Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 19:57 | London, Apr 25 17:57 | New York, Apr 25 13:57
Shanghai, Apr 26 01:57 | Tokyo, Apr 26 02:57 | Sydney, Apr 26 04:57

Уряд відкриє ринок для імпортних харчів

Уряд відкриє ринок для імпортних харчів
Рейтинг: 0
Голосів: 0




14 жовтня 2010 в 14:30 - Роман Зайцев


Уряд відкриє ринок для імпортних харчів

Для запобігання подорожчання гречаної крупи, вершкового масла, картоплі, житнього борошна і згущеного молока Кабмін запропонував скасувати мито на імпорт цих товарів.  



На сайті Верховної ради вчора був розміщений текст урядового законопроекту "Про внесення змін до закону "Про митний тариф" в якому пропонується скасувати 20% відсоткове мито на імпорт гречки та жита, а також 10% - на картоплю, вершкове масло і згущене молоко, пише видання "Комерсант-Україна".

За допомогою цього документа Кабінет міністрів розраховує зупинити зростання цін на важливі продукти харчування, пояснив начальник департаменту розвитку аграрного ринку Мінагрополітики Анатолій Разгон.

"Українські виробники підвищили ціни настільки, що в Україні скоро стане вигідно ввозити продукцію навіть з Євросоюзу", - зазначив він. Мінагрополітики вже погодило законопроект без зауважень.

Відзначимо, що до вчорашнього дня уряд заявляв, що імпортувати гречку недоцільно.

Так, прем‘єр-міністр Микола Азаров неодноразово говорив, що в Україні гречки достатньо, а зростання цін на неї викликане спекуляціями постачальників.

Тим часом учасники ринку пояснювали, що різке зростання цін пов‘язане з дефіцитом крупи в країні. Зараз позиція Кабміну змінилася.

"У нинішньому маркетинговому році дефіцит гречки в України складе 50-60 тис. тонн" - йдеться у пояснювальній записці.

Пікова вартість гречки була в серпні - 13-15 гривень за кг проти 4-5 гривень того ж місяця минулого року.

 Однак коли ажіотаж знизився, ціна впала - зараз гречка в роздробі коштує 11-12 гривень за кг.

У тексті документа також повідомляється, що в Україні існує загроза дефіциту жита.

У зв‘язку з цим раніше Мінекономіки запропонувало встановити квоти на експорт жита і гречки по 1 тис. тонн до кінця року.

Дефіциту інших продуктів немає, відзначають учасники ринку. Ціни на них виросли через збільшення собівартості.

Уряд відкриє ринок для імпортних харчів


Новини Статті Аналітика
Україна скоротила експорт електроенергії Україна скоротила експорт електроенергії Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Зарубіжний досвід активізації інноваційної діяльності на підприємствах Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Росія може експортувати 20 мільйонів тонн зерна Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток Класифікація інституціональних проблем, які обмежують інноваційний розвиток ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Росія скасує ембарго на експорт зерна з 1 липня Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фундаментальний аналіз та вплив зміни основних економічних показників на світову економіку та курси валют Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Росія може скасувати зернове ембарго Росія може скасувати зернове ембарго СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт СОТ хоче, щоб Україна знизила експортні мита на брухт I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті