Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 14:42 | London, Apr 26 12:42 | New York, Apr 26 08:42
Shanghai, Apr 26 20:42 | Tokyo, Apr 26 21:42 | Sydney, Apr 26 23:42

Дефолт Греції призведе до розвалу єврозони



16 вересня 2010 в 16:29 - Христина


Дефолт Греції призведе до розвалу єврозони

Афіни не мають наміру реструктуризувати свої борги, а дефолт країни за борговими зобов’язаннями призведе до розвалу єврозони, заявив в інтерв’ю виданню Financial Times міністр фінансів Греції Йоргос Папаконстантіну.  



Папаконстантіну, що знаходиться у дводенному європейському турне і намагається переконати інвесторів у Лондоні, Парижі і Франкфурті в тому, що його країна вийшла з кризи, відзначив, що дефолт Греції призведе до розпродажу держоблігацій так званих периферійних країн Європи, включаючи Португалію та Ірландію.

"Реструктуризації не буде, - впевнений міністр фінансів. - Якщо Греція буде вимушена провести реструктуризацію боргу, це буде мати набагато більш серйозні наслідки для єврозони".

Греція уникла дефолту по 300-мільярдному боргу в травні поточного року, погодившись провести низку жорстких економічних реформ, стабілізувати бюджет та реформувати соціальну галузь в обмін на 110-мільярдний пакет кредитів, 30 мільярдів євро з якого мають надійти від МВФ. Перший транш від ЄС і МВФ обсягом 20 мільярдів євро був отриманий Афінами вже в травні. Другий транш вже одержав схвалення МВФ і ЄС, при цьому останній вже направив Греції свою частину траншу в розмірі 6,5 мільярда євро. Вклад МВФ складе 2,5 мільярда євро.

"Люди не можуть адекватно оцінити ціну реструктуризації як для самої Греції, так і для єврозони, - зазначив Папаконстантіну. - Якщо Греція піде на реструктуризацію, з якого дива люди раптом почнуть інвестувати в інші периферійні економіки? Це буде означати фундаментальний удар по єдності єврозони" .

Чиновники міжнародних організацій також прибудуть в четвер у Париж і Франкфурт, щоб спробувати відновити довіру інвесторів до економіки Афін, які проходять складний період економічних реформ. Один з інвесторів у Лондоні заявив FT, що він "не пригадає, щоб міжнародне співтовариство коли-небудь проявляв таку згуртованість у відношенні однієї країни і намагалося підвищити інтерес інвесторів до неї". На його думку "це виглядає дуже переконливо".

Тим не менш, деякі аналітики, включаючи головного економіста по Європі Unicredit Group Марко Аннунціата, відзначають, що далеко не всі інвестори вірять, що Греція зможе у результаті уникнути дефолту. У разі реалізації негативного сценарію, значні збитки понесуть німецькі та французькі банки, а також Європейський центральний банк, на балансі якого знаходяться боргові зобов’язання Афін на суму до 40 мільярдів євро.

Афіни мають намір скоротити другий за величиною дефіцит бюджету в ЄС (13,6% ВВП за підсумками минулого року) до 8,1% ВВП в поточному році, а в 2014 році привести його до встановленої в ЄС Пактом стабільності і зростання планці у 3% ВВП. Грецька влада вже знизили державні витрати, підвищили податки, реформували пенсійне й трудове законодавство.

 

Дефолт Греції призведе до розвалу єврозони


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Рівень безробіття в зоні євро в квітні не змінився і склав 9,9% Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті