Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 23:29 | London, Apr 24 21:29 | New York, Apr 24 17:29
Shanghai, Apr 25 05:29 | Tokyo, Apr 25 06:29 | Sydney, Apr 25 08:29

Україна провела розміщення квазісуверенних єврооблігацій на $568 млн.

Україна провела розміщення квазісуверенних єврооблігацій на $568 млн.




2 листопада 2010 в 11:40 - Роман Зайцев


Україна провела розміщення квазісуверенних єврооблігацій на $568 млн.

Створена півтора місяці тому держкомпанія "Фінансування інфраструктурних проектів" провела розміщення квазісуверенних єврооблігацій України на 568 млн. доларів.  



Про це пише газета "Дело" із посиланням на спеціалізований фінансовий інформресурс Debtwire.

Міжнародне рейтингове агентство Moody‘s уже присвоїло цьому випуску єврооблігацій максимальний для українського емітента рейтинг надійності B2 (такий же, як в України).

"Ці євробонди захищені гарантіями Україні, тому їм присвоюється державний рейтинг", - пояснює аналітик інвесткомпанії "Драгон Капітал" Ольга Сливінська.

Рейтингове агентство Moody‘s повідомило, що компанія "Фінансування інфраструктурних проектів" створена тільки у вересні 2010 року, і залучені кошти будуть направлені на фінансування проектів, пов‘язаних з підготовкою країни до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Незважаючи на молодість компанії, помпезного road show для залучення єврооблігацій вона не проводила.

"Випуском займалися Morgan Stanley з якоюсь маловідомою компанією. Про road show ніхто нічого не чув, просто з‘явилася інформація, що "книжка" закрита і єврооблігації розміщені. Я не виключаю, що це кредитування, оформлене у вигляді випуску єврооблігацій", - говорить старший аналітик Astrum Investment Management Сергій Фурса.

Сливінська також відзначає, що операція пройшла дуже оперативно. Можливо, такий поспіх і призвів до того, що державі довелося досить дорого заплатити за залучені ресурси.

"Бонди, що володіють державною гарантією, були розміщені із премією 100 базисних пунктів (б.п.) до суверенних облігаціях з погашенням в 2017 році. Для прикладу, папери "Нафтогазу" з державними гарантіями торгуються із премією близько 50 б.п.", - зазначає Сливінська.

Як відомо, агентство "Фінансування інфраструктурних проектів" було створене у вересні 2010 року для залучення коштів на різні національні проекти.

Керівником робочої групи з нацпроектів призначений Владислав Каськів.

Україна провела розміщення квазісуверенних єврооблігацій на $568 млн.


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають Огляд українських ринків за 21.03.2011. Ринки впевнено зростають
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті