Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 14:54 | London, Apr 20 12:54 | New York, Apr 20 08:54
Shanghai, Apr 20 20:54 | Tokyo, Apr 20 21:54 | Sydney, Apr 20 23:54

Види інвестицій в нерухомість

4774 дня назад (27-03-2011 00:38) - Ілона Чіркова


Вкладати гроші в нерухомість, яка стрімко дешевшає, здавалося б, заняття малопривабливе і дивне. Однак валюти і акції компаній демонструють ще більшу схильність до раптових віражів і нестабільності. А значить, є сенс повернутися до знайомих інструментаів.

Потрібно купувати землю

Поки гривні і євро не надають впевненості у власній надійності, земля залишається надійним вкладенням власних коштів. Щоправда, лише в тому випадку, якщо документи на неї правильно оформлені.

Так, не всі землі на території України можуть бути передані у приватну власність, і перед покупкою непогано б ознайомитися зі списком обмежень - там і землі лісів, і землі, прилеглі до водних територій, і землі сільськогосподарських призначень. Однак, якщо документи в повному порядку, а інвестиції плануються довгострокові (так як в найближчій перспективі вдало реалізувати куплене навряд чи вдасться), то ця купівля може виявитися досить вартісною.

Нерухомість за кордоном

Нерухомість в тих країнах, куди ще не докотилася криза, або в тих, де вона вже підкоригувала ціни на неї, теж може стати досить вдалим вкладенням.

Не дарма ж економісти кажуть, що розвиток ринку завжди має циклічний характер і за будь-яким спадом наступає зростання.

А це означає, що, купивши сьогодні на спаді нерухомість у США або у Великобританії, отримаєш можливість реалізувати її через 5-7 років після закінчення цього економічного циклу з хорошим прибутком.

Дешеве завжди в ціні

Якщо все-таки натуральне господарство і довгострокові інвестиції Вас не приваблюють, то завжди можна заробити грошей, купуючи найдешевше житло: на нього в столиці незмінно високий попит.

Продати однокімнатну квартиру практично завжди можна швидко і з вигодою для себе. Навіть якщо ринок платоспроможного попиту замре, ринок альтернатив, буде існувати, і такі квартири будуть затребувані. На цьому може спробувати зіграти інвестор.

Дороге дорожчає

Хорошою інвестицією можна назвати і іншу крайність ринку нерухомості - ексклюзивні проекти вартістю у кілька мільйонів доларів.

Як правило, до таких висот не добирається жодна криза. Так, навіть сьогодні в США пентхаус на Мангеттені коштує 64 мільйони доларів. Точно так і квартира з видом на Храм Христа Спасителя в 10 кімнат з ремонтом від відомого дизайнера не впаде в ціні, що б не відбувалося з ринком в цілому.

Такі об’єкти ніби перебувають поза ринком, поза його законами і існують за своїми особливими правилами. Втім, для того щоб успішно грати на цьому ринку, ці правила теж треба знати.

Купувати слід обережно

Однак головне правило будь-якого інвестора - це ретельне вивчення всіх документів при покупці.

Так, наприклад, при інвестуванні в нове будівництво, необхідно мати на увазі, що найменш ризиковими є максимально добудовані об’єкти - у них менше шансів бути замороженими навіть у період кризи.

Оптимальна ступінь готовності об’єкта - 75-80%. Дуже важливо також, щоб квартири продавалися не за сірими схемами, а за законом про пайове будівництво. Якщо ви дотримуєтеся і фінансової, і правової обережності, а також твердо оцінюєте свої ризики і готові на довгострокові інвестиції, то навіть криза не завадить вашій успішній фінансовій діяльності на ринку нерухомості.

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті