Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 04:11 | London, Apr 26 02:11 | New York, Apr 25 22:11
Shanghai, Apr 26 10:11 | Tokyo, Apr 26 11:11 | Sydney, Apr 26 13:11

"Ощадбанк" відмовився від зайвих комісій по адмінплатежам

"Ощадбанк" відмовився від зайвих комісій по адмінплатежам
Рейтинг: 0
Голосів: 0




28 вересня 2010 в 11:30 - Роман Зайцев


"Ощадбанк" відмовився від зайвих комісій по адмінплатежам

За даними АМКУ, "Ощадбанк" зобов'язався не укладати договори про надання банківських послуг, які можуть спричинити порушення законодавства про захист конкуренції.



ВАТ "Державний ощадний банк України" зобов‘язався дотримуватися вимоги Антимонопольного комітету України (АМКУ) про недопущення стягнення зі споживачів непередбачених законодавством комісій, при прийомі платежів за адміністративні послуги. Про це ЛІГА.Фінанси розповіли в прес-службі НБУ.

Підставою для втручання комітету стала договірна практика між "Ощадбанком" та ГУ МВС України в Києві, згідно з якою банк стягував комісію від суми платежу за послуги Управління внутрішніх справ.

За даними АМКУ, "Ощадбанк" повідомив комітет в офіційному листі, що "не буде укладати договори про надання банківських послуг, які можуть спричинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції".

Комітет також проінформований про те, що зміст рекомендації доведено до відома керівників структурних підрозділів "Ощадбанк".

У листі банку зазначено: "Зобов‘язуємо у своїй діяльності дотримуватись рекомендацій АМКУ і не укладати з юридичними особами, зокрема з тими, які мають владні повноваження або надають будь-які адміністративні послуги, договорів про надання банківських послуг, які можуть спричинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції".

"Неправомірна практика припинена, і це для Антимонопольного комітету головне, - зазначив голова Комітету Олексій Костусєв. - Вважаю, що керівництво "Ощадбанку "прийняло єдино правильне рішення, і споживачам більше не доведеться переплачувати нічим не підкріплені комісії за адміністративні послуги".

Як вже повідомлялося раніше, підставою для втручання Комітету стало виявлення неправомірної договірної практики між "Ощадбанком" та ГУ МВС України в місті Києві.

Банк стягував зі споживачів додаткову 2-х відсоткову комісійну винагороду від суми платежу за послуги Управління внутрішніх справ. Комісія перераховувалася на спеціальний рахунок силової структури.

За даними АМКУ, розгляд справи тривав кілька років у зв‘язку із затягуванням банком надання необхідної інформації на запити Комітету, за що на банківську установу накладалися штрафи.

"Ощадбанк" відмовився від зайвих комісій по адмінплатежам


Новини Статті Аналітика
АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок АМКУ дозволив Eni зайти на український газовий ринок Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Шведська група SEB, можливо, купить третій банк в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
АМКУ дозволив шведам поглинути АМКУ дозволив шведам поглинути "Акцепт Банк" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "гречаного" монополіста Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Хенкель Україна" на 30 тисяч за неправдиву рекламу Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
АМКУ оштрафував АМКУ оштрафував "Львівські автомобільні заводи" на 60 тисяч гривень У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті