Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 20:21 | London, Apr 26 18:21 | New York, Apr 26 14:21
Shanghai, Apr 27 02:21 | Tokyo, Apr 27 03:21 | Sydney, Apr 27 05:21

Київ і Брюссель почали ключовий етап переговорів про вільну торгівлю

Київ і Брюссель почали ключовий етап переговорів про вільну торгівлю
Рейтинг: 0
Голосів: 0




5 жовтня 2010 в 10:40 - Роман Зайцев


Київ і Брюссель почали ключовий етап переговорів про вільну торгівлю

4 жовтня розпочався тринадцятий раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, який обіцяє стати ключовим.  



За його підсумками Брюссель ухвалить рішення про те, наскільки ефективна нинішня модель ведення консультацій із Києвом, пише газета "Комерсант Україна".

Цей переговірний етап стане останнім перед щорічним самітом Україна-ЄС, який відбудеться 22 жовтня у Брюсселі, зазначає видання.

З української сторони переговорну групу очолює заступник міністра економіки Валерій П‘ятницький, з боку Євросоюзу - представник генерального директорату "Торгівля" Єврокомісії Філіп Куїссон.

"Нинішній раунд є ключовим. Протягом останніх кількох раундів у нас практично не було просування. Україна не готова йти на поступки щодо важливих пунктів, які передбачають адаптацію законодавства до європейських норм", - заявив один зі співрозмовників видання в Єврокомісії.

"Переговори в Києві 4-8 жовтня покажуть, чи готовий Київ взагалі до будь-якого прогресу. Якщо раунд знову буде "порожнім" - значить, необхідні суттєві зміни. Які саме, належить визначити пізніше", - зазначив він.

Ще одна особливість нинішніх переговорів - сторони планують обмінятися проектами розділу "Послуги" - єдиного, за яким переговори досі не почалися.

"Цей раунд повинен дозволити нам побачити загальну картину угоди", - сказав єврокомісар із питань розширення ЄС і політики сусідства Штефан Фюле.

За інформацією видання, європейці вже поінформували керівництво України про складнощі в переговорному процесі. Фюле побічно підтвердив це.

"Кожен раунд для нас важливий, але цей має особливе значення. Ми домовилися із президентом України Віктором Януковичем, що, якщо цей раунд не принесе успіхів, нам треба буде сісти разом з учасниками переговорів і розібратися, де ми знаходимося", - заявив він.

У Києва до Брюсселя свої претензії. Зокрема, українська сторона вважає низьким той рівень інтеграції, який влаштовує Євросоюз.

"Якщо ми заявляємо про необхідність "глибокої та всеохоплюючої" ЗВТ, то повинні закріпити існування чотирьох основних свобод (товари, послуги, робоча сила, капітал). Але Брюссель не готовий говорити про свободу підприємництва", - пояснив один зі співрозмовників видання.

"У випадку якщо ЄС не хоче інтегруватися з нами "по повній" і не має наміру допомагати нам у реалізації важких для економіки реформ, ми зі свого боку теж будемо обмежувати ступінь інтеграції", - підкреслив він.

Київ і Брюссель почали ключовий етап переговорів про вільну торгівлю


Новини Статті Аналітика
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки Огляд ринків Європи за 10.01.2011. Занепокоєння повертається на ринки
Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Україна готова відмовитися від коньяку та шампанського протягом 10 років Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Розвиток ринку деривативів як інструменту перерозподілу оборотного капіталу Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Янукович обіцяє наторгувати з Росією на 50 мільярдів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня ЄС готовий вільно торгувати з Україною вже з вересня Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Єврорегіональний вектор транскордонного розвитку підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Виробникам коньяку дозволили торгувати плодовим спиртом без ліцензії Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України Формування інноваційної інфраструктури у сфері електроенергетики в західному регіони України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті