Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 11:43 | London, Apr 25 09:43 | New York, Apr 25 05:43
Shanghai, Apr 25 17:43 | Tokyo, Apr 25 18:43 | Sydney, Apr 25 20:43

Через "Укрзалізницю" подорожчає вугілля та сіль

Через "Укрзалізницю" подорожчає вугілля та сіль




9 листопада 2010 в 11:00 - Роман Зайцев


Через "Укрзалізницю" подорожчає вугілля та сіль

"Укрзалізниця" запропонувала підвищити з 2011 року тарифи для вантажів, перевезення яких зараз збиткове: щебень, вугілля, руда, пісок та сіль.  



Минулого тижня держадміністрація направила відповідну дану пропозицію до Міністерства транспорту та зв‘язку, а також профільні відомства, пише видання "Комерсант-Україна".

У середньому вартість перевезення цих груп товарів нижче собівартості на 5%, а по окремих групах - на 25-35%.

УЗ має намір підняти тарифи до нульового рівня рентабельності: наприклад, на руду - на 8%, на вугілля - на 18%.

Отримати коментарі керівництва УЗ та Мінтрансу не вдалося, але раніше вони заявляли про необхідність підвищити тарифи для цієї продукції.

У групі "Метінвест" і Ferrexpo - найбільших виробниках і експортерах залізної руди - від коментарів відмовилися.

А в галузевій асоціації "Укррудпром" нагадують, що монополія не в перший раз намагається поліпшити свої показники за рахунок підвищення тарифів для гірників, металургів і шахтарів.

"При цьому УЗ не приділяє увагу підвищенню ефективності процесів всередині залізниць, залишаючись однією з самих бюрократичних структур", - вважають в асоціації.

У видобувних компаніях говорять, що підвищення тарифів буде для них непосильним.

За словами гендиректора ВАТ "Лисичанськвугілля" В‘ячеслава Теросіпова, залізничний вантажний тариф зараз займає понад 10% від вартості вугілля для споживачів.

"А вугільна галузь перебуває в глибокій ямі, і, якщо відбудеться підвищення тарифу, більша його частина може бути перекладена на споживача", - повідомив він.

У УЗ пропонують перекласти витрати від підвищення тарифів з вугільних підприємств на генеруючі компанії. З

араз вугілля на шахтах закуповує "Вугілля України", і, як кажуть в монополії, компанія часто не розплачується за транспортування вугілля в строк.

Через "Укрзалізницю" подорожчає вугілля та сіль


Новини Статті Аналітика
"Укрзалізниця" ввела новий графік руху поїздів Оптимізація величини вантажних одиниць при реалізації інноваційних логістичних концепцій на авіатранспорті Оптимізація величини вантажних одиниць при реалізації інноваційних логістичних концепцій на авіатранспорті Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мідь, золото і вугілля стануть лідерами зростання цін серед сировини Мідь, золото і вугілля стануть лідерами зростання цін серед сировини Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Укрзалізниця" напозичала 11,4 мільярди Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Нова Енергостратегія передбачає приватизацію енергетики Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Укрзалізниця" заборонила вивозити за кордон вагони через зростання внутрішніх перевезень У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті