Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 18:47 | London, Apr 25 16:47 | New York, Apr 25 12:47
Shanghai, Apr 26 00:47 | Tokyo, Apr 26 01:47 | Sydney, Apr 26 03:47

"Метінвест" викуповує акції "Маріупольського металургійного комбінау ім. Ілліча"



26 січня 2011 в 09:55 - Роман Зайцев


"Метінвест" викуповує акції "Маріупольського металургійного комбінау ім. Ілліча"

Metinvest BV, холдингова компанія найбільшого українського гірничо-металургійного холдингу "Метінвест", заявила про проведення викупу акцій ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча", що входить до групи, на "Українській біржі" з 7 лютого по 18 лютого 2011 року.



Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу біржі.

Згідно із повідомленням, ціна викупу становить 0,8756 гривні за акцію.

Представником покупця на біржі виступає приватне АТ "Альтана Капітал", продавцями можуть бути тільки акціонери, які увійшли до реєстру станом на 18 листопада 2010 року і подали до 25 січня 2011 року відповідне повідомлення про прийняття пропозиції про придбання акцій.

Згідно з розісланим днями проектом програми розміщення єврооблігацій "Метінвесту", холдинг в нині контролює 96% (близько 11,877 млрд. акцій) статутного капіталу ММК ім.Ілліча.

Таким чином, іншим акціонерам належать близько 495 млн. акцій.

"Метінвест" уточнює, що викуп проводиться відповідно до вимог закону "Про акціонерні товариства".

Згідно з ними, після придбання понад 50% акцій покупець у 20-денний термін повинен запропонувати всім іншим акціонерам придбати у них акції.

Для цього "Метінвест" мав направити ММК ім.Ілліча публічну безвідкличну оферту для всіх акціонерів, а комбінат, у свою чергу, в 10-денний термін переслати її акціонерам.

У оферті повинна була бути вказана пропонована ціна придбання акцій та порядок її визначення, а також порядок оплати акцій.

При цьому закон встановлює, що ціна викупу не може бути нижчою за ринкову.

Акціонери мають право повідомити власника контрольного пакета про своє рішення прийняти його оферту в термін від 30 до 60 днів з моменту її отримання.

Як повідомлялося, у червні 2010 року ММК ім.Ілліча повідомив про домовленість приєднатися до "Метінвесту" для отримання доступу до сировинних ресурсів та об’єднання зусиль в умовах спаду на світовому ринку сталі.

Збори акціонерів ММК ім.Ілліча та його мажоритарного акціонера "Ілліч-Сталь" 1 липня вирішили випустити акції додемісії на користь Metinvest BV на суму, відповідно, 2,255 млрд. гривень і 0,724 млрд. гривень і збільшити статутний капітал відповідно у 3,7 разу і 4 рази.

На початку вересня збори акціонерів схвалили підсумки розміщення акцій.

"Метінвест" офіційно повідомив про закриття операції 17 листопада 2010 року.

"Метінвест" викуповує акції "Маріупольського металургійного комбінау ім. Ілліча"


Новини Статті Аналітика
Акціонери Nemiroff домовляються про викуп акцій Акціонери Nemiroff домовляються про викуп акцій Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Premarket від інтернет-брокера iTrader Premarket від інтернет-брокера iTrader
"Метінвест" інвестує в ГЗК майже 5 мільярдів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ
"Метінвест" проводить на "ММК ім. Ілліча" капітальний ремонт міксера Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча - незрозумілий спокій
Меткомбінат Меткомбінат "Азовсталь" зменшив збиток у 2010 р. на 16% У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Єврооблігації Єврооблігації "Метінвесту" отримали рейтинг Moody’s Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті