Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 09:24 | London, Apr 24 07:24 | New York, Apr 24 03:24
Shanghai, Apr 24 15:24 | Tokyo, Apr 24 16:24 | Sydney, Apr 24 18:24

"Укрзалізниця" має намір скоротити час у дорозі з Києва до Львова до 3,5 годин

"Укрзалізниця" має намір скоротити час у дорозі з Києва до Львова до 3,5 годин




19 квітня 2011 в 13:00 - Роман Зайцев


"Укрзалізниця" має намір скоротити час у дорозі з Києва до Львова до 3,5 годин

"Укрзалізниця" має намір скоротити час у дорозі з Києва до Львова до 3,5 годин. Про це пише видання "Комерсант Україна".



"Укрзалізниця" вирішила організувати швидкісний рух між Києвом і Львовом через міста Коростень-Шепетівка, повідомив виданню перший заступник гендиректора УЗ Микола Сергієнко. До цих пір обговорювалася модернізація діючої лінії через Вінницю-Хмельницький-Тернопіль. Але на минулому тижні гендиректор УЗ Володимир Козак спільно з експертною комісією побував на об‘єктах, де планувалася будівництво, і прийняв рішення змінити маршрут, розповів М.Сергієнко.

"Цей варіант буде дешевшим і швидшим. Маршрут буде зданий вже до кінця цього року", - пообіцяв він.

Справа в тому, що колишній маршрут проходив через станцію Жмеринка, від якої в перспективі планувалося пустити швидкісний рух і до Одеси, каже керівник "Менеджмент консалтинг груп" (консультує УЗ) Дмитро Подтуркін. "Перед оператором стоїть завдання побудувати оптимальний маршрут з точки зору часу його створення і засобів, які на це підуть. А в Жмеринці дуже складна ділянка для модернізації та електрифікації шляхів", - пояснив він. Крім того, новий маршрут на 55 км коротший від попереднього. Час в дорозі (швидкість 160 км/год.) складе 3,5 години, зараз - від 6,5 до 10,5 годин.

Але на новому маршруті "Укрзалізниця" може втратити частину пасажиропотоку, зазначає експерт Центру політичного і економічного аналізу Ірина Кава. "УЗ втрачає пасажиропотоки в трьох обласних центрах - у Тернополі (250 тис. жителів), Хмельницькому (290 тис.) та Вінниці (370 тис.). Сумарно це більше, ніж проживає у Львові", - говорить Ірина Кава.

В УЗ розраховують компенсувати ці втрати за рахунок збільшення частоти рейсів, говорить Дмитро Подтуркін. За його словами, у разі успішної реалізації проекту пасажири відмовляться від нічних поїздів на користь швидкісних. Він нагадує, що організація швидкісного руху між Києвом і Львовом - частина транспортного коридору Львів-Київ-Полтава-Харків-Донецьк. Його протяжність становить більше 1 тис. км, а вартість проекту оцінюється приблизно в 4 млрд грн.

Втім, експерти сумніваються, що швидкісний потяг зможе дістатися зі Львова до Києва за 3,5 години. "160 км / год - це максимальна швидкість на цій ділянці, середня буде 100-110 км/год., - впевнена пані Кава .- Приміром, у Росії на лінії Москва-Санкт-Петербург максимальна швидкість - 250 км/год., а середня - 173 км/год. Тому реальний час у дорозі між Львовом і Києвом буде 4,5 години".

"Укрзалізниця" має намір скоротити час у дорозі з Києва до Львова до 3,5 годин


Новини Статті Аналітика
Львів розмістить 2,5 млн грн на депозиті в Львів розмістить 2,5 млн грн на депозиті в "Укрексімбанку" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
"Укрзалізниця" ввела новий графік руху поїздів Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Укрзалізниця" напозичала 11,4 мільярди У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Кабмін дав Львову 8,7 мільйона на цирк Кабмін дав Львову 8,7 мільйона на цирк Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті