Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 08:56 | London, Apr 26 06:56 | New York, Apr 26 02:56
Shanghai, Apr 26 14:56 | Tokyo, Apr 26 15:56 | Sydney, Apr 26 17:56

Світовий банк позичить Україні 400 мільйонів на водо- і теплопостачання

Світовий банк позичить Україні 400 мільйонів на водо- і теплопостачання




7 лютого 2011 в 19:17 - Роман Зайцев


Світовий банк позичить Україні 400 мільйонів на водо- і теплопостачання

У 2012 році Всесвітній банк планує профінансувати програму розвитку сфери водо-і теплопостачання на 400 млн. доларів.



Повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Юрій Хіврич, пише видання "Комерсант-Україна".

"Тиждень тому відбулася зустріч з представниками Світового банку, вони мають намір продовжити співпрацю і обіцяють нам в наступному році ще 200 млн. доларів на воду і 200 млн. на тепло", - сказав чиновник.

За його словами, кошти будуть витрачені на реконструкцію систем водо-і теплопостачання, модернізацію та ремонт підприємств, закупівлю енергозберігаючого обладнання.

Позики Світового банку уряд має намір залучити для реалізації Загальнодержавної програми реформування ЖКГ на 2009-2014 роки, згідно з якою на модернізацію і ремонт централізованих систем водопостачання необхідно 1,42 млрд. гривень, теплопостачання - 2,85 млрд. гривень.

"Ми розраховуємо не лише на ті кошти, які закладені в тарифі чи передбачені в держбюджеті. Ми активізували роботу з міжнародними фінансовими організаціями для пошуку додаткових коштів", - зазначив пан Хіврич.

Першу кредитну угоду про цільове фінансування ЖКГ під державні гарантії Світовий банк уклав з Кабміном у травні 2008 року.

Банк розпочав надання позик на загальну суму 140 млн. доларів терміном на 20 років з п‘ятирічним пільговим періодом під LIBOR +4,01% на проект "Розвиток міської інфраструктури".

"Основний компонент" проекту включає кредити на 59,530 млн. долара - в Одесі, Чернігову, Івано-Франківську, "відкритий компонент" - кредитування невеликих проектів у сфері енергозбереження на 78,12 млн. долара.

Ще 2,35 млн. долара - закупівля глибинних насосів для водоканалів.

Брати участь у проекті мали намір 25 міст. Тоді ж у Світовому банку пообіцяли збільшити кредитну лінію комунальним підприємствам теплової енергетики та водопостачання до 400 млн. доларів після освоєння 20% кредитних коштів.

Однак у 2009 році в банку заявили, що продовжать фінансування проекту тільки після того, як уряд створить тарифний регулятор, буде прийнятий закон "Про концесії", а комунальні підприємства витратять 50% позики.

"Ми освоюємо кошти банку в 15 містах в повному обсязі - 140 млн. доларів. Ці кошти в основному спрямовані на заміну обладнання, зокрема насосного. Відсоток за цим кредитом з 15 жовтня становить 0,6% річних", - повідомив Хіврич.

Світовий банк позичить Україні 400 мільйонів на водо- і теплопостачання


Новини Статті Аналітика
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Банки все більше кредитують населення Банки все більше кредитують населення Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Фонд молодiжного будiвництва у 2011 році видав кредитів на 10 мільйонів Фонд молодiжного будiвництва у 2011 році видав кредитів на 10 мільйонів Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті