Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 10:36 | London, Apr 26 08:36 | New York, Apr 26 04:36
Shanghai, Apr 26 16:36 | Tokyo, Apr 26 17:36 | Sydney, Apr 26 19:36

Фондовий ринок

RSS стрічка
Адміністратор блогу:   Ілона Чіркова
0
До 1963 року американський долар представляв собою реальні гроші, які могли бути прирівняні до срібла. Після 1963 року долар, втративши срібне забезпечення, перетворився на банкноту Федеральної резервної системи.

Індексний фонд срібла нагадує забезпечені старі гроші, а це значить, що в міру падіння купівельної спроможності долара, ці нові індексні фонди срібла можуть стати "новими старими грошима".

Важливість індексного фонду срібла полягає в тому, що з його допомогою широкій громадськості простіше і зручніше володіти сріблом. Мати частку в індексному фонді легше, ніж зберігати фізичне срібло, яке має чималу вагу і повинно зберігатися в безпеці, наприклад в сейфі. І участь у індексному фонді срібла надійнаша, ніж купівляа срібної шахти, що може бути дуже ризикованою.

До того ж, індексні фонди срібла досить прозорі: якщо унція срібла коштує $13, то Ви купуєте певну кількість унцій за цією ціною.

Якщо ціна на срібло зростає, Ви залишаєтеся у виграші, якщо знижується - Ви в програші. Ризик при цьому мінімальний, тому що Ви купуєте фізичне срібло - Ви не купуєте акції сріблодобувної компанії, яка може збанкрутувати.

Поки індексний фонд виконує свої зобов’язання і оберігає Ваше срібло, ваші інвестиції в безпеці.

Так чи інакше, існує три способи заробити, інвестувавши в срібло:

купувати монети у торговців; купувати акції сріблодобувних компаній; з розумом купувати через свого біржового брокера паї в індексних фондах срібла.

Вигідна знахідка для інвесторів

Можна зпрогнозувати таке, що промислове використання срібла буде продовжувати збільшуватися в міру модернізації країн.

У той же час у міру падіння купівельної спроможності долара, середній інвестор усвідомлює вигоду індексних фондів срібла і почне купувати фондові паї.

Це призведе до того, що такі індексні фонди будуть споживати запаси срібла, необхідні для промислового використання.

У доступному для огляду майбутньому - можливо через кілька років - ці дві сили зіткнутися, і ціни на срібло будуть рости швидше, ніж на всі інші активи.
+1
Використання срібла у промисловості

Срібло використовується у виробництві комп’ютерів, стільникових телефонів і електрореле.

Це означає, що у міру модернізації таких країн, як Китай, Індія і В’єтнам, а також таких регіонів, як Східна Європа, попит на срібло зросте.

Срібло також застосовується в медицині

Мало хто знає, що срібло використовується протягом всієї історії як бактерицидний засіб.

Сучасні медичні прилади, наприклад, катетер і стетоскоп, містять срібло, і в кожному медичному закладі західного світу сульфадіазином срібла використовується для запобігання інфекцій.
    
Срібла менше, ніж золота

Золото не розтрачується. Підраховано, що 95% всього добутого золота нікуди не зникло. З сріблом все з точністю навпаки: 95% всього добутого срібла було використано в різних цілях.

45% всього добутого срібла використано в промислових цілях, 28% пішло на ювелірні прикраси, і 20% було використано при проявленні фотографій. Тільки 5% срібла знаходиться в монетах.

Запаси срібла вичерпуються

За наявними даними, в 1900 році в світі було 12 млрд. унцій срібла. До 1990 року ця кількість знизилась до 2,2 млрд. унцій. До 2007 року запаси срібла скоротилися до 300 млн. унцій.

За найпесимістичнішими прогнозами світові запаси срібла закінчаться через 10 років. Це може мати катастрофічні наслідки для всієї світової економіки. Через десять років срібло може так само серйозно впливати на світ, як і барель нафти, вартістю $200.

Срібло - надійна опора

Будучи дорогоцінним металом, срібло також є грошима. І в міру обвалу американського долара, золото і срібло розглядаються як страхування від втрати цінності. Так як все більше людей розуміє, що їх готівка - це сміття, що нерухомість перетворилася в азартну гру і що фондовий ринок занадто нестабільний, срібло може стати надійною опорою.

На рубежі 1979-ого і 1980-ого року унція срібла коштувала $48. У перерахунку на сучасні долари, унція срібла коштувала б $80.

Якщо срібло і далі використовуватиметься в промислових цілях і настане криза грошової системи, хто знає, як може підскочити ця ціна?
0
Вкладати гроші в нерухомість, яка стрімко дешевшає, здавалося б, заняття малопривабливе і дивне. Однак валюти і акції компаній демонструють ще більшу схильність до раптових віражів і нестабільності. А значить, є сенс повернутися до знайомих інструментаів.

Потрібно купувати землю

Поки гривні і євро не надають впевненості у власній надійності, земля залишається надійним вкладенням власних коштів. Щоправда, лише в тому випадку, якщо документи на неї правильно оформлені.

Так, не всі землі на території України можуть бути передані у приватну власність, і перед покупкою непогано б ознайомитися зі списком обмежень - там і землі лісів, і землі, прилеглі до водних територій, і землі сільськогосподарських призначень. Однак, якщо документи в повному порядку, а інвестиції плануються довгострокові (так як в найближчій перспективі вдало реалізувати куплене навряд чи вдасться), то ця купівля може виявитися досить вартісною.

Нерухомість за кордоном

Нерухомість в тих країнах, куди ще не докотилася криза, або в тих, де вона вже підкоригувала ціни на неї, теж може стати досить вдалим вкладенням.

Не дарма ж економісти кажуть, що розвиток ринку завжди має циклічний характер і за будь-яким спадом наступає зростання.

А це означає, що, купивши сьогодні на спаді нерухомість у США або у Великобританії, отримаєш можливість реалізувати її через 5-7 років після закінчення цього економічного циклу з хорошим прибутком.

Дешеве завжди в ціні

Якщо все-таки натуральне господарство і довгострокові інвестиції Вас не приваблюють, то завжди можна заробити грошей, купуючи найдешевше житло: на нього в столиці незмінно високий попит.

Продати однокімнатну квартиру практично завжди можна швидко і з вигодою для себе. Навіть якщо ринок платоспроможного попиту замре, ринок альтернатив, буде існувати, і такі квартири будуть затребувані. На цьому може спробувати зіграти інвестор.

Дороге дорожчає

Хорошою інвестицією можна назвати і іншу крайність ринку нерухомості - ексклюзивні проекти вартістю у кілька мільйонів доларів.

Як правило, до таких висот не добирається жодна криза. Так, навіть сьогодні в США пентхаус на Мангеттені коштує 64 мільйони доларів. Точно так і квартира з видом на Храм Христа Спасителя в 10 кімнат з ремонтом від відомого дизайнера не впаде в ціні, що б не відбувалося з ринком в цілому.

Такі об’єкти ніби перебувають поза ринком, поза його законами і існують за своїми особливими правилами. Втім, для того щоб успішно грати на цьому ринку, ці правила теж треба знати.

Купувати слід обережно

Однак головне правило будь-якого інвестора - це ретельне вивчення всіх документів при покупці.

Так, наприклад, при інвестуванні в нове будівництво, необхідно мати на увазі, що найменш ризиковими є максимально добудовані об’єкти - у них менше шансів бути замороженими навіть у період кризи.

Оптимальна ступінь готовності об’єкта - 75-80%. Дуже важливо також, щоб квартири продавалися не за сірими схемами, а за законом про пайове будівництво. Якщо ви дотримуєтеся і фінансової, і правової обережності, а також твердо оцінюєте свої ризики і готові на довгострокові інвестиції, то навіть криза не завадить вашій успішній фінансовій діяльності на ринку нерухомості.
0
Населення країн, що розвивається в якості інвестицій часто використовує вкладення в ювелірні вироби. А в економічно розвинених країнах давно вироблені більш вигідні механізми інвестування в дорогоцінні метали.

Інвестиції в злитки та монети

Купівля золотих злитків - це поширений спосіб інвестування, має відмінності лише в залежності від законодавства тієї чи іншої країни. Так, у США злитки і монети дозволено купувати через великі банки та брокерські контори, а також через спеціалізованих "золотих" дилерів.

Інвестор сам вибирає спосіб покупки, зберігання металу і розмір злитків (від 1 г до кількох кілограмів). Один з небагатьох недоліків - інвестувати в метал невеликі суми непросто: більшість банків, що здійснюють операції з золотими злитками, не здійснюють угод обсягом менше 1000 унцій (понад 25 кг).

Популярні вкладення і в так звані злиткові, або інвестиційні, монети.

Їх ринкова ціна складається з вартості золотогo змісту, а також невеликої премії (не більше 4-8%) на покриття витрат з карбування та поширення, яка варіюється в залежності від ваги монети.

У багатьох країнах покупка інвестиційних монет звільнена від оподаткування ПДВ. Інвестори можуть вибирати з величезної кількості золотих монет, випущених в різних країнах світу.

На ф’ючерси та опціони на золото припадає основний обсяг торгівлі строковими контрактами, базовим активом для яких виступає дорогоцінний метал.

Ці інструменти використовуються в основному виробниками золота з метою захисту від ризику несприятливої зміни ціни і спекулянтами, які намагаються отримати вигоду з правильно вгаданої динаміки цін на спот-ринку.

Дорогоцінні пам’ятні або нумізматичні монети також можуть розглядатися як об’єкт інвестицій. Їх вартість в більшій мірі залежить не від кількості дорогоцінного металу в монеті, а від рідкості, якості карбування та історичної цінності.

Монети не падають в ціні при зниженні ринкових цін на золото, а продаються з більш високою (колекційної) премією в порівнянні з інвестиційними монетами.

Рідкісні золоті монети стали давно дуже ліквідними активами - на електронній нумізматичній біржі купуються і продаються тисячі сертифікованих монет. Їх можна також реалізувати безпосередньо дилеру або на відкритому аукціоні. У професійно складеної колекції майже завжди є перспектива вирости в ціні.

"Металеві" папери і рахунки

Один з найбільш продуктивних інструментів інвестування - забезпечені золотом цінні папери. Торгівля ними дозволяє уникнути комісійних за покупку фізичного золота, які можуть досягати 7%, і не вдаватися до ризикованих операцій з ф’ючерсами. Купити і продати цінні папери індивідуальні інвестори можуть через звичайні брокерські компанії. Ще один плюс - відкр

Купити рахунок можна через сайт компанії. Торгівлю такими паперами здійснює на Лондонській фондовій біржі (LSE) Всесвітня золота рада (The World Gold Council, WGC), створена рядом найбільших золотодобувних компаній.

Кожний цінний папір гарантує власникові можливість придбати одну десяту тройської унції дорогоцінного металу (3.11 м).

Золото, що забезпечує цінні папери, перебуває в сховищах банку HSBC у Лондоні.

Інший спосіб заробити на зростанні цін на метали - покупка акцій золотодобувних і гірничодобувних компаній.

Акції золотодобувних компаній - паперові інвестиції

Інвестор ризикує втратити всі вкладені кошти при банкрутстві компанії або різкому зниженні вартості її акцій.

З іншого боку, інвестори мають можливість отримувати не тільки дохід у вигляді приросту капіталу (в результаті зростання ринкової ціни), але і прибуток у вигляді дивідендів.

Правда, коли ціни на золото сильно виростають, компанії зазвичай починають розробляти низькодохідні копальні і модернізувати устаткування, чого вони не могли собі дозволити в період низьких цін на метал. Це зменшує їх прибутки і, відповідно, стримує зростання акцій.

Ще один метод - відкриття "металевих" рахунків, які поділяються на рахунки відповідального зберігання та знеособлені.

"Золоті" сертифікати призначені для інвесторів, охочих придбати менше 1000 унцій дорогоцінного металу. Сертифікат підтверджує покупку золота і закріплює за покупцем право власності на дорогоцінний метал, депонований на особистому або знеособленому рахунку.

Сертифікати можна придбати через мережу акредитованих міжнародних дилерів.

Взаємні фонди - один з найбільш зручних видів паперових інвестицій в золото. Вони дають можливість знизити ризик, притаманний купівлі акцій окремої компанії.

"Золоті" фонди вкладають кошти своїх інвесторів в акції золотодобувних і афінажних компаній. В останні два роки середній прибуток з цієї категорії фондів склав 63%. Недолік - сильний розкид в дохідності "золотих" фондів, що робить їх досить небезпечним компонентом для портфеля інвестора.  

Отже, включення золота в інвестиційний портфель має відбуватися в захисних цілях, для його стабілізації в періоди високої інфляції і політичної та економічної невизначеності, а не з метою приросту капіталу.
+2
Роздумуючи про тему досягнення успіху в роботі, та й в інших сферах життя хочеться поміркувати про те, як потрібно поводитися. Який спосіб поведінки вибирати, щоб будь-яке починання бізнесу було успішним і щоб все задумане виходило як за помахом чарівної палички?
+2
Коли ми думаємо про мільйонерів, ми уявляємо собі людей у брендовому одязі, що живуть в розкішних будинках, що літають на особистих літаках і відпочиваючих на неймовірно дорогих курортах.

Такий збірний портрет мільйонера, думаю, можна складати довго, прикрашаючи його все новими подробицями.

Однак, як показує практика, навіть мільйонери зовсім не такі, ці люди якраз знають ціну грошам, не намагаються виставити на показ свої статки, і зацікавлені в отриманні коштів для комфортного життя, а не в житті заради скупчення все більших капіталів.

Справжні мільйонери заробляють гроші для того, щоб жити так, як хочеться - отримувати бажані задоволення, забезпечувати всім необхідним родину і працювати так і стільки, скільки хочеться. У той же час вони, на мою думку, розуміють, що гроші люблять рахунок, тому вважають краще не витрачати даремно і невиправдано.

Як же стати мільйонером, якщо в лотерею виграти ніяк не виходить, про особистий бізнес мова поки зовсім не йде, а робота на господаря приносить рівно стільки, що вистачає по рахунках розплатитися і дожити до наступної такої ж зарплати? Пропоную прислухатися до порад справжніх мільйонерів, що заробили свої капітали власною працею.

Перше правило успіху - вірити в свої сили, ставити перед собою мету і впевнено йти до її досягнення.

Якщо хочеться вирватися з кола маленьких зарплат і постійної нестачі грошей навіть на найнеобхідніше, варто задуматися про своє ставлення до світу, грошей і своїм перспективам і здібностям.

Відмінний варіант - зберігати впевненість в тому, що Ви розбагатієте. Цілі у всіх різні, головне - твердо вірити в реальність їх виконання. Ну і йти до реалізації плану - працювати. Можна подумати у що вкласти кошти, який бізнес би подобався Вам і міг приносити прибутки (тобто, подобався ще й споживачам). Фортуна любить впевнених у собі і рішучих сміливців.

Самоосвіта і бажання знати більше по темі, що є цікавою - природні прагнення людини, але вони ще й допоможуть у досягненні мети.

Більше того, навіть домігшись бажаного, не варто припиняти вчитися - будь-яка сфера діяльності з часом змінюється, переживає ті чи інші тренди, в курсі яких необхідно бути, щоб завжди залишатися на коні.

Не можна очікувати, що, почавши свою справу або інвестувавши кошти в щось, Ви відразу отримаєте дохід, почнете процвітати і зможете дозволити собі те, про що раніше і не мріяли.

Найголовніше правило полягає в тому, щоб витрачати менше, ніж заробляти.

Причому навіть тоді, коли Ви вже на півдорозі до першого мільйона. Адже, навіть почавши заробляти пристойно, думаю, немає необхідності відразу переїжджати в більш дорогу квартиру, купувати нову машину.

Багатство не обов’язково має на увазі витрати на найдорожче - тільки щоб показати всім свій статус і можливості.

Вміння керувати грошима і змушувати їх підкорятися і працювати на Вас - ось істинна риса всіх мільйонерів.

Відсутність показухи і скромність - ось принципи, якими і керується більшість мільйонерів. І якщо ви також прагнете до успіху і достатку, варто почати з малого - почати думати і ставитися до грошей, як мільйонер.
0
Україна, на мій погляд, сьогодні знаходиться на шляху всебічних економічних перетворень. За таких умов, налагодження стабільного інвестиційного процесу є справою особливого значення. Але перед тим, як це довести, зроблю деякі зауваження.
0
Як  заробити гроші? Це питання актуальне в будь-які часи. Грізне слово "криза" лише підливає масла у вогонь і лякає, тисне морально. Існує такий вислів: "Гроші лежать у нас під ногами, треба просто зуміти їх взяти!".

Отже, як заробити гроші? Можна скористатись такими способами:

1) як заробити гроші за рахунок оплати найманої праці; 2) як заробити гроші відкривши власний бізнес; 3) як заробити гроші роблячи вдалі інвестиції.

За великим рахунком, спосіб як заробити гроші (великі) всього один - це заробіток грошей за допомогою бізнесу та їх подальше вкладення в інструменти інвестицій. Але я пропоную розглянути все по порядку.

Якщо Ви професіонал у своїй галузі, то у вас є можливість добитися високої оплати праці, бо професіонали завжди затребувані і роботодавці готові платити за це гарні гроші. Однак, у найманої праці, є суттєві , котрих не можна уникнути недоліки.

Власний бізнес - створення власного бізнесу, розвиток власного бізнесу і його успішне ведення здатне з лишком збагатити його власника. Найбагатші люди - це як правило успішні бізнесмени та інвестори - власники заводів, газет, пароплавів. Власний бізнес можна вважати прямим шляхом до багатства. Однак, на шляху підприємця лежать серйозні труднощі, що виникають при відкритті власного бізнесу. Ці перешкоди, з якими доведеться зіткнутися, відлякують благі починання людей на самому початку, в зародку.

Заробити гроші за рахунок інвестиції, це як би наступний щабель - логічне продовження заробітку,  грошей. Можна (і треба) почати інвестування з малих сум, однак процес досягнення фінансової свободи піде значно швидше, якщо збільшити масу зароблених грошей. Щоб було, ЩО вкладати, треба прагнути заробити грошей більше, а найбільш підходящий для цього інструмент - бізнес. Тому й раджу вищенаведену схему - заробляння грошей за допомогою власного бізнесу та їх подальше вкладення в інструменти інвестування.

Щоб заробити гроші в бізнесі, думаю, Вам потрібна бізнес ідея. Бізнес ідеї є різними, їх тисячі. Бізнес ідеї існують для кожної галузі, так само різні бізнес ідеї вимагають різних початкових капіталовкладень. Одні бізнес ідеї для своєї реалізації вимагають десятків, а то й сотень тисяч доларів. Інші бізнес ідеї навпаки не потребують грошей, цим бізнес ідеям потрібен ваш час, знання, навики.  Бізнес ідеї є для того, щоб Вас зорієнтувати - яким бізнесом можна займатися. Бізнес ідея це лише початок, прочитавши її Ви повинні відчути що саме цей вид бізнесу є рентабельним, цей бізнес мені підходить, я маю можливості його реалізувати і він мені подобається - я буду витрачати на нього свій час з задоволенням. Бізнес ідея не дає Вам точних розрахунків, для цього Вам потрібно буде скласти бізнес план.

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті