Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 15:40 | London, Apr 26 13:40 | New York, Apr 26 09:40
Shanghai, Apr 26 21:40 | Tokyo, Apr 26 22:40 | Sydney, Apr 27 00:40

Не треба прагнути торгувати за межами свого досвіду



4842 дня назад (23-01-2011 13:48) - Христина


Щоб стати першокласним трейдером, Вам потрібно чітко розуміти власні обмеження. Але більшість трейдерів-новачків цього не знають. Наприклад, доктор Терренс Оден (Dr. Terrance Odean - поведінковий економіст) виявив, що інтернет-інвестори прагнуть торгувати за межами свого досвіду. У них немає точної картини, що вони можуть, а чого не можуть робити. Таке спотворене перебільшення здібностей не характерно лише для трейдерів. Це широко поширене явище. Дослідження показують, що, коли Ви намагаєтеся оцінити, наскільки хороша ваша діяльність трейдера-початківця, своїй інтуїції краще не довіряти.

Доктор Девід Даннінг (Dr. David Dunning) з колегами (2003) в статті "Поточні Напрямки Психологічної Науки" (Current Directions in Psychological Science) доводить, що більшість людей "блаженно не відають свою некомпетентність. Це прагнення дуже високо оцінювати свої здібності було відзначено в кількох дослідженнях. Коли людям пропонують пройти тест на здібності, типу логічного мислення або на граматичні помилки, вони, як правило, занадто високо оцінюють свою роботу: вони думають, що їх результат набагато вище середнього (60% і вище), хоча насправді він не перевищує 25%. Така переоцінка не обмежується тестами. Люди схильні переоцінювати свою роботу в різних областях. Мисливці вважають, що вони більше знають про вогнепальну зброю, чим виявляється в дійсності, а лікарі думають, що вони більше знають, як точно діагностувати пацієнтів, ніж насправді. Тести показали навіть, що, коли людям пропонують гроші за точну оцінку їх роботи, вони все-таки не можуть цього зробити.

Доктор Даннінг і його колеги вважають, що погані виконавці покарані подвійно. Мало того, що вони погано працюють, але вони ще й відчувають брак психологічної здатності відчувати, що вони роблять погано. На щастя, погані працівники не приречені залишатися на дні. У своїх експериментах доктор Даннінг показав, що, коли поганим виконавцям показують, як погано вони працюють, і дають інструкції, як поліпшити їх навички, їх результати поліпшуються і вони точніше оцінюють свою роботу.

Ці дослідження пропонують шлях, яким трейдер-початківець може поліпшити свої досягнення. Перш за все, потрібно знати, що інтуїтивна оцінка буде надзвичайно завищена, і зробити активні дії, щоб подолати це. По-друге, потрібно створити об’єктивний показник ваших результатів торгівлі, типу щоденника трейдера, так, щоб Ви знали, наскільки добре Ви торгуєте. По-третє, підвищуйте свій рівень знань. У міру того, як буде рости досвід, оцінка своєї роботи стане точнішою. Пам’ятайте про це. Об’єктивна і точна оцінка ваших здібностей життєво важлива для успішного трейдингу.

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті