Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 14:17 | London, Apr 26 12:17 | New York, Apr 26 08:17
Shanghai, Apr 26 20:17 | Tokyo, Apr 26 21:17 | Sydney, Apr 26 23:17

Клюєв закликає інвесторів активніше приходити в Україну

Клюєв закликає інвесторів активніше приходити в Україну




24 січня 2011 в 16:31 - Роман Зайцев


Клюєв закликає інвесторів активніше приходити в Україну

Уряд України закликає іноземних інвесторів активніше приходити в нашу країну, заявив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв в інтерв'ю телеканалу CNN.



"Ми зацікавлені у тому, щоб в Україну прийшло якомога більше інвестицій", - заявив він.

Андрій Клюєв зазначив, що в Україні кардинально – в рази – скорочена кількість дозволів та ліцензій для ведення бізнесу, і влада буде впевнено рухатися шляхом поліпшення інвестиційного клімату.

Він зазначив, що ведеться робота над впровадженням механізму отримання підприємствами всіх дозволів через "єдине вікно". "Бізнесмен пише заяву і віддає в цю одну інстанцію. Більше з ним ніхто не спілкується. І через певний час він в цьому "єдиному вікні" отримує всі дозволи. Тим самим ми зменшуємо, по-перше, витрати часу для самого бізнесу, а, по-друге, мінімізуємо самі контакти між державними чиновниками та бізнесменами, щоб звести до мінімуму корупцію", - заявив Перший віце-прем'єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України.

Урядовець також зауважив, що новий Податковий кодекс стимулює інвестора відкривати нове виробництво або розширювати вже існуюче. "Наприклад, ми тепер не оподатковуємо прибуток, який інвестор вкладає в розвиток власного виробництва, у підвищення його енергоефективності. Крім того, ми скорочуємо ПДВ, податок на прибуток. Ряд пріоритетних галузей на кілька років взагалі звільнені від податку на прибуток", - зазначив Андрій Клюєв.

Як приклад кроків назустріч інвесторам, він також навів зміни в законодавстві про будівництво, прийняті парламентом України на початку 2011 року. "Ми максимально скоротили кількість всіляких процедур при отриманні дозволів на будівництво та введення в експлуатацію об'єкта. До останнього часу для того, щоб побудувати який-небудь об'єкт, необхідно було отримати 93 дозволи. Новим законом кількість дозволів скорочено до 23-х", - зазначив Андрій Клюєв. Крім того, він нагадав про кроки щодо спрощення всієї системи надання адміністративних послуг.

За словами Першого віце-прем'єр-міністра – Міністра економічного розвитку і торгівлі, для залучення інвестицій необхідно також предметно займатися питаннями кожного інвестора – і великого, і середнього, особливо іноземного, який готовий вкладати гроші в Україні. "Коли люди приїжджають в нашу країну, маючи зовсім інший менталітет, працюючи з абсолютно іншим законодавством, їм складно. Тому ми повинні допомогти інвестору в здійсненні перших кроків. Для цього ми створили Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами, яке надає допомогу всім інвесторам у реалізації тих чи інших проектів", - заявив Андрій Клюєв.

Клюєв закликає інвесторів активніше приходити в Україну


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті