Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 03:27 | London, Apr 19 01:27 | New York, Apr 18 21:27
Shanghai, Apr 19 09:27 | Tokyo, Apr 19 10:27 | Sydney, Apr 19 12:27

Янукович ветував закон про обов’язковий продаж частки міноритаріїв власникові 95% акцій

Янукович ветував закон про обов’язковий продаж частки міноритаріїв власникові 95% акцій




12 січня 2011 в 14:41 - Роман Зайцев


Янукович ветував закон про обов’язковий продаж частки міноритаріїв власникові 95% акцій

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону про внесення змін до закону Про акціонерні товариства (АТ), який надавав власникові більше 95% акцій АТ права вимагати у міноритарних акціонерів продажу їхньої частки.



Згідно з повідомленням Верховної Ради, Президент повернув закон до парламенту зі своїми пропозиціями вчора, 11 січня.

Текст зауважень Януковича поки відсутній.

З проханням застосувати право вето до прийнятих Верховною Радою 22 грудня поправок до закону про АТ до глави держави звернулися професійні організації учасників фондового ринку.

Крім цього, юридичне управління Верховної Ради також вказувало, що норма про примусовий викуп мажоритарієм пакетів міноритаріїв порушує Конституцію.

Прийнятий закон давав АТ відстрочку до 29 квітня 2011 року на виконання вимоги щодо переведення акцій АТ у бездокументарну форму, що набула чинності 29 жовтня 2010 року. Документ також рятував публічні акціонерні товариства (ПАТ) від зобов'язання проходити лістинг на фондовій біржі.

Нагадаємо, як повідомлялося 22 грудня 2010 року, Верховна Рада прийняла закон про внесення змін до закону Про акціонерні товариства. Він передбачає надання власникам 95% акцій акціонерного товариства права вимагати у міноритарних акціонерів продажу їхньої частки.

На думку Дмитра Тарабакіна, керуючого директора ІК Dragon Capital, пропоновані зміни можуть спровокувати масований відтік ліквідності з українського фондового ринку, що призведе до фактичного знищення біржової торгівлі в Україні.

Сьогодні майже 45% ліквідності фондового ринку припадає на компанії, більше 95% акцій яких прямо або побічно зосереджені в одних руках. З 15 компаній, що входять в індекс Української біржі, до цієї категорії належать п'ять підприємств: Авдіївський коксохімічний завод, Алчевський меткомбінат, Азовсталь, Укрсоцбанк і Райффайзенбанк Аваль. На торги паперами цих компаній у середньому припадає близько третини ліквідності українського фондового ринку, відзначив експерт.

Янукович ветував закон про обов’язковий продаж частки міноритаріїв власникові 95% акцій


Новини Статті Аналітика
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Нафтогаз України" продав ОВДП на 5 млрд грн "Дельта банку" Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Організатори IPO Яндекса викупили більш ніж п’ять мільйонів акцій Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті