Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 06:30 | London, Apr 26 04:30 | New York, Apr 26 00:30
Shanghai, Apr 26 12:30 | Tokyo, Apr 26 13:30 | Sydney, Apr 26 15:30

Бізнес-омбудсмен одержав масу скарг від бізнесу на держоргани

Бізнес-омбудсмен одержав масу скарг від бізнесу на держоргани






Бізнес-омбудсмен одержав масу скарг від бізнесу на держоргани

Найбільша кількість скарг від бізнесу надходить на податкові органи і стосується відшкодування ПДВ.



 

 

Отличный способ с пользой провести время - форум оптовиков

 

 Офіс бізнес-омбудсмена приймає скарги не тільки очно, а й через Інтернет, розповів Шемета. Також він додав, що Кабмін має намір 20 травня розглянути питання про призначення двох заступників бізнес-омбудсмена – Тетяни Короткої і Ярослава Григорчака. Відомство складатиметься з 15 осіб, у тому числі самого бізнес-омбудсмена, двох його заступників та працівників секретаріату. У травні 2014 уряд України разом із ЄБРР підписало антикорупційну ініціативу, відповідно до якої в Україні впроваджується нова посада «захисника бізнесу». Офіс бізнес-омбудсмена являє собою постійно діючий консультативно-дорадчий орган при Кабміні. Основне його завдання – розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, вироблення рекомендацій владі у сфері підприємництва.

 Бізнес-омбудсмен приймає тільки скарги на дії державних органів, а не приватного бізнесу. А. Шемета бачить свій офіс досудовим органом, який не розглядає спори, якщо вони паралельно розглядаються в судах.

Офіс бізнес-омбудсмена розглядає близько 150 скарг від бізнесу на дії державних органів, повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета на зустрічі прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з представниками Європейської бізнес-асоціації та Американської торговельної плати.

"Рада бізнес-омбудсмена працює на повну силу, і ми отримали значну кількість скарг від бізнесу з різних питань. На цей момент ми обробляємо близько 150 скарг", - зазначив він.

За його словами, найбільша кількість скарг надходить на податкові органи і стосується відшкодування ПДВ, реєстрації платників ПДВ, а також неправомірних перевірок.

Шемета сказав, що надходять скарги і на дії правоохоронних органів, зокрема на перевищення повноважень в попередніх розслідуваннях, безпідставне порушення кримінальних справ за фактом.

"У нас складається враження, що це національний спорт в Україні - порушувати кримінальні справи за фактом", - зазначив він.

Окремо Шемета зупинився на проблемах, що стосуються відшкодування ПДВ: "ПДВ, який надходить до казни і підлягає відшкодуванню, - це не гроші скарбниці, це гроші бізнесу".

Нагадаємо, що заборгованість з відшкодування ПДВ продовжує накопичуватись і становить сьогодні близько 20 млрд грн.

Раніше представники галузевих об’єднань та Федерації роботодавців України заявили, що невиплата ПДВ позбавляє найважливіші українські підприємства обігових коштів, що може призвести до їх повної зупинки.

У Фіскальній службі поки не готові вирішити проблему з відшкодуванням ПДВ - експерти.

Бізнес-омбудсмен має право ініціювати власне розслідування, якщо дізнається про порушення прав підприємців з будь-яких інших джерел, включаючи ЗМІ.

Після ретельного перегляду скарг Рада бізнес-омбудсмена зможе підготувати низку рекомендацій компаніям чи державним органам. Це дозволить поліпшити бізнес-клімат в Україні.

Цікаво:А. Шемета займав пост міністра фінансів в уряді Литви з 1997 по 1999 роки і повторно в 2008-2009 роках. Займаючи цю посаду, він був висунутий на пост Єврокомісара, спочатку з питань фінансового програмування і бюджету (2009-2010 роки), а потім – оподаткування, митних питань, статистики, аудиту та боротьби з шахрайством (2010-2014 роки).

 

Бізнес-омбудсмен одержав масу скарг від бізнесу на держоргани


Новини Статті Аналітика
Рятуючи активи. Як близькість зони АТО вплинула на бізнес Дніпропетровщини Рятуючи активи. Як близькість зони АТО вплинула на бізнес Дніпропетровщини НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Зачем нужны готовые фирмы ООО? Зачем нужны готовые фирмы ООО? Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Київські банки втратили понад 14 мільярдів Київські банки втратили понад 14 мільярдів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Янукович поїде на економічний форум в Давосі Янукович поїде на економічний форум в Давосі Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
LOGISTICS FORUM 2010 пройде в Києві 25 листопада LOGISTICS FORUM 2010 пройде в Києві 25 листопада У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті