Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 14:02 | London, Apr 26 12:02 | New York, Apr 26 08:02
Shanghai, Apr 26 20:02 | Tokyo, Apr 26 21:02 | Sydney, Apr 26 23:02

Фізособам стане простіше торгувати на фондовому ринку

Фізособам стане простіше торгувати на фондовому ринку




15 березня 2011 в 11:10 - Роман Зайцев


Фізособам стане простіше торгувати на фондовому ринку

Держкомісія з цінних паперів та фондового ринку пропонує спростити доступ фізичних осіб до торгівлі цінними паперами.



Регулятор, зокрема, вважає за доцільне легалізувати торгівлю цінними паперами в кредит і дати інвесторам право включати до витрат всі операційні витрати, пише газета "Комерсант-Україна".

По-перше, в комісії визнають затратність застосування електронно-цифрового підпису для клієнтів торговців цінними паперами, тому мають намір дозволити використання "аналогів власноручного підпису" - друк, підпис, усне доручення телефоном - при разових операціях.

По-друге, стане легше працювати в регіонах, оскільки ДКЦПФР пропонує дозволити торговцям і зберігачам залучати агентів для роботи зі своїми клієнтами.

По-третє, зміни торкнуться оподаткування. Звіт торговця для клієнта стане "єдиним і достатнім документом, який підтверджує факт купівлі-продажу цінних паперів", а сам торговець почне виконувати для клієнтів функції податкового агента (адміністрування та сплата податку на доходи фізосіб).

Особлива технологія оподаткування запропонована для деривативів - нового сегменту ринку, обсяг якого з травня 2010 року склав 7,1 млрд. гривень.

Із низькою ліквідністю українського ринку акцій у ДКЦПФР мають намір боротися за допомогою допуску на місцевий ринок розміщених за кордоном цінних паперів, емітенти яких забезпечені активами в Україні.

Фонд держмайна можуть зобов‘язати проводити приватизаційні конкурси та додаткові емісії акцій державних підприємств тільки через фондові біржі.

У ДКЦПФР планують врегулювати і маржинальну торгівлю - отримання позики у торговця на проведення операцій.

Опитані виданням торговці вважають, що ці ініціативи можуть призвести до зростання числа фізичних осіб на фондовому ринку.

За оцінками експертів "Української біржі", до кінця 2011 року кількість роздрібних клієнтів має зрости з 6 тис. до 10 тис. осіб.

Фізособам стане простіше торгувати на фондовому ринку


Новини Статті Аналітика
Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії "Лабораторія Торгових Систем" Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Обзор фондового рынка 18.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 18.07.2011_PreMarket
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011)
Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті