Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 03:55 | London, Apr 20 01:55 | New York, Apr 19 21:55
Shanghai, Apr 20 09:55 | Tokyo, Apr 20 10:55 | Sydney, Apr 20 12:55

Київ настирливо продовжує заганяти себе у боргову яму

Київ настирливо продовжує заганяти себе у боргову яму
Рейтинг: 0
Голосів: 0




28 жовтня 2010 в 13:20 - Роман Зайцев


Київ настирливо продовжує заганяти себе у боргову яму

Влада Києва планує на початку 2011 року випустити єврооблігації на суму до 500 млн. доларів з метою рефінансування раніше випущених бондів.  



Нині Київська адміністрація розробляє запит для іноземних інвестбанків, пише газета "Дело".

Це документ, в якому влада міста висловить свою готовність розглянути пропозиції інвестбанків з організації нового випуску або обміну старих єврооблігацій на нові.

Про це повідомляє спеціалізоване фінансове інформагентство DebtWire, з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

"Можна говорити, що це попередній етап, що передує початку підготовки до випуску єврооблігацій. До кінця року Київ, очевидно, вже не встигне провести випуск і, швидше за все, постарається випустити папери в перші 3-4 місяці 2010 року", -.

"Залучені кошти підуть на рефінансування єврооблігацій з погашенням у липні 2011 року 200 млн. доларів і у листопаді 2012 року - 250 млн. доларів", - говорить аналітик інвесткомпанії "Драгон Капітал" Ольга Сливінська.

Нагадаємо, що в даний час публічний борг Києва, за оцінками рейтингового агентства S & P, становить близько 8,5 млрд. гривень.

З цієї суми зовнішня заборгованість становить 700 млн. доларів - три випуски єврооблігацій з погашенням в 2011 -2015 роках.

Частина заборгованості, що залишилася припадає на кредити комерційних банків.

Українська столиця винна Альфа-Банку 750 млн. гривень, Банку "Хрещатик" - 450 млн. гривень, а також двом державним: Ощадбанку - 1 млрд. гривень, та Укрексімбанку - 500 млн. гривень.

Ці борги київської адміністрації сформувалися через необхідність погасити заборгованість перед "Київенерго", які систематично формуються через різницю в тарифах на теплопостачання.

Основна проблема не стільки у значному розмірі боргу, скільки в тому, що більша його частина - короткострокова.

Так, в 2011 році наступає термін погашення боргів на загальну суму більше 3 млрд. гривень.

Майже стільки ж доведеться заплатити в 2012 році.

Київ настирливо продовжує заганяти себе у боргову яму


Новини Статті Аналітика
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті