Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 08:36 | London, Apr 26 06:36 | New York, Apr 26 02:36
Shanghai, Apr 26 14:36 | Tokyo, Apr 26 15:36 | Sydney, Apr 26 17:36

Уряд збирається позичити у Китаю 4,5 мільярди гривень

Уряд збирається позичити у Китаю 4,5 мільярди гривень
Рейтинг: 0
Голосів: 0




11 березня 2011 в 13:15 - Роман Зайцев


Уряд збирається позичити у Китаю 4,5 мільярди гривень

Кабмін 11 березня обговорить держгарантії для китайського кредиту на транспортний нацпроект.



Як повідомляє DT.UA з посиланням на свої джерела, у п‘ятницю відбудеться позачергове засідання малого Кабміну (скорочений склад уряду).

На порядку денному, за інформацією видання, стоїть питання надання держгарантій для кредиту на будівництво і запуск прямого залізничного сполучення Київ-Бориспіль в рамках проекту "Повітряний експрес".

За даними джерел, мова йде про зв‘язаний кредит розміром 4,5 мільярди гривень. В першу чергу проект передбачає будівництво 8 кілометрів залізничного полотна та добудову Дарницького вокзалу в Києві.

Як відомо, зв‘язаний кредит - це позика, яка видається з додатковими умовами, що висуваються кредитором, зазначається у публікації.

Глава Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів повідомив, що мова йде про кредит на 15 років з 3-літніми канікулами, який надає Банк розвитку Китаю.

Відповідаючи на питання про те, чому вирішено було зупинитися на кредиті, а не інвестиції, Каськів зазначив, що залучення кредитних коштів дозволяє "значно заощадити час для реалізації такого необхідного столиці України об‘єкту".

Крім того, він підкреслив, що "це перший подібний об‘єкт, який буде побудований не за бюджетні кошти".

"У нас це перша спроба реалізувати інфраструктурний об‘єкт такого ключового значення за рахунок залучених коштів. При цьому, я підкреслюю, що мова йде про проект, який окупає себе", - сказав Каськів.

Також чиновник спростував інформацію про те, що один квиток на електричку Київ-Бориспіль буде коштувати 40 гривень.

"Це безвідповідальні люди називають такі цифри...Ми вам обіцяємо провести протягом одного місяця публічну презентацію, де все буде абсолютно публічно розказано", - заявив Каськів.

Уряд збирається позичити у Китаю 4,5 мільярди гривень


Новини Статті Аналітика
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання? Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 30.03.2011. ВІдновлення зростання?
Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Китай хоче виробити рекордну кількість сталі Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 28.03.2011. Песимізм не проходить
Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Туркменістан має друге за величиною газове родовище у світі Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 09.03.2011. Стримуване зростання
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 04.03.2011. Тиждень завершується оптимістично

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті