Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 07:36 | London, Apr 26 05:36 | New York, Apr 26 01:36
Shanghai, Apr 26 13:36 | Tokyo, Apr 26 14:36 | Sydney, Apr 26 16:36

Міжнародні вимоги до капіталу банків будуть посилені

Міжнародні вимоги до капіталу банків будуть посилені




13 вересня 2010 в 12:00 - Роман Зайцев


Міжнародні вимоги до капіталу банків будуть посилені

Головним пунктом нового стандарту є збільшення так званого основного капіталу I рівня - мінімального розміру ліквідного резерву власного капіталу банку. Даний показник розраховується зі співвідношення суми, складеної з ціни акцій банку і нерозподіленого прибутку, до сукупних ризикованих активів банку. Він збільшений до 4,5%, раніше становив 2%. Крім того, кожен банк зобов'язаний створити спеціальний "буферний резервний капітал" у розмірі 2,5% від своїх активів.



Новий стандарт передбачає підвищення вимоги до рівня капіталу першого рівня банку до 6% замість колишніх 4%, сума високоякісного капіталу повинна бути збільшена банками до рівня 7%.

Згідно зі ще одним пунктом угоди, банки зобов'язані створити спеціальний "антициклічний" резерв у розмірі 0-2,5% від капіталу на випадок виникнення кризової ситуації у світовій фінансовій системі.

Проте введення нових норм на вимогу до структури активів і капіталу банків почнеться з січня 2013 р. і повністю завершиться до січня 2015 р. При цьому з січня 2016 р. по січень 2019 р. банки повинні створити "буферний резервний капітал".

Також вирішено, що уряди зможуть надавати приватним банкам новий капітал до січня 2018 р.

Стандарти, розроблені Базельським комітетом, що стосуються структури активів і якості капіталу банків, а також узгоджений графік їх запровадження надійдуть в листопаді с. р. на розгляд та затвердження саміту країн фінансової "двадцятки".

У Базельський комітет з банківського нагляду при Банку міжнародних розрахунків входять представники органів банківського нагляду і центральних банків 27 країн світу.

Нагадаємо, що влітку і на початку осені ц.р. інвестори проявляли обережність до паперів низки європейських фінансових компаній у зв'язку з очікуваним підвищенням вимог до капіталу кредитних установ у рамках положень Базельського комітету з банківського нагляду "Базель-III".

Як відомо, голова Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше в липні ц.р. висловлювався за публікацію результатів так званих стрес-тестів європейських банків. Ці тести повинні були показати крім усього іншого і капіталізацію європейських банків. Європейський комітет органів банківського нагляду (CEBS) у червні ц. р. опублікував список європейських банків, які піддадуться перевіркам. До нього увійшла 91 кредитна організація, зокрема британські HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds і Barclays, німецькі Deutsche Bank і Commerzbank, французький BNP Paribas.

До списку також був включений ряд відносно дрібних банків, які, на думку експертів, чимало посприяли невизначеності на світових фінансових ринках. Відомо, що в остаточний список потрапило значно більше компаній, ніж планували в Євросоюзі в червні, і в липні ц.р. документ охоплював 65% європейського банківського сектора.

Міжнародні вимоги до капіталу банків будуть посилені


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Проблеми створення та функціонування підприємств - мікроцивілізацій Проблеми створення та функціонування підприємств - мікроцивілізацій Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні
До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті