Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 07:37 | London, Apr 26 05:37 | New York, Apr 26 01:37
Shanghai, Apr 26 13:37 | Tokyo, Apr 26 14:37 | Sydney, Apr 26 16:37

Українцям пророкують зниження вартості іпотеки

Українцям пророкують зниження вартості іпотеки




15 січня 2011 в 12:18 - Роман Зайцев


Українцям пророкують зниження вартості іпотеки

Перший заступник голови правління АТ Сбербанк Росії Олександр Ведяхін прогнозує зниження цього року ставок з житлової іпотеки до 16%.



"Якщо ми подолали ставку у 20%, то перспектива до кінця року - 16% для класу "середній" і "середній плюс", - сказав експерт. За його словами, сьогодні середня ставка з житлової іпотеки становить 18-20%, а середня ефективна ставка - близько 20%.

Ведяхін зазначив, що в цьому році також слід очікувати зменшення початкового внеску для купівлі житла з 40-50% до 25-30%. Крім цього, на його думку, позичальників чекає спрощення процедури отримання іпотечного кредиту.

Ведяхін додав, що докризового підходу до кредитування не буде, однак він не буде і таким жорстким, як у 2010 році. Експерт вважає, що іпотека буде розвиватися в сегменті середньому і середньому плюс сегментах житла вартістю 300-700 тис. дол, максимум - до 1 млн. дол.

На думку Ведяхіна, банки сьогодні не готові кредитувати низький сегмент житла.

Як повідомлялося, у 2010 році умови щодо кредитів на купівлю нерухомості значно покращилися: кількість банків, які кредитують, зросла більш ніж утричі, а середні ставки за деякими термінами обвалилися більш ніж на вісім процентних пунктів. Однак  величина мінімального авансу у 30% за іпотекою залишилася колишньою.

Раніше керівник департаменту стратегічного розвитку і маркетингу роздрібного бізнесу ПУМБ Валерій Пацуй розповів про темпи розвитку іпотечного кредитування в наступному році. Так, за словами експерта, розвиток іпотечного кредитування в наступному році буде відбуватися досить стрімко, але, безумовно, говорити про такий пік, який був у 2007 - 2008 роках, не зовсім доречно.

Українцям пророкують зниження вартості іпотеки


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу МВФ дозволив почекати з підняттям цін на газ в обмін на Пенсійну реформу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Розвиток іпотечного страхування  в Україні Розвиток іпотечного страхування в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Акції Акції "Луганськтепловозу" впали на 24,3% I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Росія перегляне ціну газу в обмін на ГТС Fitch підтвердило рейтинги 6 українських банків в іноземній власності Fitch підтвердило рейтинги 6 українських банків в іноземній власності I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті