Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 20:08 | London, Apr 23 18:08 | New York, Apr 23 14:08
Shanghai, Apr 24 02:08 | Tokyo, Apr 24 03:08 | Sydney, Apr 24 05:08

Суть поведінкових фінансів

4818 днів назад (14-02-2011 00:04) - Христина


На відміну від традиційних фінансів та економіки, які, у спробі зробити точні економічні прогнози, розглядають тільки конкретні індикатори, поведінкові економісти припускають, що прогнози схильні до похибок. Прогнози роблять люди, а людині властиво помилятися; в цьому вони "ірраціональні", вони не засновують свої рішення на логічному аналізі всієї доступної інформації. Замість цього вони використовують "правила великого пальця". Це часто призводить до неточних прогнозів.

Згідно поведінковим економістам, саме тому, що люди керуються тим, "чого хоче ліва нога", ціни акцій більшою мірою відображають "психологію інвестора", ніж традиційні фундаментальні індикатори. Роботи Деніела Канемана (Daniel Kahneman) вплинули на багатьох поведінкових економістів. Безліччю яскравих експериментів Канеман і його колега Амос Тверскі (Amos Tversky) продемонстрували, що люди є дуже неефективними переробниками інформації. Вони роблять швидкі і недоладні рішення швидше, ніж засновані на логіці. Деякі з евристичних передумов, що застосовуються до розуміння ринків, засновані на придатності (віра в те, що акція, або сектор підвищиться в ціні, тому що легко пригадати минулі подібні випадки) та репрезентативності (якщо акція виявляє характеристики, які властиві зростаючим акціях, то вона виросте).

З точки зору фізіолога не дивно, що економістам важко робити точні прогнози ринку: поведінку інвесторів важко передбачити. Такі фізіологи, як Clark Hull, намагалися передбачити поведінку ще в 40-х роках і не змогли. З тих пір вони знають, що важко передбачити поведінку натовпу, а значить, і фінансові ринки. Але що намагаються виконати економісти? Схоже, економісти продовжують безплідні спроби розробити складні математичні моделі для прогнозування ринку. Безліч людей вважають, що такі моделі можливо створити, і в той же самий час розглядають психологію інвестування, як щось другорядне.

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті