Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 26 12:50 | London, Apr 26 10:50 | New York, Apr 26 06:50
Shanghai, Apr 26 18:50 | Tokyo, Apr 26 19:50 | Sydney, Apr 26 21:50

Навчання SEO або електронна шпаргалка оптимізатора

 
 
Рубрика: SEO
 
Редагувальсь: 2 рази — останній 4824 дня назад
 
0 голосів
up
0
down
 
 
 


4824 дня назад (10-02-2011 17:26) - Роман Зайцев


Багато досвідчених веб-майстрів вважають, що тема навчання веб-майстерності не актуальна й не варто цьому присвячувати свій сайт і, що таке SEO не цікавить уже нікого. Але, є одне велике АЛЕ - щодня ряди веб-майстрів, веб-дизайнерів і, звичайно ж, оптимізаторів поповнюються! І в пошуках необхідних уроків по навчанню web- премудростям в seo вони витрачають занадто багато часу. Інформація розрізнена і курси seo для веб-майстра створені для систематизації й простої подачі секретів seo оптимізації.


Урок навчання seo №1.

Уже розібравшись в оптимізації й просуванні сайтів інтуїтивно, часом зустрічаєшся із професійними поняттями SEO або з існуючим сленгом миру сео й зізнаєшся собі, що не розумієш змісту фраз досить повно і ясно. Перша шпаргалка - що таке SEO.

Визначення понять SEO або "Що таке SEO?".

SEO (Search Engines Optimization) - це всілякі дії по оптимізації всіх внутрішніх і зовнішніх факторів сайту для поліпшення його позицій у видачах пошукових систем.
Фахівці SEO, або оптимізатори, спеціалізуються на залученні пошукової аудиторії, концентрують свої зусилля на тому, щоб написати текст для сайту, сформувати структуру сторінок, розставити посилання на ресурс і т.п. таким чином, щоб сайт виявився в самому верху пошукового ранжирування при запитах.

СДЛ - сайт для людей.

Павук-Індексатор - робот, який "ходит" по сайтах через посилання, і додає вміст сайтів ( html-код сторінок) у базу даних.

Кеш розвідувач - знімок сторінки з кэша - записаний під час індексації версії інтернет-сторінки. Оскільки сторінка могла змінитися після індексації, то текст у кэше іноді відрізняється від тексту на реальній сторінці.

База даних - це більші сервера, на які зберігаються ті сторінки, які "з’їв" павук- індексатор.

Індексація в пошуковій системі - додавання сторінки в індекс пошукової машини.

Система видачі - це найважливіша частина для оптимізатора. Саме система видачі розставляє сайти в певному порядку, коли вводять запит у пошукову форму.

Ранжирування в пошуковій системі - визначення місця в результатах пошукової видачі для сторінки.

АП (апдейт, update) - відновлення (перерахування) позицій і показників відповідно до нових даних, зібраних пошуковою системою.

Позиції у видачі - топ або СЕРП (SERP - Search Engine Results Page) - пошукова видача, сторінка видачі результатів, пошукової машини.

ЯК - Яндекс каталог.

ІЦ - індекс цитування. Кількість сайтів, що посилаються.

ЗІЦ - зважений індекс цитування Яндекс. Визначає положення сайту в результатах пошуку в Яндексі.

PR (Pagerank) теж що й ЗІЦ, тільки для Google.

Бан (Ban), - банити, забанити, відправити в бан, від англ. Ban - накладати заборона; забороняти; повідомляти поза законом.

Клоакінг - технологія, у результаті якої людині видається одна сторінка, а роботові розвіднику - інша.

Сниппет - частина тексту сторінки, як правило, що містить слова пошукового запиту, яку розвідувач виводить у результатах пошуку по цьому запиту.

Песимізація - штучне заниження релевантности з боку пошукової системи.

Топік - це тематика оповідання веб-сторінки.

Трафік (трафік, траф, traffic) сайту - потік відвідувачів сайту.

Внутрішні фактори (внутрішня оптимізація сайту) - наявність і щільність ключових слів на сторінці, наявність ключових слів у тегах, таких як TITLE, H1, B, STRONG і ін., наявність ключових слів у внутрішніх і зовнішніх посиланнях сайту й багато інших.

Зовнішні фактори (посилальне) - це вплив зовнішніх посилань, тобто посилань, які посилаються з інших сайтів на ваш. Отут так само дуже багато підводних каменів, таких як текст посилання, кількість потрібних посилань для влучення в топ, текст навколо посилань і багато чого іншого. Більш докладно познайомимося з усіма факторами в процесі вивчення.

Контекстна реклама - контекстна реклама дозволяє розмістити рекламу на сторінці, яка найбільше підходить уводити, увести до ладу змісту рекламного оголошення.

Морда - головна сторінка.

Дзеркало сайту - копія сайту по іншій адресі.

Аккаунт (аккакр,акт,АПК,АРК,как,как,юкк, account) - обліковий запис. Звичайно складається з логіна й пароля.

Хост (host) - хостинг. Ваш фтп аккаунт, сервер.

Хостер (hoster, hosting) - компанія, що пропонує послуги хостинга.

Даун - неприступність сервера, хостинга з мережі. Простій.

Топ, рейтинг, пузомірка - будь-який рейтинг, зокрема рейтинг сайтів, наприклад рейтинг відвідуваності сайтів, лічильники.

Лічильник (каунтер, counter) - скрипт, що дозволяє вважати кількість відвідувачів на сайті.

Електронна Шпаргалка по темі "Посилання"

Анкор (якір) - це посилання (текст у зворотнім посиланні), що веде до певного місця в тексті. Анкор буває внутрішній і зовнішній, внутрішній при натисканні підводить до певного місця тексту на відкритій сторінці, зовнішній відкриває іншу сторінку й підводить до певного місця тексту.

backlinks, бэк (back) - зворотні посилання. 10 беків = десять сайтів, що посилаються на вас.
noindex - теги. Тэг noindex служить для заборони індексування частини сторінки. Не підтримується Google.

nofollow - Google використовує атрибут rel="nofollow" у посилання. Такі посилання не враховуються при розрахунках "авторитету" сайту для пошукових результатів. Сторінка на якій будуть такі посилання не одержить штрафу "negative vote".

Приклад використання для заборони окремих посилань:

<a href="seo.php" rel="nofollow">веб сайт seo </a>

Приклад використання в метатезі рівня сторінки:

<meta name="robots" content="nofollow" />

Два способи проставляння посилання.
    * Пряме посилання ставиться через стандартну конструкцію мови HTML ("a href=....").
    * Посилання ставляться через скрипты, редиректы й т.п.

Розвідувачі розуміють лише прямі посилання, безпосередньо задані в html-коді.

Редірект - перенапрямок відвідувача на іншу сторінку.

Скрипт - програма працююча на сервері.

Реф -Посилання ( реф-код) - Посилання з кодовим позначенням Вашого аккаунта в посиланні. Усі продажі по такому посиланню будуть зараховані Вам.

Реф - люди, які одержали аккаунт у партнерці по Вашому посиланню.

Наскрізне посилання (Протяг) - посилання, яке перебуває на всіх сторінках сайту.

Товсте посилання (сильне посилання) - посилання зі сторінки з більшою вагою (авторитетом).
Посилальне ранжирування - облік тексту вхідних посилань на ваш сайт.

Навчання SEO і різниця понять

Релевантність (англ. relevant) - стосовно до результатів роботи пошукової системи - ступінь відповідності запиту й знайденого, тобто доречність результату.

Тематичність невизначене поняття. Це може бути як тематичність сайту, так і тематичність статті або знайденої по запиту сторінки сайту.

Різниця між релевантностью й тематичністю

Тобто якщо на сайті з темою автомобілі користувач знайшов ПОВНУ інформацію за запитом "страхування" тобто не тільки автомобіля але і для життя, квартири, загальні питання і т.п. то ця інформація релевантна, а на тематичних йому (користувачеві) чхать, бо він знайшов те що шукав - "страхування". Поняття тематічность це винахід яндекса. Користувача цікавить перш за все доречність. Саме тому google краще шукає релевантні запиту сторінки, тому що керується виключно релевантностью (розрахованої для СТОРІНКИ по своїй системі) і не враховує (на відміну від yandex) тематики.

Електронна шпаргалка оптимізатора - навчання за наповнення сайту

Контент (content) - матеріал, наповнення сайту.

Семантичне ядро - підбір ключових слів для сайту.

Ключові слова (ключевік, ключ, запит) - це ті слова, по яких люди будуть знаходити ваш сайт в пошукових системах.

Тематичні користувачі - користувачі, які зацікавлені тематикою Вашого сайту.

Що таке SEO-копірайтінг (пошуковий копірайтінг) - це написання текстів для сайтів, оптимізованих для пошукових систем (правильне використання ключових слів) і легко читаються користувачем (потрібна інформація видно відразу).

Що таке рерайтінг або рерайт текстів - рерайт походить від копірайту. Якщо копірайт - це оригінал тексту, то рерайт - це змінений, перероблений копірайт, як виклад, написане учнем. Якщо рерайт зроблено якісно, тобто сенс тексту зберігся, то контент може бути повністю унікальним для пошукачів.

Шпаргалка по запитах - ще один курс SEO

Частота запиту. Перевірити частоту запиту можна, використовуючи сервіс
http://wordstat.yandex.ru/

За частотою запити умовно поділяють на:

високочастотні запити (ВЧ) - порада: для головної сторінки підібрати один-два ВЧ.

середньочастотні запити (СЧ) - порада: для сторінок другого рівня, для третього рівня СЧ-НЧ.

низькочастотні запити (НЧ) - під кожен НЧ запит робимо окрему сторінку (по низькочастотним запитам приходять самі тематичні користувачі). НЧ грунтується на ВЧ (тобто, наприклад, запит ВЧ "приколи", а НЧ по ньому "прикольні картинки з собаками"). І чим більше сторінок третього рівня, тим більше трафіку по НЧ запитам.

ВК-висококонкурентні запити
СК - среднеконкурентие запити
НК - нізкоконкурентие запити

Різні доповнення до курсу безкоштовного навчання SEO

Сабміт (від англ. Submit) - процес долучення в каталоги інформації про своєму сайті.

Файл robots.txt - містить рекомендації для пошукових роботів по індексації сайту, потрібний для заборони індексації будь-яких сторінок або розділів на сайті. (детальніше на сторінці http://www.rambler.ru/doc/robots.shtml)

RSS - файл, написаний у форматі XML, служить для передачі анонсів новин, статей, змін та будь-якої іншої інформації з сайту. Зазвичай інформація транслюється в укороченном вигляді з посиланням на сторінку першоджерела. Довжина передачі встановлюється довільно власником сайту. Джерело називається RSS каналом, RSS фідом або RSS стрічкою.

Електронна шпаргалка веб-майстру "Оформлення seo сайту"

Дорвей (Doorway) - вхідні сторінки (дорвеі) - це сторінки, спеціально оптимізовані під конкретний пошуковий запит до конкретної пошукової системи. Даних сторінок може бути дуже багато. Для кожного ключового слова (словосполучення) і пошукача власна сторінка. А також, сторінка, основний зміст якої отлавлівать відвідувачів пошукових систем для того, щоб перенаправити трафік на головний сайт веб-майстер, замовника або власника дорвея шляхом перенаправлення.

Дорвейщик - веб-майстер займається дорвеями, обманом пошукових систем і досить часто спамом.

Тріада - якісний контент, зручна навігація, приємний дизайн.

Юзабіліті (англ. Usability) - зручність і легкість використання, зручна навігація по сайту.

Пишемо електронну шпаргалку на Мета теги

Мета теги для пошукачів - Мета теги (meta теги, meta теги, meta таги) використовуються для опису властивостей HTML документа і повинні перебувати всередині тега HEAD.

<META HTTP-EQUIV="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> - зазначення типу документа і його кодування.

<META NAME="Title" CONTENT="Заголовок страніци"> - вказівка заголовка сторінки.

<META NAME="Description" CONTENT="Опісаніе вашої страніци."> - не вище 200 знаків. Цей опис сторінки. Якщо веб-сторінка не містить цього тега, то Пошукова система в якості анотації візьме початковий фрагмент тексту сторінки, що часто небажано, тому що у верхній частині сторінки може бути розташований банер.

<META NAME="Keywords" CONTENT="Ключові слова."> - не вище 100 знаків. Список ключових слів сторінки. Ключові слова повинні бути простими, і зобов’язані передати суть сторінки.

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX, NOFOLLOW"> - містить вказівки для роботів пошукачів - робот не має ні індексувати документ, ні аналізувати що стоять на ньому посилання. Ще приклади:

<meta name="robots" content="index,follow">
<meta name="robots" content="noindex,follow">
<meta name="robots" content="index,nofollow">
<meta name="robots" content="noindex,nofollow">
Якщо зміст Вашої сторінки часто змінюється, то вставте наступні теги:

<META NAME="Document-state" CONTENT="Dynamic"> - вказує, що стаття динамічна, тобто її зміст періодично змінюється.

<META NAME="Revizit-after" CONTENT="10 days"> - вказує роботу періодичність зміни інформації.

<META NAME="Document-state" CONTENT="Static"> - вказує, що стаття статична, тобто її зміст не змінюється.

<META NAME="author" content="Автор"> - тег, в який ви можете вписати своє ім’я.

<META HTTP-EQUIV="Reply-to" content="mail@pochta.ru"> - тег для зазначення адреси електронної пошти автора.

<META HTTP-EQUIV="Refresh"Content="1;url=http://адрес_вашей_страніци"> - якщо недосвідчений web-майстер скопіює Вашу сторінку, в якій залишить наступний тег, то при заході на цю сторінку броузер автоматично перейде на Вашу сторінку.

<META NAME="Copyright" content="Авторскіе права"> - опис авторських прав на документ.

Реклама

Слоган - це вся рекламна компанія в стислому вигляді.

Е-mail маркетинг - це просування продукції або послуг за допомогою електронної пошти.

Вірусний маркетинг - це кампанія, результатом якої є постійне розповсюдження вашої інформації. вірусний маркетинг можна створити з допомогою:

- Безкоштовних електронних книг
- Партнерських програм;
- Конкурсів;
- Безкоштовних затребуваних програм.

Прес-реліз - це повідомлення, що містить важливу новину чи корисну для широкої аудиторії інформацію. Прес-реліз завжди містить новина, цінну для редакцій ЗМІ.

Адалт (adult) - адалт бізнес. Ринок товарів та послуг для дорослих.

Адверт - веб-майстер продає сайти, продукти якої-небудь партнерської програми.

PPC (pay per click) - партнерка де платять фіксовану суму за кожен клік.

PPV (pay per view) - партнерка де платять за кожен перегляд.

CTR (Click Through Ratio) - відношення числа кліків по посиланню або банеру до числа показів посилання або банера відвідувачам (дріб з чисельник, рівним числа кліків, і знаменником, рівним числу показів).

Серфер - відвідувач сайту, іноді «Дрочер», хоча більше стосується відвідувачів адалт сайтів.

Система обміну посиланнями - це система сайтів, що дозволяє автоматично ставити чужі посилання на своєму сайті та розміщувати свої посилання на чужих сайтах.

Найнезрозуміліші слова в процесі навчання оптимізатора

Таксономія - принцип організації інтернет каталогів, коли посилання на сайти, розташовані в рубриках, що мають кілька рівнів вкладеності.

Фолксономія - спільна категоризація інформації користувачами за допомогою тегів.

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ніколи ніколи ніколи ніколи не здавайся.

Уїнстон Черчілль
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті