Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 16:33 | London, Apr 26 14:33 | New York, Apr 26 10:33
Shanghai, Apr 26 22:33 | Tokyo, Apr 26 23:33 | Sydney, Apr 27 01:33

Ferrexpo заявило про закупівлю залізничних вагонів



28 лютого 2011 в 15:14 - Ілона Чіркова


Ferrexpo заявило про закупівлю залізничних вагонів

Металургійні підприємства вперше з початку кризи повертаються до програм із закупівлі залізничних вагонів.



У компанії Ferrexpo заявили про придбання 400 напіввагонів з опціоном на ще 600 одиниць до кінця 2012 р. У разі реалізації опціону покупка обійдеться Ferrexpo не менш ніж в $65 млн.

У п‘ятницю група Ferrexpo заявила про укладання угоди про постачання їй в цьому році 400 вантажних піввагонів, а також про резервування права купівлі на ще 600 одиниць рухомого складу до кінця 2012 р.

Постачальником виступить афільоване з Ferrexpo особа, ВАТ "Стахановський вагонобудівний завод" (SVGZ).

Згідно з повідомленням компанії, угода ще не пройшла процедуру схвалення загальними зборами акціонерів - найближче з них намічено на 15 березня, де і планується остаточно затвердити прийняте рішення.

Всупереч тому, що як компанія-покупець, так і компанія-продавець входять в структуру власності однієї групи бізнесмена Костянтина Жеваго, сторони запевняють про укладення угоди на основі наближених до ринкових цін.

В прес-релізі Ferrexpo повідомляється, що ціна одного піввагона складе $65 тис., хоча вона, за угодою сторін, буде коригуватися для кожної місячної партії у відповідності з поточними ринковими цінами на піввагони в СНД. Однак ціна піввагона не повинна перевищувати $120 тис.

Постачання першої партії з 50 вагонів запланована на березень; одержувачем продукції виступить Полтавський ГЗК (PGOK), який також входить до групи Костянтина Жеваго.

Закупівля настільки великої партії піввагонів здається знаковою аналітикам і учасникам ринку в першу чергу через те, що протягом останніх декількох років, з початку економічної кризи, приватні компанії практично припинили закупівлі залізничного рухомого складу.

Аналітик Dragon Capital Сергій Гайда говорить, що для Ferrexpo це перше придбання вагонів з початку кризи. Інші метпідприємства також про подібних угодах з 2008 р. не заявляли.

Давно не закуповували вагони не тільки металурги, а й експедиторські та операторські компанії, які аж до 2008 р. прагнули до активного нарощування перевізних потужностей.

Гендиректор експедиторської компанії УкрТОК Галина Поліщук пояснює, що прийняття нового тарифного збірника "Укрзалізницею" зробило купівлю вагонів невигідною: термін окупності вагона збільшився до 23 років при терміні служби в 22 роки.

Сергій Гайда вважає, що повернутися до закупівель вагонів меткомпанії вдалося завдяки зростанню світових цін на сировину і відновлення світового попиту на сталь і руду.

Аналітик говорить, що до 2008 р. металурги були найбільш активними покупцями вагонів: власний вагонний парк сформувала майже кожна меткомпанія. Для них це не бізнес, а можливість контролювати постачання, уникаючи ризиків їх зриву через проблеми з "Укрзалізницею.

В Ferrexpo пояснили, що вагони будуть використовуватися для транспортування залізорудних окатишів Полтавського ГЗК (PGOK) до кордонів України.

В прес-службі групи повідомили, що такі інвестиції необхідні для забезпечення темпів зростання виробництва компанії в середньостроковій перспективі. Очікується, що вони збільшаться на третину - до 12 млн. т окатишів на рік до 2013 р.

Ferrexpo заявило про закупівлю залізничних вагонів


Новини Статті Аналітика
Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії Пройшла сертифікацію Програма TSLab компанії "Лабораторія Торгових Систем" Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Обзор фондового рынка 18.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 18.07.2011_PreMarket
"Укрзалізниця" ввела новий графік руху поїздів Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
"Укрзалізниця" напозичала 11,4 мільярди Інноваційна інфраструктура України: проблеми та перспективи розвитку Інноваційна інфраструктура України: проблеми та перспективи розвитку Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Ferrexpo переходить на поквартальний перегляд цін на залізорудну сировину Ferrexpo переходить на поквартальний перегляд цін на залізорудну сировину НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011)
"Укрзалізниця" заборонила вивозити за кордон вагони через зростання внутрішніх перевезень Як підвищують енергоефективність українські компанії Як підвищують енергоефективність українські компанії Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті