Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 21:50 | London, Apr 26 19:50 | New York, Apr 26 15:50
Shanghai, Apr 27 03:50 | Tokyo, Apr 27 04:50 | Sydney, Apr 27 06:50

Банкіри поскаржилися Януковичу на НБУ

Банкіри поскаржилися Януковичу на НБУ
Рейтинг: 0
Голосів: 0




5 листопада 2010 в 10:00 - Роман Зайцев


Банкіри поскаржилися Януковичу на НБУ

Банкіри проти внесення на розгляд Верховної ради законопроекту № 6465 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", який нині знаходиться в профільному комітеті, без достатнього обговорення представниками ринку.  



Про це сказано у листі, підписаному головами правлінь п‘яти банків, частка яких в загальному об‘ємі емісії платіжних карт складає 90%: Приватбанк, Райффайзен Банк Аваль, банк "Форум", Укрсоцбанк і Укрсиббанк, і адресованому президентові, прем‘єр-міністрові, керівникам парламентських фракцій і голові АМКУ, повідомляє УНІАН.

"Законопроект передбачає рішення, які завдадуть дуже великої шкоди комерційним банкам, їх клієнтам, торговельним мережам і державі", - йдеться у листі.

Законопроект № 6465 пропонує створення додаткових органів з питань регулювання банківської діяльності, зокрема Національної платіжної ради.

Він повинен отримати значні повноваження, пов‘язані з регулюванням ринку платіжних систем, включаючи і частину повноважень НБУ в частини контролю.

Крім того, проект закону вимагає створити спеціальну структуру - комерційний кліринговий центр, який в обов‘язковому порядку замкне на собі обслуговування внутрішніх безготівкових операцій.

"Ми вважаємо створення такого центру неприйнятним, недоцільним і дуже витратним, оскільки будуть потрібні як кошти на устаткування центру, так і зміна програмного забезпечення в усіх банків, які співпрацюють з Visa і MasterCard", - зазначають банкіри.

На їх думку, законопроект потребує істотного доопрацювання, і неприпустимо, щоб він потрапив на розгляд парламенту в існуючому вигляді.

"Ми наполягаємо на тому, щоб проект закону повернули для обговорення серед основних учасників ринку, і не бачимо ніяких підстав для негайного прийняття яких-небудь змін чинного законодавства", - сказано в листі.

3 листопада 2010 року відбулося засідання парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, на якому були розглянуті законопроект № 6465 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", щодо удосконалення механізмів функціонування платіжних систем і спеціальних платіжних засобів в Україні.

Також розглянуто законопроект № 6466 "Про внесення змін до Закону України "Про платіжні системи і переказ коштів в Україні", щодо розвитку безготівкових розрахунків з використанням спеціальних платіжних засобів і національного платіжного простору, внесені народним депутатом Юрієм Полунєєвим.

Проте на засіданні комітету ці законопроекти були названі конфліктними і підготовленими без урахування позиції усіх учасників ринку, зокрема, провідних банків і міжнародних платіжних систем.

Комітет прийняв рішення про відтермінування їх розгляду як мінімум на два тижні і вирішив продовжити консультації з усіма зацікавленими сторонами.

Банкіри поскаржилися Януковичу на НБУ


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті