Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 12:14 | London, Apr 26 10:14 | New York, Apr 26 06:14
Shanghai, Apr 26 18:14 | Tokyo, Apr 26 19:14 | Sydney, Apr 26 21:14

Moody’s знизило суверенний рейтинг Ірландії з Аа2 до Ваа1

Moody’s знизило суверенний рейтинг Ірландії з Аа2 до Ваа1




17 грудня 2010 в 13:46 - Роман Зайцев


Moody’s знизило суверенний рейтинг Ірландії з Аа2 до Ваа1

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг державних зобов'язань Ірландії в національній і іноземній валютах на п'ять рівнів - з Аа2 до Ваа1, прогноз по рейтингу "негативний". Про це йдеться опублікованих сьогодні матеріалах рейтингового агентства.



В той же час Moody's знизило короткостроковий рейтинг емітента Ірландії до рівня Prime-2 з Prime-1.

Сьогоднішнє рішення Moody's слідувало за рішенням від 5 жовтня ц.р., коли агентство помістило рейтинг державних зобов'язань Ірландії в національній і іноземній валютах, що знаходилася на рівні Aa2, в список тих, що передивляються з можливістю пониження. Крім того, рішення відповідає попередженню Moody's від 22 листопада ц.р., коли рейтингове агентство заявляло про можливість знизити суверенний кредитний рейтинг Ірландії "на декілька рівнів", оскільки кредитна лінія від Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ) різко збільшує борговий тягар держави.

Також наголошується, що сьогоднішнє пониження рейтингу відображає збільшену невпевненість експертів рейтингового агентства відносно подальшого розвитку економіки Ірландії, зниження фінансової стійкості країни, а також перехід умовних зобов'язань ірландських банків на баланс держави. Крім того, "негативний" прогноз по рейтингу відображає високі ризики для фінансової системи Ірландії, здатні спричинити скорочення економічного зростання і високі витрати на відновлення банківської системи країни.

Нагадаємо, 15 грудня ц.р. парламент Ірландії схвалив надання країні фінансової допомоги в рамках програми ЄС/МВФ у розмірі 85 млрд євро. Таким чином, Дублін не без сумнівів погодився отримувати кошти від ЄС/МВФ на відновлення власного банківського сектора.

28 листопада 2010 р. Євросоюз схвалив надання Ірландії 85 млрд євро як фінансову допомогу в рамках програми ЄС/МВФ. Середня процентна ставка складатиме 5,8%. Пакет допомоги Ірландії включає кредити на термін від 3 до 7,5 років. За декілька днів до цього, 24 листопада 2010 р., уряд Ірландії представив довгоочікуваний 4-річний план скорочення бюджетного дефіциту до позначки нижче 3% ВВП. Ірландія планує скоротити дефіцит державного бюджету до 9,1% ВВП в 2011 р., до 7% ВВП - в 2012 р., до 5,5% ВВП - в 2013 р. і до 2,8% ВВП - в 2014 р., повідомлялося в матеріалах уряду країни.

Напередодні Міжнародний валютний фонд схвалив надання фінансовій допомозі Ірландії розміром 22,5 млрд євро.

Програма "Суворої економії", розрахована на майбутні чотири роки, передбачає скорочення дефіциту бюджету в цілому на 15 млрд євро, при цьому витратну частину планується зменшити на 10 млрд євро, а прибуткову - збільшити на 5 млрд євро, головним чином, за рахунок додаткових податкових зборів. Основну частину заходів по скороченню бюджетного дефіциту (40%, або 6 млрд євро економії) уряд розраховує провести в бюджеті на 2011 р.

Крім того, ірландський уряд погодився з рекомендаціями Міжнародного валютного фонду і вирішив понизити мінімальний розмір оплати праці (МРОП) на 13% - до 7,65 євро на годину. В даний час МРОП в Ірландії встановлений на рівні 8,65 євро в годину, що є одним з найвищих показників в ЄС. Протягом чотирьох років уряд Ірландії планує скоротити число працівників, зайнятих в держсекторі, на 24 тис. Витрати на оплату праці "бюджетників" скоротяться на 1,2 млрд євро.

Moody’s знизило суверенний рейтинг Ірландії з Аа2 до Ваа1


Новини Статті Аналітика
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Акції Акції "Луганськтепловозу" впали на 24,3% Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Moody’s помістило рейтинги 13 японських позичальників в список на перегляд з можливістю зниження Moody’s помістило рейтинги 13 японських позичальників в список на перегляд з можливістю зниження Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Європа істотно скоротила споживання російського газу Європа істотно скоротила споживання російського газу Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі S&P знизило кредитний рейтинг Білорусі У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті