Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:39 | London, Apr 26 14:39 | New York, Apr 26 10:39
Shanghai, Apr 26 22:39 | Tokyo, Apr 26 23:39 | Sydney, Apr 27 01:39

Ритейлери вимагають комісію за обслуговування карток, "як у ЄС"

Ритейлери вимагають комісію за обслуговування карток, "як у ЄС"






Ритейлери вимагають комісію за обслуговування карток, "як у ЄС"

В Україні розмір комісійної винагороди за обслуговування платежів із пластиковими картами в рази вищий, ніж у ЄС.




 
Асоціація рітейлерів України звернулася до влади із пропозицією встановити розмір комісії за обслуговування платежів із пластиковими картками на європейському рівні. Як говориться в заяві АРУ, комісія має складати не більше 0,7-1%.
 
В Асоціації вважають, що розмір міжбанківської комісії (інтерчейндж) повинен бути максимально наближеним до розмірів, встановлених у країнах ЄС, а загальний розмір комісійної винагороди за послуги еквайрингу не повинен значно перевищувати реальний розмір вартості послуг еквайрингу в країнах ЄС і повинен становити не більше 0,7-1%. У Європі він становить 0,2-0,3%.
 
Відзначається, що завищена вартість комісійної винагороди за послуги еквайрингу є одним з найбільш проблемних питань на ринку роздрібної торгівлі в Україні.
 
"Вартість комісійної винагороди за послуги еквайрингу в Україні зараз становить у середньому 2% від суми кожної безготівкової операції, здійсненої з використанням платіжного термінала. Це один з найвищих показників у Європі. За попередніми підрахунками, орієнтовна загальна сума комісії, сплаченої підприємствами роздрібної торгівлі в 2020 році, становила близько 11,9 млрд грн", - відзначають в Асоціації.
 
Також там зазначають, що проблема надмірної комісії загострилася після початку пандемії.
 
Раніше із пропозицією прийняти закон про зниження плати за розрахунки за допомогою платіжних терміналів у торгових мережах виступила Українська Рада бізнесу. Відзначається, що це дасть можливість знизити ціни на товари.
 
Новини від Корреспондент.net в Підписуйтесь на наш канал korrespondentnet

Ритейлери вимагають комісію за обслуговування карток, "як у ЄС"


Новини Статті Аналітика
Іноземні ЗМІ зробили репортаж з шахти у прифронтовому Покровську Іноземні ЗМІ зробили репортаж з шахти у прифронтовому Покровську Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
ДТЕК стала найбільшим приватним інвестором в Україні - ЗМІ ДТЕК стала найбільшим приватним інвестором в Україні - ЗМІ Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Машинобудівники ДТЕК з початку року виготовили п’ять вугільних комбайнів Машинобудівники ДТЕК з початку року виготовили п’ять вугільних комбайнів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Приватбанк отримав 14 млрд прибутку за перший квартал Приватбанк отримав 14 млрд прибутку за перший квартал У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Офіційні курси долара і євро різко зросли Офіційні курси долара і євро різко зросли Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті