дуже сильно прив‘язана до Португалії", - сказали в Міністерстві фінансів Німеччини.

В даний час ростуть побоювання, що Португалія може стати наступною за Ірландією країною єврозони, якій буде потрібно фінансова допомога. На думку деяких експертів, Іспанія також може бути змушена вдатися до цього заходу.
 

S&P може знизити рейтинг Португалії через повільне зростання її економіки


Новини Статті Аналітика
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують. Огляд європейських ринків за 23.03.2011. Дорогоцінні метали все вирішують.
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза. Огляд ринків Американського континенту за 16.03.2011. Ядерна криза.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті