Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 12:57 | London, Apr 26 10:57 | New York, Apr 26 06:57
Shanghai, Apr 26 18:57 | Tokyo, Apr 26 19:57 | Sydney, Apr 26 21:57

Кабмін не передбачає податкових преференцій малому бізнесу у новому кодексі

Кабмін не передбачає податкових преференцій малому бізнесу у новому кодексі




12 жовтня 2010 в 12:00 - Роман Зайцев


Кабмін не передбачає податкових преференцій малому бізнесу у новому кодексі

Український уряд не передбачає податкових преференцій малому бізнесу у новому податковому кодексі, заявив в інтерв’ю Коммерсантъ-Украина віце-прем’єр з Євро-2012 Борис Колесников.  



"Ми не передбачаємо податкових преференцій малому бізнесу. Тому що, якщо в одному полі існують два різних з оподаткування суб’єкти, один з них буде банкрутом", - сказав, зокрема чиновник.

В інтерв’ю газеті він навів приклад, коли Михайло Бродський (глава Держкомпідприємництва) проводив нараду з власниками українських супермаркетів: "вони кажуть: ми платимо податок на прибуток, прибутковий податок, до пенсійного фонду, а довкола нас 100 кіосків, які нічого не платять. Як ми можемо конкурувати?".

"Усі суб’єкти підприємницької діяльності, починаючи з Auchan і закінчуючи бабусею на базарі, повинні платити однакові податки. Інакше це недобросовісна конкуренція", - констатував Колесников.

На запитання, у чому полягає ліберальність кодексу, яку раніше обіцяли власті, Колесников відповів, що у тому, що будуть понижені ставки податків і значно обмежені права податкової інспекції.

"У податковій зараз працює 62 тис. людей, хоча при нинішньому рівні розвитку технологій має працювати 8-10 тис. Ми ведемо нерівний бій з Мінфіном і податковою за скорочення їх чисельності", - сказав чиновник.

При цьому віце-прем’єр заявив, що головна мета кодексу - зробити так, щоб бізнес думав про бізнес, а не про податкову інспекцію.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Микола Азаров стверджує, що в проекті Податкового кодексу, переданому на розгляд до Верховної Ради, передбачені рівні права податкових органів і підприємців.

Український парламент прийняв за основу урядовий проект Податкового кодексу в червні 2010 року. 21 вересня український уряд вніс на розгляд Верховної Ради доопрацьований проект кодексу.

Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович обіцяв заветувати кодекс, якщо він буде непопулярним. А віце-прем’єр Борис Колесников заявив, що Україна підготувала один з найліберальніших Податкових кодексів в Європі.

Також варто зазначити, що прем’єр Микола Азаров  неодноразово заявляв, що Податковий кодекс передбачає скорочення податків і зборів.

З текстом Податкового кодексу можна ознайомитися на офіційному сайті Верховної Ради.

7 жовтня Верховна Рада України на засіданні підтримала  у першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів, на чолі з Миколою Азаровим.

Кабмін не передбачає податкових преференцій малому бізнесу у новому кодексі


Новини Статті Аналітика
У Податковій хваляться, що підприємців стає більше У Податковій хваляться, що підприємців стає більше Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Необхідність аудиту в особистому прибутковому оподаткуванні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Банки звинуватили державу в тому, що не кредитують малий бізнес Банки звинуватили державу в тому, що не кредитують малий бізнес Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Експерти вважають, що частка малого бізнесу у ВВП менша, аніж думають Експерти вважають, що частка малого бізнесу у ВВП менша, аніж думають Принципи управління формуванням регіональної системи інновацій Принципи управління формуванням регіональної системи інновацій Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для Уряд заклав у Податковий кодекс поступки для "спрощенців" принципи ефективного мотивування працівників інноваційної інфраструктури принципи ефективного мотивування працівників інноваційної інфраструктури I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Малий бізнес знову вийде на майдани через Податковий кодекс Малий бізнес знову вийде на майдани через Податковий кодекс Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури Формування фінансової ланки інноваційної інфраструктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті