Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 10:05 | London, Apr 26 08:05 | New York, Apr 26 04:05
Shanghai, Apr 26 16:05 | Tokyo, Apr 26 17:05 | Sydney, Apr 26 19:05

Ірландія знову допоможе банкам



1 жовтня 2010 в 09:51 - Христина


Ірландія знову допоможе банкам

Центральний банк Ірландської республіки заявив, що буде змушений збільшити обсяг допомоги банківському сектору країни.  



За його оцінкою, підтримка Англо-ірландського банку обійдеться в суму від 29,3 млрд євро до 34 млрд євро.

Ці витрати приведуть до зростання бюджетного дефіциту країни до 32% ВВП.

Щоправда, міністр фінансів Браян Леніхен вважає, що впоратися з такою цифрою можна. Без підтримки банків дефіцит ірландського бюджету не перевищував би 12%.

У Британії бюджетний дефіцит з урахуванням витрат на підтримку банків дещо перевищує 10%.

Минулого місяця оцінка вартості "викупу" Англо-ірландського банку лежала в діапазоні 22-25 млрд євро.

Ірландське керівництво каже, що в цьому останньому заяві міститься остаточна вартість допомоги банківській системі. Дублін сподівається таким чином вселити впевненість в інвесторів.

Редактор відділу бізнесу BBC Роберт Пестон пояснює, що кошти, які виділяються на підтримку банків, приблизно рівні третині обсягу ірландської економіки.

"Якщо скласти кошти, надані ірландським банкам різними державними відомствами, виходить, що сумарні вливання капіталу з кишені платника податків складають близько 30% ВВП", - говорить Пестон.

У свою чергу, в Британії обсяг коштів, наданих банкам Royal Bank of Scotland, Lloyds TSB і Northern Rock, не перевищив 6% ВВП.

В інтерв’ю BBC Брайан Леніхен заявив про необхідність підтримки, оскільки Англо-ірландський банк занадто великий для того, щоб дати йому збанкрутувати.

"Банк виріс до половини нашого національного багатства, так що банкрутство установи такого масштабу завдало б величезної шкоди економіці країни", - вважає він.

Ірландська республіка має репутацію однієї з найслабших у Європі в економічному плані, незважаючи на жорсткі заходи, покликані відновити контроль над ситуацією.

На цьому тижні зростаючі побоювання за стан ірландських фінансів призвели до того, що облікові ставки на кредити для Ірландії на відкритих ринках досягли рекордних значень.

За останніми статистичними даними, у другому кварталі обсяг ВВП Ірландії зменшився на 1,2%. Для порівняння, у Греції ця цифра склала за той же період 1,5%

 

Ірландія знову допоможе банкам


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. Державно - приватне партнерство в Україні Державно - приватне партнерство в Україні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті