Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 06:29 | London, Apr 20 04:29 | New York, Apr 20 00:29
Shanghai, Apr 20 12:29 | Tokyo, Apr 20 13:29 | Sydney, Apr 20 15:29

Україна перегляне вартість проїзду своєю територією

Україна перегляне вартість проїзду своєю територією
Рейтинг: 0
Голосів: 0




9 листопада 2010 в 14:50 - Роман Зайцев


Україна перегляне вартість проїзду своєю територією

Рахункова палата вважає необхідним перегляд плату, що стягується за проїзд транспортних засобів територією України. Зараз у пунктах пропуску державного кордону з транспортних засобів, що в'їжджають в Україну, стягується єдиний збір, який включає збір за контроль вантажів та плату за проїзд автомобільними дорогами.



За даними аудиту Рахункової палати, такий збір не приносить держбюджету достатніх доходів від використання транзитного та транспортного потенціалу, так як за весь час його існування - з 1 січня 2000 року, до держбюджету надійшло лише 837 млн. гривень.

Відбулося реальне скорочення річних надходжень єдиного збору до державного бюджету з 17 млн. євро у 2000 році до 12,7 млн. євро в 2009 році.

Відомство зазначає, що ефективна ставка єдиного збору у розрахунку на одиницю транспортного засобу становить 37 гривень, або близько 3,7 євро, в результаті чого держбюджет від ввезення 1 тонни вантажу в Україні залізничним або автомобільним транспортом отримує лише 1,18 гривень або 0, 12 євро.

Згідно з повідомленням, в Україні ставки єдиного збору у пунктах пропуску не переглядалися з моменту їх введення, через що вони залишаються найнижчими серед країн Східної Європи та СНД.

Також наголошується, що ставки єдиного збору за проведення контролю в пунктах пропуску в Україну не залежать від рівня токсичності і небезпеки перевезеного вантажу, хоча питома вага небезпечних вантажів, що перевозяться залізницею, становить майже 30%.

Рахункова палата вважає, що органи державної влади повинні активізувати пошук додаткових джерел наповнення держбюджету, ввівши загальносвітову практику оподаткування проїзду по території України.

Український кордон в середньому за добу перетинає майже 8 тис. транспортних засобів, з яких береться єдиний збір, у тому числі понад 2,8 тис. вантажних автомобілів і близько 4,7 тис. вагонів з вантажем.

Україна перегляне вартість проїзду своєю територією


Новини Статті Аналітика
"Укрзалізниця" ввела новий графік руху поїздів Застосування інноваційних рішень при організації обслуговування негабаритних та надважких вантажів авіаційним транспортом Застосування інноваційних рішень при організації обслуговування негабаритних та надважких вантажів авіаційним транспортом Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% Пасажирські міжнародні авіаперевезення в Україні за I кв. зросли на 54% Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Підприємства транспорту України за 4 місяці перевезли на 11,1% більше вантажів Підприємства транспорту України за 4 місяці перевезли на 11,1% більше вантажів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
РФ шантажує Україну зменшенням транзиту РФ шантажує Україну зменшенням транзиту Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Велика кільцева у Києві буде платною Велика кільцева у Києві буде платною У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті