Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 05:26 | London, Apr 19 03:26 | New York, Apr 18 23:26
Shanghai, Apr 19 11:26 | Tokyo, Apr 19 12:26 | Sydney, Apr 19 14:26

Інвестиції

RSS стрічка
Адміністратор блогу:   Христина
0
Крім того, що графіки показують історію цін фінансового інструменту в супроводі обсягу, вони є ще й відображенням людської поведінки. І тому, що вони відображають основний людський характер, вони можуть використовуватися, як психологічна карта, якщо Ви навчитеся правильно їх читати.

Акції, індекси і ф’ючерси часто формують моделі, схожі один на одного. У той час, як жодні дві моделі не дублюють один одного абсолютно, розпізнавані особливості виявляються досить часто, щоб ми могли ідентифікувати ці моделі і використовувати їх для прогнозування руху ціни. Так як ці моделі відображають віру і емоції людей, важливий аспект знання моделі - здатність зрозуміти основну поведінку людини і торгувати відповідно до неї.

Голова і плечі з’являються на графіку (в будь-якому масштабі часу), коли акція (наприклад) росте у висхідному тренді до нового максимуму. Сильний обсяг піднімає ціну до піку, який формує вершину лівого плеча.

Потім має місце відкат. Відкат - відображення масової психології; коли ті, хто запізнилися на висхідний тренд, входять в гру. У момент, коли відкат завершується, вони вступають, підштовхуючи ціну до нового максимуму. Незабаром, ті, що спізнилися, припиняють "розплачуватися" за перекуплену акцію. Наростає страх і, вони усвідомлюють, що ризиковано здерлися на вершину (голова), що рушиться. Продавці з короткою позицією починають нападати, і перелякані бики просять милосердя ринку. Акція перекидається до попередньої області підтримки, сформованої завершенням лівого плеча. Тепер голова повністю сформувалася.

У цій області, відомої, як лінія шиї (закінченої моделі), маленька група обнадіяних покупців знову збільшує ціну. Цього разу, однак, жевріючий оптимізм підсуває ціну лише до вершини лівого плеча, а то і нижче. Ціна розгортається, формуючи вершину правого плеча.

Продавці з короткою позицією
виділяють слину і точать пазурі. Коли ціна падає назад, щоб торкнутися лінії шиї, модель голови з плечима закінчена. До цього часу деякі продавці з короткою позицією вже увійшли раніше (високий ризик), в очікуванні насувається падіння нижче лінії шиї. Багато разів акція зробить гепи вниз (на денному графіку) після того, як закінчена модель голова і плечі, коли продавці з короткою позицією будуть гнати панікуючих інвесторів із нещасної акції.

Кожна цінова модель має свій основний психологічний проект, який відображає емоції і поведінку мас. Торгівля цими емоціями - важливий інструмент в арсеналі кожного трейдера.
+1
Зведений індекс Токійської фондової біржі виріс до закриття торгів у понеділок слідом за підйомом на Уолл-стріт завдяки гарній статистиці зайнятості і на фоні слабкої єни.

Однак зростання було обмеженим через невизначеність економічного майбутнього Японії і триваючої ядерної кризи.

Індекс Nikkei набрав 0,11 відсотка до 9.718,89 пункту. Індекс акцій першого ешелону Topix опустився на 0,33 відсотка до 859,75 пункту.

Індекс Сеульської фондової біржі Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) завершив торги зниженням на 0,24 відсотка до 2.115,87 пункту, по ходу сесії відзначившись на історичному максимумі. Різко впали котування нафтопереробних заводів, включаючи SK Innovation, через повідомлення про плани компанії SK Energy знизити ціни на бензин і дизпаливо, щоб допомогти уряду в боротьбі з інфляцією.
+1
Протягом усього життя нам говорять, що треба розвивати в собі дух конкуренції. Ми порівнюємо себе з іншими, прагнемо великих успіхів, і намагаємося стати кращими серед рівних. У дитинстві, граючи у спортивні ігри, нам радять відточити навички і стати зоряним спортсменом. У школі нас запевняють, що високі оцінки - ключ до довгострокового успіху. І коли ми приходимо в світ дорослих, на роботу, ми дізнаємося, що виживання залежить від перемоги у змаганні. Але коли це стосується трейдингу, Ви реально ні з ким безпосередньо не конкуруєте. У трейдингу той самий конкурентоспроможний дух може принести більше шкоди, ніж користі.

Порівняння наших досягнень з іншими, схоже, має деякі переваги. Знання, що мета досяжна, наприклад, часто стає потужним стимулом. Кілька наукових відкриттів запізнилися через те, що їх спочатку вважали неможливими. Але як тільки цілі виявилися здійсненними в порівнянні з іншими в науковому світі, прогрес прискорився. Але порівняння можуть також мати і несприятливий вплив. Як не дивно, люди, що досягають більшого, зазвичай трудяться незалежно і менше піклуються про те, як працюють інші. Вони йдуть своїм власним маршрутом, по своєму шляху, і шукають подальший напрямок всередині себе. Трейдинг - такий же творчий процес. Ви повинні відточити свої навички торгівлі. Ви повинні знайти метод, який відповідає вашим здібностям і індивідуальності. Порівняння з іншими трейдерами часто може створювати проблеми. Як працюєте Ви, не має ніякого відношення до того, як працюють інші. Це може викликати негативні емоції, типу ревнощів або заздрості. Побачивши, що Ви працюєте гірше іншого такого ж трейдера, Ви, ймовірно, будете думати "чому я не можу робити так?" Або "я не настільки хороший трейдер, як я думав," Таке мислення ніяк не сприяє відточуванню ваших навичок торгівлі.

Не дивіться нічиїх звітів, крім своїх власних. Ви часто будете спокушатися порівняти свою роботу з іншими. Це властиво всьому нашому житті і не легко відразу змінити звички. Але в трейдингу Ви повинні обмежити цю манію. У кожного своя крива навчання. Щоб підтримати свій настрій, Вам краще зосередитися на поліпшенні своєї власної статистики, а не дивитися на інших трейдерів. Ви не знаєте, які чинники допомогли їм у роботі, так що порівняння можуть лише ввести в оману і заважати. Чужі досягнення не мають до вас ніякого відношення. У пошуках причин, чому у вашому методі щось йде не так, як треба, Ви можете встановити особисті чинники, які стримують Вас, унікальні особисто для Вас.

Які чинники відрізняють ваші виграшні угоди від збиткових? Що Ви можете покращити? Як тільки Ви ідентифікуєте ці фактори, наступним кроком потрібно створити план на майбутнє, щоб максимізувати свої сили. Наприклад, якщо Ви бачите свою силу в торгівлі на відкритті у висхідному трендовому ринку, сфокусуйтеся на вдосконаленні навичок послідовної торгівлі саме в таких умовах. Кому цікаво, чи робите Ви на 50% менше, ніж інші трейдери? Ваша енергія повинна бути зосереджена на створенні послідовного прибутку, а не на перемозі над іншими. Такі порівняння лише розчарують і відвернуть Вас. І, врешті-решт, по всій вірогідності, Ви, так чи інакше, зробите величезний прибуток, якщо зосередитеся тільки на собі.

Хоча Ви, можливо, досягали успіху в минулому, порівнюючи себе з іншими, це може бути шкідливо для торгівлі. Ви будете успішніші, якщо ретельно досліджуєте власний минулий звіт, виявите чинники, які заважають роботі, і зміните свій підхід. Так Ви зможете приборкати свій дух конкуренції. Зосередьтеся на собі, на ринку, і ні на чому іншому.
0
Європейські ринки акцій відкрилися підвищенням в понеділок, тому що довіра інвесторів відновлюється завдяки ознакам поліпшення ситуації на атомній електростанції в Японії.

Одним з найуспішніших став сектор телекомунікацій. Акції Deutsche Telekom As підскочили на 14,03 відсотка після того, як AT&T Inc повідомила, що планує купити її американську компанію T-Mobile USA.

Проте зростання може потрапити під тиск, тому що нафта Brent подорожчала більш ніж на 2 відсотки після того, як західні сили зробили декілька авіанальотів на Лівію. Інвестори знову почали боятися, що дорога нафта спровокує інфляцію і негативно відіб’ється на світовій економіці.

"Ситуація в Японії не виглядає такою зловісною, як очікувалося, і ринкам сподобалася новина про Deutsche Telekom, - сказав Девід Бюік з BGC Partners. - Якщо ситуація в Лівії не вийде з-під контролю, інвестори знову перенесуть увагу на акції та ринки будуть рости, враховуючи як далеко вони скотилися на минулого тижня".

Британський індекс FTSE 100 виріс на 1,06 відсотка до 5.778,65 пункту, німецький DAX піднявся на 2,02 відсотка до 6.798,95 пункту, французький CAC 40 підвищився на 1,48 відсотка до 3.866,50 пункту.
0
Фондовий ринок Японії закрився зростанням у п’ятницю, після того як країни "Великої сімки" домовилися провести спільну інтервенцію для зниження курсу єни і підтримки японської економіки.

Ключовий індекс Токійської фондової біржі Nikkei набрав 2,72 відсотка до 9.206,75 пункту. Індекс акцій першого ешелону Topix піднявся на 2,42 відсотка до 830,39 пункту.

Індекс Сеульської фондової біржі Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) завершив торги зростанням на 1,13 відсотка до 1.981,13 пункту завдяки підйому котирувань брокерських компаній і нафтопереробних заводів. Але побоювання з приводу ядерної кризи в Японії і заворушень на Близькому Сході обмежили зростання.
+1
За повідомленнями аналітиків Credit Suisse, втрати економіки Японії в результаті землетрусу оцінюються в межах від 14 трлн. до 15 трлн. єн.

Центробанк Японії випустив 15 трлн. єн (183,8 млрд. доларів) на японський валютний ринок після руйнівного землетрусу. У цілому ж азіатська сесія демонструє негативну динаміку індексів: японський Nikkei225 відкрився зниженням 4,53%, китайський Shanghai Composite знизився на 0,01%, австралійський індекс All Ordinaries знизився на 0,79%.

Макроекономічні дані, що вийшли в Єврорегіоні, не справили відчутного впливу на перебіг торгів. Виробництво в будівельному секторі Великобританії зросло на 5,6%, ВВП Італії в четвертому кварталі підвищилося на +0,1% кв/кв до +1,5% р/р проти прогнозу +0,1% кв/кв до +1, 3% р/м. Основні фондові індикатори Європи відкрилися також на негативній території.

Російські торговельні майданчики демонструють негативну динаміку. Індекс RTSI відкрився зниженням на 0,2%, ММВБ зниженням на 0,38%.

Очікується, що сьогодні Японія оголосить ставку відсотка, а Банк Японії проведе прес-конференцію. Щодо єврозони сьогодні виходить лише один показник - промислове виробництво за січень, по якому очікується збільшення на 0,4% м/м після скорочення на 0,1% місяцем раніше.
0
Японський центробанк готується вкласти рекордні 180 млрд. доларів з резервного фонду у фінансову систему країни, щоби стабілізувати ситуацію.

Фондові біржі різко обвалилися, коли відкрилися вперше після землетрусу.

За перші двадцять хвилин торгів індекс Ніккей впав більш ніж на п’ять відсотків.
+1
Крок 1: Наведіть лад у своїх фінансах  

Переходити до інвестицій, не перевіривши стан своїх фінансів, це все одно, що стрибати в глибокий вир, не вміючи плавати. Зростання вартості життя, платежі по кредитних картах і просто кредитах можуть зжерти все, що ви запланували відкласти на інвестиції. На щастя, інвестиції не вимагають величезної стартової суми, але все ж таки треба мати щось, що можна інвестувати.  

Крок 2: Вивчіть базові принципи  

Вам не треба бути фінансовим експертом, щоб почати інвестувати. Але ви повинні вивчити базову термінологію, щоб приймати рішення, засновані на правильному розумінні інформації. Вивчіть, в чому різниця між акціями та облігаціями, ПІФами та депозитами. Ви також можете вивчити деякі економічні теорії, наприклад, питання оптимізації портфеля, диверсифікації та ринкової ефективності. Читаючи книги, написані успішними інвесторами, а також переглядаючи корисні сайти для початківців, ви набираєте відмінні стартові очки.  

Крок 3: Поставте мету  

Після того, як ви визначилися зі своїм інвестиційним бюджетом і набралися первісних знань, саме час поставити мету інвестицій. Незважаючи на те, що всі інвестори хочуть заробити грошей, у них є різні цілі й потреби. Цілі залежать від вашого віку, поглядів на життя і робочої біографії. 35-річний бізнесмен і 75-річна вдова мають зовсім різні потреби і розуміння того, скільки треба грошей і що з ними робити.  

Крок 4: Визначте допустимий для себе ризик  

Як сильно засмутить вас різке падіння вартості ваших інвестицій? Перед тим, як вирішити, які саме інвестиції вам підходять, вам треба зрозуміти, наскільки великий ризик ви готові прийняти на себе. Що вам більше подобається - ганяти на спортивній машині або читати, лежачи в гамаку в своєму саду? Ставлення до ризику зазвичай сильно залежить від віку, доходів і фінансових цілей. Одна справа - виграти на біржі, щоб купити нову плазму (а якщо ні - то і не шкода), інше - накопичити на пенсію.  

Крок 5: Знайдіть свій стиль інвестування  

У залежності від ставлення до ризику визначте, будете ви консервативні або агресивні. Найбільш консервативні інвестори тримають 70-75% своїх заощаджень у низькоризикованих активах, наприклад, держоблігаціях, а інші вкладають в "блакитні фішки". З іншого боку, найагресивніші інвестори на 80-100% капіталу купують акції.  

Крок 6: Дізнайтеся вартість інвестицій  

Чим більшу комісію ви платите за покупку активів, тим менший дохід отримуєте від інвестицій. Зазвичай пасивний метод інвестування передбачає найменші витрати, а трейдинг - найбільші. Брокери на фондовому ринку беруть комісію за операції. Для початківців-інвесторів з невеликими грошима, можливо, більш вигідно було б звернутися до найбільш "дешевих" брокерів або тарифів. Але в цьому випадку, швидше за все, сервіс буде обмежений, а будь-яка нестандартна дія зажадає додаткових платежів. Якщо ви інвестуєте в ПІФи, уважно читайте розділи договорів, присвячені знижкам і націнкам, а також платам за успішні інвестиції.  

Крок 7: Знайдіть брокера або керуючу компанію  

Вибір брокера або КК - одне з найважливіших ваших рішень. Головними критеріями відбору повинні стати бездоганна репутація, гарні результати діяльності на тривалих відрізках часу і відповідність тарифних планів вашому стилю інвестування.  

Крок 8: Виберіть об`єкти інвестицій  

Спочатку розділіть ваш капітал на три частини: для акцій, для облігацій і залишок готівки. Після цього перші дві частини розділіть на декілька більш дрібних частин для придбання декількох різних паперів. Готівкові вам стануть в нагоді для оплати послуг брокера і можливих додаткових покупок у майбутньому. Частки, в яких ви розділите гроші, залежать від вибраного вами стилю інвестування. За тим же принципом можна розділити капітал для інвестицій у ПІФи і депозити. Тема вибору конкретних паперів, звичайно, набагато ширша, ніж можна розповісти тут, тому читайте аналітику та інші джерела.  

Крок 9: Тримайте емоції в кулаці  

Не дозволяйте страху чи жадібності обмежувати ваш дохід або збільшувати збитки. Майте на увазі, що ваш портфель буде схильний до короткострокових коливань, іноді досить сильних. Як довготривалий інвестор, ви не повинні панікувати або надмірно радіти через ці флуктуації. Якщо ваш портфель примушує вас не спати ночами, можливо, варто змінити його так, щоб він більше відповідав вашому темпераменту (наприклад, зменшити кількість акцій і збільшити частку облігацій або депозитів).  

Крок 10: Переглядайте портфель  

На самому початку інвестування ви купуєте акції, паї або облігації відповідно до якогось плану, розподіляючи ризики і очікуваний прибуток. Але з часом може виявитися, що частина активів різко зросла, а частина - впала в ціні. Це змінює спочатку закладене в портфель співвідношення паперів, що порушує ваші плани. У цьому випадку треба провести ребалансування портфеля - продати частину активів, які здорожчали, і купити ті, що подешевшали, щоб повернути баланс на початковий рівень.
+1
Ви, ймовірно, чули це безліч разів: "Дисципліна - ключовий фактор успішної торгівлі". Дисципліна згадується майже в кожній книзі про трейдингу, а у багатьох - прямо в назві. Чому дисципліна настільки важлива? Трейдинг - значною мірою питання отримання прибутку з імовірності. Припустимо, дана торгова стратегія давала в минулому 85% прибуткових операцій. Тоді питання ймовірності, що ця стратегія покаже такий же результат і в майбутньому. Можливо, що й ні. Непередбачені чинники, на зразок зміни стану ринку можуть пошкодити стратегії, зменшуючи її прибутковість. Недостатня дисципліна ще більше погіршує ситуацію. Коли стратегія має високу ймовірність майбутнього успіху, єдиний спосіб скористатися перевагою закону великих чисел полягає в тому, щоб наскільки це можливо бездоганно здійснювати операції так, як визначено принципами плану торгівлі. Дисциплінований трейдер досить довіряє стратегії і дає плану торгівлі розумні шанси отримати прибуток з ймовірності.

Недисциплінований трейдер, навпаки, вагається. Він слідує плану торгівлі не завжди, періодично відступаючи від стратегії або змінюючи її. Дисципліна - справді ключовий компонент успіху, але не кожен має високий рівень самодисципліни. Варто визначити, де знаходитесь Ви і, якщо виявляється недолік дисципліни і самоконтролю, попрацюйте над усуненням недоліків.

Дисципліна і самоконтроль - добре вивчені риси характеру. Деякі люди - високо дисципліновані й добре контролюють себе. Вони скрупульозно дотримуються правил і уважно контролюють свої пориви. Ви знаєте цей тип людей - вони кожного місяця перевіряють свої кредитні картки, ніколи не запізнюються на зустрічі і ретельно планують кожну деталь. Хоча ці якості можуть стати ідеальними для трейдингу, у них є і зворотний бік: У таких людей виникають проблеми при ризиках. Вони воліють надійність, а результати трейдингу рідко можна назвати впевненими. Трейдери живуть в дещо випадковому світі. Вони можуть необачно піддаватися ризику, але вони не заперечують цього. Власне кажучи, їм не вистачає дисципліни і самоконтролю. Можливо, саме тому так багато книг по трейдингу, а майстри вважають за необхідне проповідувати гідності самоконтролю. Які ваші дисципліна і самоконтроль? Вам важко слідувати своєму плану торгівлі? Бажано мати більше дисципліни, коли справа стосується трейдингу? Якщо є проблеми з дисципліною, можна спробувати вправи зі стимулювання. Оцініть свій рівень самоконтролю в повсякденному житті і спробуйте його збільшити. Ви запізнюєтеся на зустрічі? Ви витрачаєте в місяць більше грошей, ніж дозволяє бюджет? Ви часто порушуєте обіцянки? Не завжди дисциплінований трейдер педантичний у всіх аспектах життя, але це допомагає. Стратегії життя, якими користуємося в повсякденному житті, можуть просочитися і в трейдерське життя. Якщо Ви часто смітите грошима, об’їдаєтеся, або не вмієте стримувати тягу до задоволень, Вам може виявитися важче, ніж іншим, підтримувати дисципліну в трейдингу. Так спробуйте цю вправу: кілька тижнів спробуйте, максимально можливо, контролювати своє життя. Виберіть певні області, де Ви можете проявити більший самоконтроль. Контролюйте споживання ресурсів, витрату грошей, і час, витрачений на дозвіллі. Незабаром Ви виявите, що все рідше доводиться стримувати пориви, і все відбувається набагато краще. А це, у свою чергу, може позитивно вплинути на вашу здатність дотримуватися плану торгівлі. Це варто спробувати. Дисципліна - ключ до успішної торгівлі, і життєво важливо, щоб ми зробили все, що можемо, щоб зміцнити її.
+1
Безліч професійних і ультрауспішних лідерів у спорті використовують силу візуалізації, щоб досягти максимально можливого для себе рівня. Далеке від "фокус-покус", мистецтво візуалізації швидко стає визнаним методом успішної роботи. Найзатятіші прихильники візуалізації - атлети, але є і хірурги, конферансьє, і навіть бізнесмени, які подумки уявляють, як вони будуть діяти і реагувати на різні несприятливі ситуації, які можуть статися під час важливої зустрічі.

Як візуалізація може допомогти трейдерам? Ось реальний приклад успішного трейдера, що використовує її. "Біля входу в будівлю, де розташований мій офіс, є фонтан. Одного разу вранці я прийшов надто рано, так що всівся на лавку і пильно дивився на фонтан. Я уявив себе за своїм робочим столом. Я бачив себе, як спокійно виконує кожну угоду, згідно зі своїм добре обдуманим планом. Коли спрацював мій стоп-лосс, я вийшов з угоди без емоцій. Коли була досягнута мета прибутку, я швидко оцінив ситуацію і вирішив, продовжувати угоду або виходити. Я витратив у мріях всього кілька хвилин, незабаром піднявся з лавки і пішов у свій офіс. "Того дня відбулися чудові речі", продовжував він з посмішкою. "Я зробив кілька кращих угод за всю кар’єру. Фактично, день пройшов подібно до того, яким я уявив його. Тепер кожного ранку я сиджу перед фонтаном і уявляю себе, як виконую угоди так легко, як тільки можу. В кінці дня я залишаю офіс з зекономленою енергією і відчутними результатами".

Спробуйте скористатися цим простим, але ефективним методом перед початком вашого торгового дня. Підіть у тихе місце, де Вас не турбуватимуть протягом декількох хвилин. Посидьте тихо і уявіть, як ви ефективно працюєте протягом дня. Наслідуючи приклад трейдера, побачте себе спокійним і впевнено здійснюйте операції згідно зі своїм планом. Чим більше Ви практикуєте візуалізацію, тим краще зможете підтримувати спокійний і зосереджений підхід до торгівлі.
Сторінки:
1

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті