Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 09:14 | London, Apr 20 07:14 | New York, Apr 20 03:14
Shanghai, Apr 20 15:14 | Tokyo, Apr 20 16:14 | Sydney, Apr 20 18:14

Азаров доручив відкласти збори акціонерів Нацдепозитарію

Азаров доручив відкласти збори акціонерів Нацдепозитарію




16 вересня 2010 в 10:30 - Роман Зайцев


Азаров доручив відкласти збори акціонерів Нацдепозитарію

Збори акціонерів ВАТ "Національний депозитарій України" з пунктом у порядку денному про збільшення статутного капіталу, які були призначені на 15 вересня, перенесено на 17 листопада.  



Відповідне доручення дав представникам держави прем‘єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на голову правління НДУ Володимира Ульянова.

Як уточнили агентству в депозитарії, вранці у середу голова уряду погодив завдання на голосування представнику держави, яким було передбачено не реєструватися на зборах і оголосити про проведення його 17 листопада.

З огляду на це, збори не відкривалися і не проводилися.

На збори акціонерів НДУ 15 вересня виносилося питання збільшення статутного капіталу у 3,4 разу - до 103,2 млн. гривень.

Нині державі належить 86% акцій НДУ. У разі відмови держави від участі в допемісії, її частка при запланованому обсязі збільшення статутного капіталу знизиться до 25%.

Також на збори акціонерів винесені питання про затвердження підсумків роботи депозитарію в 2008-2009 роках, обрання голови наглядової ради і призначення голови правління та основні напрямки діяльності депозитарію в 2010-2011 роках.

Як повідомлялося, збори акціонерів Нацдепозитарію 9 серпня 2007 року вже вирішили збільшити статутний капітал на 73,2 млн. гривень.

На момент зборів Кабінет міністрів дав згоду на проведення додаткової емісії акцій без участі в ній держави.

Однак пізніше це рішення Кабінету міністрів було скасоване, а весь держпакет акцій переданий в управління Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

І хоча НДУ в суді відстояв законність прийняття рішення про збільшення статутного капіталу, на практиці воно реалізовано не було.

НДУ зі статутним капіталом 5 млн. гривень створений навесні 1999 року відповідно до закону "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні".

Винятковими функціями НДУ, відповідно до закону, є стандартизація і кодифікація.

Депозитарій в 2006 році почав надавати комерційні депозитарні послуги та збільшив статутний капітал до 30 млн. гривень, при цьому держава зберегла свою частку на рівні 86%.

Нині в Україні існують три працюючі депозитарії: комерційний Всеукраїнський депозитарій цінних паперів (ВДЦП, правонаступник депозитарію МФС), НДУ з часткою держави 86% і депозитарій державних цінних паперів Нацбанку.

Азаров доручив відкласти збори акціонерів Нацдепозитарію


Новини Статті Аналітика
Митниця перевиконала план зборів Митниця перевиконала план зборів Сучасні підходи до оцінювання ефективності інноваційної діяльності машинобудівних підприємств Сучасні підходи до оцінювання ефективності інноваційної діяльності машинобудівних підприємств Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Акціонери Nemiroff домовляються про викуп акцій Акціонери Nemiroff домовляються про викуп акцій Фондові біржі в інноваційній моделі розвитку економіки України Фондові біржі в інноваційній моделі розвитку економіки України ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Акціонери МАУ розрахувалися з ФДМУ за приватизацію Акціонери МАУ розрахувалися з ФДМУ за приватизацію Соціальна відповідальність бізнесу в умовах розвитку інноваційної інфраструктури Соціальна відповідальність бізнесу в умовах розвитку інноваційної інфраструктури Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Акціонери Mail.Ru Group розміщують 6,65% акцій компанії на ринку Акціонери Mail.Ru Group розміщують 6,65% акцій компанії на ринку 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum 10 найбільших збитків акціонерів British Petroleum I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Донецькоблгаз" виплатить акціонерам дивіденди у розмірі 30% від чистого прибутку Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті