Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 19:05 | London, Apr 19 17:05 | New York, Apr 19 13:05
Shanghai, Apr 20 01:05 | Tokyo, Apr 20 02:05 | Sydney, Apr 20 04:05

Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу

Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу




31 травня 2011 в 15:40 - Роман Зайцев


Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу

Німеччина може поміняти свою стратегію щодо Греції і відмовитися від вимоги реструктуризації грецького держборгу для надання додаткового фінансування, передає Reuters.



Можливе рішення Німеччини позичити Греції більше грошей може допомогти Європі знайти вихід із ситуації з грецькими боргами, коли Афіни залишаться без коштів, що відбудеться вже в середині липня цього року.

Представники єврозони раніше визнали той факт, що Греції можуть знадобитися додаткові кошти в розмірі 30 млрд євро в 2012-2013 рр. більш ніж наданий в минулому році трирічний кредит в обсязі 110 млрд євро. Однак поки європейські лідери не прийшли до угоди щодо джерел фінансування потреб Греції. Прийняття рішення в даному питанні ускладнює зростаюче незадоволення країн Північної Європи, які більше не хочуть виділяти кошти на порятунок "марнотратів", подібних Греції.

Нагадаємо, що Європейський союз (ЄС) працює над другим пакетом екстреної допомоги Греції. Причому, як повідомляють представники офіційних кіл ЄС, кредит Афінам може бути наданий вже в червні цього року для уникнення дефолту. За словами представників Євросоюзу, обсяг другого пакету фінансової допомоги може досягти 65 млрд євро.

Як повідомлялося, на минулому тижні уряд Греції прийняв рішення про посилення заходів економії. Завдяки цьому держава має намір заощадити ще 6 млрд євро, і знизити дефіцит держбюджету до 7,5% ВВП.

Також, у планах грецької влади приватизація державних компаній. Зокрема, заплановано продаж часток в таких державних фірмах, як телекомунікаційний концерн OTE Telecom і банк TT Hellenic Postbank. Також запланована приватизація портів в Афінах і Салоніках.

Зазначимо, що раніше рейтингове агентство Fitch знизило суверенний кредитний рейтинг Греції відразу на три ступені (до B +), попередивши, що буде трактувати пролонгацію термінів грецьких позик як кредитну подію, а саме - суверенний дефолт.

Також, 9 травня 2011 р, інше міжнародне рейтингове агентство - Standard & Poor‘s (S&P) - знизило довгостроковий суверенний рейтинг Греції на два ступені - з BB- до B. Короткостроковий рейтинг країни знижений з B до C. Обидва рейтинги були залишені в списку CreditWatch на перегляд з можливістю подальшого зниження. Чергове зниження рейтингів Греції зумовлене тим, що країна вдасться до реструктуризації заборгованості через продовження термінів існуючих зобов‘язань.

Нагадаємо, що у травні 2010 р. ЄС і МВФ відкрили Греції кредитну лінію на 110 млрд євро, пов‘язавши фінансову допомогу з жорсткими заходами економії. Зокрема, Греція зобов‘язалася до 2014 р. скоротити бюджетний дефіцит до 3% від ВВП. Однак через рік після того як країни єврозони і МВФ погодилися надати Греції фінансову допомогу, стало зрозуміло, що країна не справляється з запланованим планом. Дефіцит бюджету Греції за підсумками 2010 р. опинився на позначці 10,5% від ВВП - вище цільових орієнтирів влади і прогнозів Євросоюзу.

Німеччина готова надати Греції додаткову фінансову допомогу


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Формування безпечного інноваційного розвитку та забезпечення інноваційної безпеки реону Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 10.05.2011 від ІГ Сократ
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Греція перебуває на межі банківського краху Греція перебуває на межі банківського краху Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується Огляд українських ринків за 01.02.2011. Ринок консолідується
У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% У Німеччині рівень безробіття в травні 2011 р. склав 7% Акції європейських компаній падають Акції європейських компаній падають Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції МВФ не має наміру припиняти допомогу Греції Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Євро дешевшає через кризу в Греції Євро дешевшає через кризу в Греції Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті